ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το όνομά της αποκαλύπτει την προέλευσή της. Η τεχνοτροπία
Στούκο Βενετσιάνο, συναντάται στην Ρώμη και την Βενετία και αναβιώνει την αίγλη των μαρμάρων της Αναγέννησης. Πολλοί την επιλέγουν για την διακόσμηση τοίχων και ταβανιών από σοβά και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Εάν ψάχνεις για μία ασυνήθιστη και εντυπωσιακή τεχνοτροπία τοίχου, η Στούκο Βενετσιάνο ή Στόκος Βενετσιάνο, πρέπει να είναι στις πρώτες σου επιλογές. Μπορεί  να μην ξέρεις πολλά για την σύνθεση και την εφαρμογή της αλλά παρακάτω θα μάθεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη Στούκο Βενετσιάνο.

Στούκο Βενετσιάνο Σύνθεση

Η Στούκο Βενετσιάνο, είναι τεχνοτροπία τοίχου και εφαρμόζει σε επιφάνειες όπως κολώνες, τοίχους, σκαλιά και τζάκια. Αποτελείται από στόκο με βασικά υλικά τον σβησμένο ασβέστη και τη μαρμαρόσκονη. Πολλοί την αποκαλούν και γυαλιστερό στόκο, καθώς αφήνει μία γυαλάδα στους τοίχους μετά την εφαρμογή της. Στην αγορά μπορείς να βρεις ποικιλία σε Στόκο Βενετσιάνο και να διαλέξεις εκείνο που εξυπηρετεί τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου.

Εφαρμογή του Στούκο Βενετσιάνο

Ξέρεις πως γίνεται η Στούκο Βενετσιάνο; Η τοποθέτησή της, πραγματοποιείται με ειδική σπάτουλα. Εάν είσαι από τους τολμηρούς και θες να επιχειρήσεις να δημιουργήσεις την συγκεκριμένη τεχνική μόνος σου, τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να την πετύχεις.
  1. Χρησιμοποίησε ειδική εύκαμπτη σπάτουλα και εφάρμοσε τον στόκο σε κηλίδες στην επιφάνεια του τοίχου. Όταν στεγνώσει ο στόκος κάλυψε τα κενά ανάμεσα στους κύκλους με τον υπόλοιπο στόκο. Μόλις στεγνώσει και το δεύτερο χέρι στόκου, τρίψε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο και απομάκρυνε την σκόνη.
  2. Εφάρμοσε πάλι με την ειδική σπάτουλα τον γυαλιστερό στόκο (Στούκο Βενετσιάνο) αρχικά με κύκλους και έπειτα σε όλη την επιφάνεια.
  3. Κράτησε την σπάτουλα από χάμηλα και ολοκλήρωσε την τεχνοτροπία δημιουργώντας γυαλάδα με την σπάτουλα. Προσοχή, μην βάζεις πολύ δύναμη στην σπάτουλα και δημιουργηθούν φθορές στον τοίχο.
Τώρα που ξέρεις πώς να βάψεις τον τοίχο με την τεχνοτροπία Στούκο Βενετσιάνο, μπορείς να την κάνεις κυρίαρχο στοιχείο της διακόσμησής σου. Τοποθέτησέ την σε κολώνες, σε σκάλες, σε τοίχους και σε διαχωρίσματα εσωτερικού χώρου. Χρησιμοποίησέ την στο μπάνιο αλλά και στο τζάκι και επίλεξε από ένα μεγάλο χρωματολόγιο. Μην το παρακάνεις με την χρήση της γιατί μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα στην διακόσμηση των τοίχων σου.
Για να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχει η Στούκο Βενετσιάνο στους τοίχους ή το ταβάνι σου, άσε την προετοιμασία και την εφαρμογή σε έναν έμπειρο επαγγελματία. Οι τεχνίτες μας, μπορούν να πετύχουν οποιαδήποτε τεχνοτροπία τοίχου και να σου παραδώσουν ένα ονειρικό αποτέλεσμα.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top