ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Αλλαγή πλεύσης για την Hellenic Steel, αφού χθες  οι εκκαθαριστές της εταιρίας προχώρησαν σε ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την εξαγορά της.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι αγοραστές  θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου στην σύμβουλο Deloitte, προκειμένου να αποκτήσουν εν συνεχεία πρόσβαση στο Virtual Data Room και να υποβάλουν τις τελικές δεσμευτικές προσφορές.
Η πώληση, όπως προβλέπεται, μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της προ-πτωχευτικής διαδικασίας του νόμου 4446/2016 και των άρθρων 106β και 106δ.
Συγκεκριμένα, προς πώληση τίθεται όλο το ενεργητικό της εταιρίας και όχι μόνο τα πάγια, σε μια διαδικασία παρόμοια με αυτήν που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του ΔΟΛ.
Ο αγοραστής πρέπει να καταβάλει το τίμημα ενιαία και χωρίς αιρέσεις, θα επιβαρύνεται με πρόσθετα κόστη για την επανεκκίνηση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, αλλά όχι με τις υποχρεώσεις που έχει η Hellenic Steel προς τους πιστωτές της.
Τα χρέη προς τους πιστωτές (εκ των οποίων κανείς δεν είναι τράπεζα) κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 75 εκατ. ευρώ και πρόκειται να καλυφθούν από τους εκκαθαριστές μέσω του τιμήματος της πώλησης. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση δεν έχει οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. 
Η εκκαθάριση της Hellenic Steel έγινε με το ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιριών. Εκκαθαριστές είναι οι κ.κ. Ν. Μαράντος και Δ. Αντωνίου, εκ των οποίων ο πρώτος βρίσκεται πίσω από την επιτυχημένη εκκαθάριση των εταιριών Δωδώνη και ΣΕΚΑΠ της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.
Στην περίπτωση της Hellenic Steel οι δύο εκκαθαριστές είχαν την συνδρομή της Deloitte, η οποία έχει ενεργό συμμετοχή σε αρκετές περιπτώσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως εν προκειμένω ο στόχος επαναλειτουργίας της Hellenic Steel.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top