ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις και έχεις πνιγεί από το άγχος του πακεταρίσματος των προσωπικών σου αντικειμένων; Οι κούτες για μετακόμιση, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προμηθευτείς και η αλήθεια είναι ότι
χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητα για να είσαι σίγουρος ότι θα χωρέσουν όλα. Η πιο εύκολη λύση είναι να ζητήσεις από την μεταφορική εταιρεία υλικά συσκευασίας, βέβαια αυτό θα έχει κάποιο κόστος. Εάν θες μία πιο οικονομική λύση, διάβασε παρακάτω και μάθε που θα βρεις δωρεάν κούτες για τέλειο πακετάρισμα.

Που θα προμηθευτείς δωρεάν κούτες για μετακόμιση;

#Σούπερ μάρκετ

Κι όμως, το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, μπορεί να σε σώσει τόσο από την ταλαιπωρία της αναζήτησης χαρτοκιβωτίων όσο και από το επιπλέον κόστος. Συνηθίζεται τα σούπερ μάρκετ να μαζεύουν τις κούτες από τα εμπορεύματα με σκοπό να τα δώσουν στην ανακύκλωση. Εάν φορέσεις το χαμόγελό σου και πας στον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ και ζητήσεις ευγενικά κάποια χαρτοκιβώτια, είναι σίγουρο ότι θα σου φέρει από την αποθήκη την ποσότητα που θέλεις. Αυτές οι κούτες είναι δωρεάν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία μετακόμιση. Ακόμη, μπορείς να τις βρεις σε πολλά μεγέθη. Τις μικρές θα τις χρησιμοποιήσεις για τα διακοσμητικά αντικείμενα και τις μεγάλες για τον ρουχισμό και τα κουζινικά.

#Βιοτεχνίες υφασμάτων

Θα μου πεις που θα βρεις μία βιοτεχνία υφασμάτων και θα έχεις και δίκιο. Αλλά εάν είσαι από εκείνους που ψάχνουν λίγο παραπάνω και τύχει να βρεις μία, θα λύσεις αμέσως το πρόβλημα τις μεταφοράς των προσωπικών σου αντικειμένων. Σε αυτές τις βιοτεχνίες, χρησιμοποιούν για την μεταφορά των ρούχων και των υφασμάτων κούτες με μεγάλη αντοχή στα κρούσματα και στην υγρασία. Βασικό τους υλικό, είναι το χαρτόνι, με πάχος που φτάνει το ένα εκατοστό. Εάν επιχειρήσεις να τις τρυπήσεις θα καταλάβεις ότι είναι σχεδόν αδύνατο. Μήπως λοιπόν, να θυσιάσεις λίγο από τον χρόνο σου για να βρεις την πιο κοντινή βιοτεχνία υφασμάτων και να προμηθευτείς κούτες για μετακόμιση;
Κι αφού προμηθευτείς τις κατάλληλες κούτες για μετακόμιση, το επόμενο βήμα είναι να αρχίσεις να πακετάρεις. Και πακετάρισμα, δεν σημαίνει απλή τοποθέτηση των αντικειμένων στα χαρτοκιβώτια. Πολλά αντικείμενα είναι εύθραυστα και μπορεί να μην αντέξουν στην μεταφορά Για να μεταφέρεις με ασφάλεια όλα σου τα πράγματα, πρέπει να μάθεις καλά την τέχνη της συσκευασίας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν κάποιες βασικές οδηγίες και συμβουλές για να πακετάρεις τέλεια τα πράγματά σου.

Πώς να πακετάρεις σε μία μετακόμιση;

Χρησιμοποίησε βαλίτσες.

Οι βαλίτσες που έχεις στο πατάρι της οικίας σου, μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες και να χρησιμοποιηθούν αντί για κούτες για την μεταφορά αντικειμένων με μεγάλο βάρος. Τέτοια είναι τα βιβλία, τα χειμωνιάτικα ρούχα, τα κηροπήγια κ.α. Για ακόμη, πιο εύκολη μεταφορά, διάλεξε μία βαλίτσα με ροδάκια ώστε να μπορείς να την σύρεις.

κούτες για μετακόμισηΠρομηθεύσου μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για την μεταφορά ρούχων που έχεις σε κρεμάστρες. Στις μεγάλες σακούλες, χωρούν ρούχα μαζί με την κρεμάστρα τους έτσι δεν θα χρειαστεί κατά το ξεπακετάρισμα να τα κρεμάσεις πάλι στην νέα σου ντουλάπα. Μεγάλη διευκόλυνση έτσι;

Επίλεξε σακούλες τροφίμων για την μεταφορά μικρών αντικειμένων.

Κι όμως οι σακούλες τροφίμων μπορούν να αποτελέσουν σωτήρια λύση ώστε να μην χάσεις μικρά αντικείμενα όπως κοσμήματα ή βίδες. Το συγκεκριμένο είδος σακούλας σφραγίζει οπότε είναι αρκετά δύσκολο να τα χάσεις κατά την μεταφορά ή να προκληθεί κάποιου είδους φθορά.

Προστάτεψε τα πιάτα σου τοποθετώντας ενδιάμεσα πλαστικά πιάτα.

Τα πιάτα, αποτελούν εύθραυστα και ακριβά αντικείμενα και η μεταφορά τους φοβίζει και τους πιο θαραλλέους. Για να είσαι σίγουρος, ότι δεν θα αντικρίσεις θρύψαλα όταν φτάσεις στο νέο σου σπίτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστικά πιάτα. Τα πλαστικά πιάτα θα τοποθετηθούν ανάμεσα στα κανονικά και θα εμποδίσουν το σπάσιμο σε περίπτωση κρούσης.

Χρησιμοποίησε ρολά από χαρτί υγείας για την μεταφορά καλωδίων.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος να μεταφέρεις καλώδια σε μία μετακόμιση. Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το μπλέξιμο των καλωδίων. Εάν δεν θέλεις να αφιερώσεις μία ώρα για να ξεμπλέξεις μικρά και μεγάλα καλώδια, τοποθέτησέ τα μέσα σε ρολά και δεν θα έχεις κανένα  πρόβλημα.

Αγόρασε μεγάλη ποσότητα κολλητικής ταινίας.

Είναι απαραίτητο υλικό συσκευασίας και θα διασφαλίσει ότι καμία από τις κούτες σου δεν θα ανοίξει κατά την διάρκεια της μεταφοράς. Σφράγισε καλά τις κούτες και γράψε επάνω τους το είδος του αντικειμένου που περιέχουν. Εάν η ταινία σου δεν κολλάει καλά, τοποθέτησέ την για λίγα λεπτά μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και θα αποκτήσεις πάλι την κολλώδη της υφή.

κούτες για μετακόμισηΦτιάξε ένα σακίδιο με αναγκαία είδη.

Η πρώτη μέρα στο νέο σου σπίτι, θα είναι δύσκολη και η πιθανότητα να ξεπακετάρεις όλες τις κούτες και να τοποθετήσεις τα πράγματα στην θέση τους, είναι λίγες. Αυτή η συμβουλή θα σου φανεί πολύ χρήσιμη κατά την μετακόμιση. Το συγκεκριμένο σακίδιο, μπορεί να περιέχει από μία πρώτη αλλαξιά, μέχρι κάποια φάρμακα, βασικά τρόφιμα και σεντόνια. 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top