ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Περίπου 40.000 επιβάτες αφήνει «ξεκρέμαστους» η αεροπορική εταιρία Niki, μετά το…
κανόνι που βάρεσε χθες το βράδυ, αναστατώνοντας την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες αναζητούν επειγόντως εναλλακτικά σχέδια πτήσης.
Η ξαφνική κατάρρευση της αυστριακής θυγατρικής της Air Berlin, η οποία λειτουργούσε κυρίως τις πρώην διαδρομές της Air Berlin από τη Γερμανία προς τους προορισμούς διακοπών της Μεσογείου, ήρθε μετά την αποχώρηση της Lufthansa από μια συμφωνία εξαγοράς λόγω αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συνολικά, περίπου 800.000 εισιτήρια, εκ των οποίων περίπου 410.000 κλείστηκαν μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και 350.000 αγοράστηκαν απευθείας από την αεροπορική εταιρία, είναι πλέον άχρηστα, σύμφωνα με τον διαχειριστή της Air Berlin για τη χρεοκοπία, Lucas Flöther.
Πρωταρχική προτεραιότητα των tour operators στη Γερμανία και την Αυστρία είναι η ταχεία οργάνωση εναλλακτικών πτήσεων για περίπου 25.500 επιβάτες που βρίσκονται στην Ισπανία ή σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου, ύστερα από αγορά πακέτων διακοπών που είχαν κάνει μέσω της Niki. Παράλληλα, πρέπει να συμφωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες για τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών που έχουν ήδη κλείσει το ταξίδι τους με πτήσεις της Niki τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες, κυρίως για τις επερχόμενες διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προς και από τους προορισμούς τους.
Η Condor δήλωσε ότι έχει σαν στόχο να αυξήσει τις πτήσεις και να βοηθήσει επιβάτες της Niki, που είχαν αγοράσει μόνο το αεροπορικό εισιτήριο από την εταιρία, να επιστρέψουν στο σπίτι τους χωρίς καμία χρέωση, σε όποιες πτήσεις έχει διαθεσιμότητα. Περίπου 15.000 από τους 40.000 επιβάτες της Niki που βρίσκονται επί του παρόντος στο εξωτερικό αγόρασαν εισιτήρια απευθείας από την αεροπορική εταιρία και όχι μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα.
Η Niki λειτουργούσε στόλο 28 jet που βρίσκονταν σε 12 διαφορετικά αεροδρόμια και εκτελούσε περισσότερες από 100 διαδρομές προς την Ισπανία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο αυτό τον χειμώνα. Η Lufthansa χρηματοδότησε αυτές τις πτήσεις της χειμερινής σεζόν, υπογράφοντας συμβόλαιο διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει την οικονομική δυνατότητα στη Niki να «κρατηθεί στον αέρα» έως ότου οι Βρυξέλλες εξετάσουν την εξαγορά.
Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top