ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το αγόρι είναι από νωρίς το πρωί εγκεφαλικά νεκρό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα
στα Γιάννενα - Οι γονείς του αποφάσισαν να δώσουν ζωή με την προσφορά των οργάνων του 13χρονου αγοριού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα

Να δώσουν ζωή σε συνανθρώπους μας αποφάσισαν οι γονείς του 13χρονου μαθητή της 1ης Γυμνασίου, που χθες αργά το απόγευμα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του, ενώ έκανε ποδήλατο, στην οδό Λασκαράτου στην Πρέβεζα.

Οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του άτυχου παιδιού τους που από νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Ο 13χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα το απόγευμα της Πέμπτης.

Το άτυχο αγόρι επέστρεφε με το ποδήλατό του στο σπίτι του, όταν παρασύρθηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες από διερχόμενο αυτοκίνητο και χτύπησε στο παμπρίζ.

Το παιδί μεταφέρθηκε χωρίς σφιγμό στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, όμως ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ανατάχθηκε και μεταφέρθηκε κατευθείαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Δυστυχώς σήμερα οι γιατροί ανακοίνωσαν πως το αγόρι είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Προανακριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία Πρέβεζας.

Τι ισχύει για τη δωρεά οργάνων

Σημειώνεται, ότι ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων καταρτίζει Εθνικό Μητρώο Δωρητών και Μητρώο Αρνητών δωρεάς οργάνων σε μία (ακόμη) προσπάθεια να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των Ελλήνων για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Το 2017 έκλεισε με σχετικά θετική εικόνα -τηρουμένων των αναλογιών– καθώς έγιναν 212 μεταμοσχεύσεις και η αμέσως προηγούμενη χρονιά με πάνω από 200 μεταμοσχεύσεις ήταν το 2012! Ωστόσο, η χώρα μας κατέχει επί σειρά ετών αρνητική «πρωτιά» εν μέσω των ευρωπαϊκών χωρών αναφορικά με τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων: υπάρχουν μόλις 6 δότες ανά 1 εκατ. πληθυσμού όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 14 δότες ανά 1 εκατ. πληθυσμού. Από τις 212 μεταμοσχεύσεις οι 68 έγιναν με μόσχευμα (νεφρού) από ζώντα δότη και οι 144 με μοσχεύματα από 133 πτωματικούς δότες


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top