ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η σωστή διατροφή ξεκινά από την παιδική ηλικία
Οι γονείς συνήθως αγνοούν σοβαρούς παραμέτρους που συμβάλλουν στην ανάπτυξη
παχυσαρκίας στο παιδί τους. Σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm κλήθηκα λοιπόν να δώσω μερικές συμβουλές στους γονείς, ώστε να προλάβουν την αύξηση του σωματικού βάρους του παιδιού τους.

Κατεβάστε Δωρεάν: Ζωγραφίζοντας… Το Διατροφονήσι! [PDF]


Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας είναι κατά σειρά οι γονείς, το περιβάλλον, το σχολείο και η Πολιτεία.

Ποιος είναι ο ρόλος των γονέων στην παιδική διατροφή;

Δυστυχώς, οι γονείς δεν γνωρίζουν πως ο άνθρωπος διαμορφώνει τη διατροφική του συμπεριφορά από την παιδική ηλικία - μάλιστα ο γονέας είναι αυτός που διαδραματίζει τον σπουδαιότερο ρόλο σε αυτό. Η συμβουλή μου προς τους ακροατές-γονείς ήταν να δώσουν προσοχή στην ποικιλία της διατροφής τους –της δικής τους και συνεπώς και των παιδιών τους, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες της Μεσογειακής Διατροφής, έχοντας δηλαδή σε εβδομαδιαία βάση στη διατροφή τους ψάρι, όσπρια και λαδερά.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσουν οι γονείς το παιδί τους να ακολουθεί μια σωστή διατροφή είναι να το παροτρύνουν να βοηθάει στην παρασκευή των γευμάτων στην κουζίνα. Έτσι, θα δοκιμάζει νέες γεύσεις και ο «πειραματισμός» στις γεύσεις θα το κάνει να δοκιμάσει ακόμη και τρόφιμα που δεν θα κατανάλωνε σε άλλη περίπτωση.
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος μαγειρέματος των τροφίμων, αλλά και η συνταγή. Πρότεινα στους γονείς να επισκεφτούν τη σελίδα του medNutrition και να δουν συνταγές και τρόπους μαγειρέματος που θα δελέαζαν ακόμη και το πιο ανάφαγο παιδί. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι τα τσιπς λαχανικών.
Για να μάθετε τον τρόπο παρασκευής τους μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του medNutrition ή να ακούσετε το παρακάτω ραδιοφωνικό απόσπασμα.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top