ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι εύλογες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας και συγχρόνως να κατατεθούν άμεσα προτάσεις, σε νομοθετικό αυτή τη φορά επίπεδο, που θα εξισορροπήσουν τις αντιφατικές απαιτήσεις που συνδέονται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος και τις προοπτικές της εγχώριας
αυτοκινητοβιομηχανίας στο εγγύς μέλλον, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στο Βερολίνο μια μίνι «Σύνοδος Κορυφής» ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της χώρας και στελέχη των Mercedes, BMW, Opel και VW Group.
Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, όλοι οι Γερμανοί κατασκευαστές, υπό την απειλή μιας ενδεχόμενης απόσυρσης της έγκρισης καταλληλότητας, «προσφέρθηκαν» να προβούν το συντομότερο δυνατό σε ανακλήσεις 5 εκ. πετρελαιοκίνητων οχημάτων που ήδη κυκλοφορούν εντός της γεωγραφικής επικράτειας της χώρας προκειμένου να εγκατασταθεί στις ηλεκτρονικές μονάδες διαχείρισης των κινητήρων τους ένα αναβαθμισμένο λογισμικό που θα εξασφαλίζει μικρότερες εκπομπές ρύπων.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η VDA, ο επίσημος με άλλα λόγια σύνδεσμος που εκπροσωπεί το σύνολο των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι όποιες παρεμβάσεις-τροποποιήσεις σε μοντέλα προδιαγραφών Euro 5 και σε ορισμένα οχήματα Euro 6, θα βασίζονται αποκλειστικά στα βελτιωμένα, ως προς τις εκπομπές ρύπων, λογισμικά, αντί σε δαπανηρές για τις εταιρείες «διορθώσεις» σε επιμέρους τμήματα των κινητήρων, με στόχο τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου έως 30% κατά μέσο όρο.
Ενδεικτική της βαριάς ατμόσφαιρας που επικρατούσε σήμερα το πρωί στο Βερολίνο εν όψει της «Συνόδου Κορυφής» ήταν η κοινή απόφαση και των δύο πλευρών, της πολιτικής δηλαδή ηγεσίας και των εκπροσώπων της αυτοκινητοβιομηχανίας, να μεταφερθεί η έδρα των συνομιλιών σε πιο ασφαλές περιβάλλον(!) μετά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών και μελών της GreenPeace έξω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Μεταφορών της χώρας, όπου και θα διεξάγονταν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό οι όποιες διαβουλεύσεις-συζητήσεις.
«Γνωρίζουμε ότι έχουμε χάσει ένα μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου. Πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτησή της. Αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη –για το συμφέρον το δικό μας αλλά και για εκείνο των καταναλωτών, των εργαζομένων και της ίδιας της χώρας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίσημη δήλωσε που εξέδωσε η VDA.
Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία του BMW Group
Σε μια κίνηση καλής θέλησης στα πλαίσια των ως άνω εξαγγελιών-δεσμεύσεων όλων των Γερμανών κατασκευαστών, οι Βαυαροί του BMW Group ανακοίνωσαν σήμερα πως θα προσφέρουν έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους σε όλους τους πολίτες των 27 χωρών της ΕΕ έκπτωση έως και 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα ανταλλάξουν την πετρελαιοκίνητη BMW τους προδιαγραφών Euro 4 με ένα ηλεκτρικό i3 ή εναλλακτικά με ένα plug-in υβριδικό ή γενικότερα με οποιοδήποτε μοντέλο της γκάμας προδιαγραφών Euro 6.
Πηγή: 4 Τροχοί
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top