Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης...
Υλικά συνταγής
1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκρίλ ή στα κάρβουνα μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
Χτυπάμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο στο μούλτι να διαλυθούν. Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι.
Σιγοβράζουμε με προσοχή να μην κολλήσει, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και 5 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: http://ift.tt/2vFbIVs
Υλικά συνταγής
1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκρίλ ή στα κάρβουνα μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
Χτυπάμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο στο μούλτι να διαλυθούν. Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι.
Σιγοβράζουμε με προσοχή να μην κολλήσει, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και 5 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: http://ift.tt/2vFbIVs
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.