ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
antras kostoumi xamogelaeiΆμα σας έδιναν την ευκαιρία να γυρίσετε πίσω στα φοιτητικά σας χρόνια με τις γνώσεις που έχετε τώρα, τι θα διαλέγατε να μάθετε στον εαυτό σας; Μερικά πράγματα άμα τα μάθεις νέος θα οδηγήσουν στο να είσαι καλύτερος όταν μεγαλώσεις. Θα σας πω σήμερα κάποια που θα ήθελα να ξέρω και εγώ μικρός γιατί θα ήμουν ακόμα καλύτερος τώρα.

Μάθε αυτά τα πράγματα μικρός για να είσαι καλύτερος όταν μεγαλώσεις!

Υπάρχουν μαθήματα που τα συνειδητοποιείς  μόνο όταν ωριμάσεις. Φανταστείτε όμως τις δυνατότητες που θα είχαμε άμα μας τα έλεγαν στα 20 μας για παράδειγμα. Είναι παντοδύναμα εργαλεία για οποιοδήποτε άντρα ακόμα σε οποιαδήποτε ηλικία. Θέλεις περισσότερες συμβουλές βελτίωσης; Δες επίσης: 5 Έξυπνες συνήθειες για να εκπληρώνεις πάντα τους στόχους σου!

1. Πάρε ρίσκα

risko kerdos zimia
Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος να δοκιμάσεις πράγματα από όταν είσαι νέος. Η ζωή είναι γεμάτη με πιθανότητες που θα επιτύχεις μόνο αν ρισκάρεις. Παίρνοντας ρίσκα κερδίζεις με πολλούς τρόπους.  Καταρχάς δεν θα μείνεις με την απορία όταν μεγαλώσεις αν θα μπορούσες να πετύχεις το όνειρο σου. Και το έχω ακούσει από μεγαλύτερους μου δασκάλους στην ζωή, το να μετανιώνεις που δεν ρίσκαρες είναι πολύ άσχημο.
Μπορεί και να αποτύχεις. Η αποτυχία κρύβει μέσα της περισσότερα μαθήματα και από την επιτυχία μερικές φορές. Όπως είναι σημαντικό να ξέρεις τι δουλεύει τόσο σημαντικό είναι να ξέρεις τι δεν δουλεύει. Θα χτίσεις δυνατό χαρακτήρα.

2. Μην αφήσεις τον φόβο να σε σταματήσει

antras voutaei limni
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος σφαγέας ονείρων από τον φόβο. Είναι εύκολο να υποκύψεις σε αυτόν. Αλλά θα σας πω το εξής, το άσχημο δεν είναι να αποτύχεις. Το άσχημο είναι να μην δοκιμάσεις ποτέ επειδή φοβήθηκες. Η αντιμετώπιση των φόβων μας είναι τρομερό μονοπάτι αυτοβελτίωσης. Αντιμετωπίζω τους φόβους μου κάθε ημέρα πλέον γιατί παρατήρησα ότι το να μην το κάνω είναι πολύ χειρότερο.

3. Αποδέξου και αγάπα τον εαυτό σου

antras gelaei gialia
Η ψυχική μας δύναμη έρχεται εκ των έσω. Το να αποδέχεσαι τα ελαττώματα σου και τον εαυτό σου σε κάνει παντοδύναμο. Μην βασανίζεις τον εαυτό σου επειδή είναι όπως είναι. Μπορείς να βελτιώσεις κάποιες πλευρές του εαυτού σου αλλά δεν γίνεται όλες. Αλλά είναι πολύ καλύτερο να ξέρεις να είσαι γνήσιος και αληθινός με τον εαυτό σου. Μόλις τον αποδεχθείς πραγματικά, θα αρχίσουν και οι άλλοι να σε αποδέχονται παραπάνω.

4. Μάθε να λες όχι με ειλικρίνεια

nai oxi trigonakia
Θυμάμαι παλαιότερα είχα την εξής κακή συνήθεια. Δεν μπορούσα να πω όχι σε εξόδους ή προτάσεις. Ακόμα και να μην ήθελα να κάνω κάτι στο τέλος συνέβαιναν ένα από τα δύο παρακάτω σενάρια. Είτε πήγαινα και δεν περνούσα καλά ή έμενα σπίτι και σκεφτόμουν ότι ίσως να έπρεπε να πάω.
Άκου τι πραγματικά θέλει ο εαυτός σου. Μετά αποφάσισε με ειλικρίνεια. Το να ξέρεις πότε να απορρίπτεις κάτι είναι ένα από τα γνωρίσματα των κορυφαίων αντρών. Αποφάσισε λες και κόβεις με μαχαίρι την άλλη επιλογή και μετά μην έχεις αμφιβολίες.

5. Μην φοβάσαι τις αλλαγές κατεύθυνσης

allagi tabela
Η ζωή δεν τελειώνει μετά τις πανελλήνιες. Δεν θα διαλέξεις ένα επάγγελμα και αυτό ήταν. Υπάρχουν πάρα πολλές φορές που στην ζωή μας θα αλλάξει ο δρόμος μας. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι και μετά να καταλήξεις να πετύχεις σε κάτι τελείως διαφορετικό.
Ότι και να κάνεις πάντως να θυμάσαι. Κάθε αλλαγή κατεύθυνσης είναι κομμάτι του δρόμου σου. Θα είναι διδασκαλία στην ζωή σου. Μερικά από τα καλύτερα μαθήματα επιτυχίας τα έμαθα δοκιμάζοντας καινούργια μονοπάτια. Άπειρες ιστορίες εκατομμυριούχων ξεκίνησαν αφότου παράτησαν το επάγγελμα τους και ασχολήθηκαν με κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις κάτι καινούργιο και χρήσιμο στην ζωή. Μερικά πράγματα όσο γρηγορότερα τα μάθεις τόσο μεγαλύτερη επίδραση μπορεί να έχουν στην συνέχεια. Αυτές οι συμβουλές πάντως θα σε βοηθήσουν σε όποιο στάδιο της ζωής σου κι αν είσαι. Ψάχνεις περισσότερα μαθήματα της ζωής;
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top