ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ενεργειακό πιστοποιητικό δικαιολογητικά
Θέλεις να ενοικιάσεις ή να πουλήσεις το ακίνητο σου; Φτάνει η στιγμή της ολοκλήρωσης της ολικής ανακαίνισης που έκανες στο σπίτι σου; Σε αυτές αλλά και σε άλλες περιπτώσεις η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού είναι μία Υποχρεωτική από το Νόμο Διαδικασία.

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α) γνωστό και ως ενεργειακό πιστοποιητικό εκδίδεται από ενεργειακό επιθεωρητή και αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου ή τμήματος αυτού. Η διαδικασία αυτή κατατάσσει το κτίριο σε μία από τις εννέα ενεργειακές κατηγορίες (Α+, Α, Β+,Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η). Ο ενεργειακός επιθεωρητής εκτός από την κατάταξη του κτιρίου σε κατηγορίες, καταγράφει συστάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.
Στις περιπτώσεις όπου η έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική, το πρόστιμο που επιβάλλεται ξεκινά από 1.000€ και μπορεί να φτάσει τα 10.000€ σε περίπτωση αμέλειας έκδοσης του. Οι υπόχρεοι οφείλουν να καταχωρούν τα στοιχεία του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) στο TAXISNET. Η εγκυρότητα του Ενεργειακού Πιστοποιητικού μπορεί να επαληθευθεί βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου και του δεκαεξαψήφιου αριθμού ασφαλείας.
Ήρθε η στιγμή που είναι απαραίτητο να προχωρήσεις στην έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού; Τότε σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζεις τι δικαιολογητικά θα χρειαστείς για να επιταχύνεις την διαδικασία και να μην ταλαιπωρηθείς με κουραστικά μπρος-πίσω.

Ενεργειακό Πιστοποιητικό Δικαιολογητικά:

Τι θα χρειαστείς;

Ενεργειακό Πιστοποιητικό Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

  • Όνομα, Διεύθυνση, Α.Φ.Μ, Δ.Ο.Υ Ιδιοκτήτη
  • Για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο είναι απαραίτητος ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ) ή Δήλωση και ο Κωδικός Αριθμός Ιδιοκτησίας Κτηματολογίου.
  • Για κτίριο που έχουν κατασκευαστεί από το 1983 και μετά είναι απαραίτητη η οικοδομική άδεια
  • Εφόσον έχει γίνει σχετική δήλωση, είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφου της δήλωσης αυθαιρέτου ή ημιυπαιθρίου χώρου.
  • Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας

Ενεργειακό Πιστοποιητικό Δικαιολογητικά που είναι προαιρετικά:

  • Κάτοψη Κτιρίου
  • Μελέτη Θερμομόνωσης & Θέρμανσης
  • Φύλλο Συντήρησης Λέβητα
  • Τιμολόγια Ενεργειακών Καταναλώσεων (ΔΕΗ, Πετρέλαιο Θέρμανσης, Φυσικό Αέριο κ.τ.λ)
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top