ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
asfalia facebookΟ περισσότερος κόσμος στις μέρες έχει δημιουργήσει λογαριασμό facebook. Ο καθένας έχει facebook για τους δικούς του λόγους όπως για παράδειγμα η φθηνή επικοινωνία με άλλους.
Πόσο σίγουρος είσαι όμως ότι τα στοιχεία σου είναι απόλυτα ασφαλή; Σύμφωνα με το New York Times και το The Guardian, προσωπικές πληροφορίες από 50 εκατομμύρια χρήστες μάλλον έχουν αποκτηθεί από την εταιρία πολιτικών ερευνών Cambridge Analytica.
Σίγουρα πολλές φορές σου έχει ζητηθεί να επιτρέψεις την πρόσβαση σε κάποιο μικρό πρόγραμμα για να μπορέσεις να χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως παιχνίδια και διάφορες υπηρεσίες. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές μπορούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία που έχεις δηλώσει όπως ημερομηνία γέννησης και κατάστασης της σχέση σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις σε ποιες εφαρμογές πρέπει να επιτρέψεις την πρόσβαση και σε ποιες όχι.

Πως να κρατήσεις ασφαλή τον λογαριασμό σου!


Μπες στις ρυθμίσεις

facebook tips
Μόλις συνδεθείς στον λογαριασμό σου και πάτα στο βελάκι πάνω δεξιά. Μόλις το πατήσεις θα σου ανοίξει ένα μενού επιλογών. Κατέβα προς τα κάτω και θα βρεις την επιλογή που λέει «ρυθμίσεις». Πάτα για να μπεις στο μενού των ρυθμίσεων. Στο κινητό βρίσκεται στο μενού των τριών γραμμών ή αλλιώς μενού χάμπουργκερ.

Πήγαινε στη σελίδα εφαρμογών

sumvoules facebook
Στα δεξιά της οθόνης σου θα δει ένα ακόμα μενού επιλογών. Πήγαινε στην επιλογή «εφαρμογές» και κάνε κλικ. Στο κινητό σου θα βρεις τις εφαρμογές πιο κάτω στο μενού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δεις όλες τις εφαρμογές που έχει επιτρέψει να χρησιμοποιούν το facebook σου.

Κατάργηση των εφαρμογών

facebook ri8miseis
Αυτό είναι το πιο εύκολο κομμάτι της διαδικασίας αρκεί να έχεις όρεξη σε περίπτωση που έχεις πολλές εφαρμογές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατάς στο Χ στο δεξί μέρος της κάθε εφαρμογής. Πήγαινε το ποντίκι σου πάνω από την εφαρμογή και θα δεις το Χ να εμφανίζεται στα δεξιά.

Έλεγξε τις «Εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άλλοι»

efarmoges facebook
Έλεγξε τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου πεδίου πατώντας στην επεξεργασία. Εκεί μπορείς να δεις ποια στοιχεία έχουν την δυνατότητα να αποσπάσουν από τον λογαριασμό σου χωρίς καν να σε ρωτήσουν. Αν δεν έχεις πρόβλημα να μοιραστείς κάποια στοιχεία σου μπορείς να τα αφήσεις τσεκαρισμένα.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top