Τώρα με την νηστεία τα μαλάκια και τα οστρακοειδή έχουν την τιμητική τους. Το τέλειο
με τις γαρίδες, το χταπόδι, τα καλαμαράκια και όλα αυτά είναι ότι μαγειρεύονται και εύκολα και γρήγορα. Έτσι μέσα σε λίγο χρόνο έχεις ένα φαγητό υπερπαραγωγή και πεντανόστιμο! Σήμερα θα σου δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή για σουπιές με ούζο και ρύζι. Είναι από τα λεγόμενα φαγητά της μιας κατσαρόλας, μιας και δε θα λερώσεις άλλο σκεύος.
Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές συγκεκριμένη, μιας και την κάνω συχνά πέρα από την νηστεία. Δε θα πω τίποτα παραπάνω και θα προχωρήσω αμέσως στα υλικά και στην εκτέλεση των σουπιών με ρύζι. Δες επίσης πως να φτιάξεις ένα εύκολο και νηστίσιμο μυδοπίλαφο με πλιγούρι!
Σε αυτό το σημείο είναι ευκαιρία να βράσεις το ρύζι σου. Εγώ βάζω άγριο ρύζι γιατί μου αρέσει περισσότερο γευστικά. Αφού το βράσεις, ρίξτο στις σουπιές και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά ακόμα. Τέλος πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και κλείσεις το φαγητό, ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτα από πάνω. Οι σουπιές με ούζο και ρύζι είναι πανέτοιμες για σερβίρισμα!
Πηγή
με τις γαρίδες, το χταπόδι, τα καλαμαράκια και όλα αυτά είναι ότι μαγειρεύονται και εύκολα και γρήγορα. Έτσι μέσα σε λίγο χρόνο έχεις ένα φαγητό υπερπαραγωγή και πεντανόστιμο! Σήμερα θα σου δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή για σουπιές με ούζο και ρύζι. Είναι από τα λεγόμενα φαγητά της μιας κατσαρόλας, μιας και δε θα λερώσεις άλλο σκεύος.
Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές συγκεκριμένη, μιας και την κάνω συχνά πέρα από την νηστεία. Δε θα πω τίποτα παραπάνω και θα προχωρήσω αμέσως στα υλικά και στην εκτέλεση των σουπιών με ρύζι. Δες επίσης πως να φτιάξεις ένα εύκολο και νηστίσιμο μυδοπίλαφο με πλιγούρι!
Μεθυσμένες σουπιές με ρύζι
Τα υλικά που θα χρειαστείς:- 1 κιλό σουπιές
- 9 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 250γρ. κονκασέ ντομάτα
- λίγο ελαιόλαδο
- 150ml ούζο
- λίγο λευκό κρασί
- 750γρ. ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο λάδι στον πάτο της και άστο να κάψει. Παράλληλα, καθάρισε τις σουπιές σου- αν δεν τις έχεις πάρει ήδη καθαρισμένες- και κόψτες σε κομματάκια. Αφού κάψει το λάδι ρίξε μέσα τις σουπιές και μαγείρεψε τες για 4 λεπτάκια. Έπειτα πρόσθεσε το λευκό κρασί- περίπου ένα ποτηράκι- τη ντομάτα κονκασέ και το ούζο. Πρόσθεσε νερό να σκεπαστούν οι σουπιές και σιγόβρασε για 20 λεπτά.Σε αυτό το σημείο είναι ευκαιρία να βράσεις το ρύζι σου. Εγώ βάζω άγριο ρύζι γιατί μου αρέσει περισσότερο γευστικά. Αφού το βράσεις, ρίξτο στις σουπιές και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά ακόμα. Τέλος πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και κλείσεις το φαγητό, ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτα από πάνω. Οι σουπιές με ούζο και ρύζι είναι πανέτοιμες για σερβίρισμα!
Δες επίσης: 3 Νόστιμες Αγιορείτικες συνταγές για όλους!
Bonus Tips:
Όπως σου είπα εγώ προτιμώ το άγριο ρύζι, παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις το ρύζι της προτίμησης σου. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και χταπόδι μαζί με τις σουπιές ή και καλαμάρι ή και γαρίδες. Τέλος, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο άνηθο.Πηγή
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.