ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

H Μόσχα προειδοποιεί: Οι ΗΠΑ διολισθαίνουν σε στερεότυπα Ψυχρού Πολέμου

«Με λύπη μας σημειώνουμε ότι η Ουάσιγκτον διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στην
ξεπερασμένη ιδεολογία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που δεν συμβαδίζει καθόλου με την πραγματικότητα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η επιβολή στις βαλκανικές χώρες της καταστροφικής επιλογής ‘ή με την Δύση ή με την Ρωσία’ αναπόφευκτα οδηγεί σε κλιμάκωση των εντάσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή συνολικά και μεμονωμένα στα κράτη», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πένς. Ο Πενς στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, δήλωσε πως το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στη Δύση, κατηγορώντας παράλληλα τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και ότι ενορχήστρωσε μια απόπειρα πραξικοπήματος στην βαλκανική χώρα για να εκτροχιάσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.
Η Μόσχα κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συκοφαντούν την Ρωσία αλλά και την εξωτερική της πολιτική της, η οποία, όπως τονίζει η ανακοίνωση βασίζεται στον σεβασμό προς τους συμμάχους και στην προθυμία για συνεργασία με τους διεθνούς εταίρους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top