ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Υπάρχουν πράγματα που βλέπουμε καθημερινά αλλά συχνά δεν παρατηρούμε την εμφανή χρησιμότητά τους. Μπορεί να βρίσκονται παντού γύρω μας, στο σπίτι, το αυτοκίνητο ή το δρόμο αλλά τα αγνοούμε χωρίς να τα σκεφτούμε ιδιαίτερα.

Παρακάτω θα δείτε μια συλλογή από μερικά τέτοια στοιχεία και θα μάθετε πλέον τη χρησιμότητά τους. Αν είχατε αναρωτηθεί για αυτά παλαιότερα, θα λυθούν οι απορίες σας ή απλώς θα βρείτε την ευκαιρία να μάθετε κάτι παραπάνω.
Γιατί υπάρχει ένα βέλος στην ένδειξη του μετρητή βενζίνης του αυτοκινήτου;
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρόσθεσαν ένα μικρό βέλος ώστε να γνωρίζουν οι οδηγοί σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται το καπάκι της δεξαμενής χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το αυτοκίνητο. Είναι πολύ χρήσιμο αν έχετε αγοράσει νέο αυτοκίνητο ή αν δανειστήκατε το αμάξι ενός φίλου. Ωστόσο, δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό όλα τα αυτοκίνητα.
Σε τι χρησιμεύουν τα καρφιά στις τσέπες του τζιν;
Τα τζιν αρχικά σχεδιάστηκαν ως ανθεκτικά ρούχα εργασίας για ανθρακωρύχους και ερευνητές χρυσού μεταλλεύματος. Ωστόσο, υπήρξε ένα πρόβλημα: οι τσέπες δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος των εργαλείων και τα ψήγματα οπότε σκιζόντουσαν. Ως εκ τούτου, τα καρφιά τις έκαναν πιο ανθεκτικές.
Γιατί τα συρραπτικά έχουν αυτό το σημείο;
Κανονικά τα συρραπτικά ενώνουν τα χαρτιά στο εσωτερικό τους. Αν γυρίσετε 180 μοίρες αυτή τη μικρή πλατφόρμα, οι συνδετήρες θα βγουν προς τα έξω. Έτσι δεν θα πληγώσετε τα δάχτυλά σας και δεν θα σκίσετε τα χαρτιά.
Γιατί υπάρχει μια τρύπα και οδοντωτή άκρη στο τέλος του μέτρου;
Η τρύπα προορίζεται για να στερεωθεί σε ένα καρφί ή μια βίδα και να μετρήσει κανείς την απόσταση.
Το οδοντωτό τέλος θα σας βοηθήσει να σηματοδοτήσετε το μέρος που θέλετε αν δεν έχετε πρόχειρο ένα μολύβι.
Γιατί υπάρχει μια τρύπα στο κάτω μέρος μιας κλειδαριάς;
Τα λουκέτα χρησιμοποιούνται γενικά σε εξωτερικούς χώρους και αυτή είναι η τρύπα αποστράγγισης για το νερό που μπορεί να μπει μέσα όταν βρέχει. Αν δεν υπήρχε, η κλειδαριά θα σκούριαζε. Είναι επίσης βολική για να τη λαδώσει κανείς εσωτερικά.
Πώς θα μάθετε αν το τηλέφωνό σας είναι υγρό εσωτερικά
Πολλές μπαταρίες έχουν αυτή την ειδική ένδειξη υγρασίας που μοιάζει με ένα μικρό τετράγωνο ή ένα κύκλο. Το χρώμα αλλάζει από ανοιχτό σε κόκκινο αν είναι βρεγμένη.
Ξεκινώντας από τα iPhone 5, τα έξυπνα τηλέφωνα της Apple έχουν αυτή την ένδειξη στην υποδοχή της κάρτας SIM. Για να δείτε τον δείκτη υγρασίας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγεθυντικό φακό. Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε το τηλέφωνο κάτω από ένα φως μέχρι να δείτε καθαρά την ένδειξη.
Γιατί υπάρχουν μικρά εξογκώματα στα πλήκτρα F και J;
Είναι χρήσιμα όταν πληκτρολογείτε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο επαφής με δέκα δάκτυλα. Αυτά τα πλήκτρα είναι «άγκυρες» μιας και συνήθως τοποθετούνται οι δείκτες σε αυτά.
Πώς να σχίσετε σωστά τα χαρτιά σημειώσεων από το μπλοκ τους;
Αν ξεκολλήσετε ένα αυτοκόλλητο χαρτί σημειώματος από κάτω, η άκρη κυλά και το σημείωμα θα ξεκολλήσει με το χρόνο. Για να αποφευχθεί αυτό, ξεκολλήστε κατά μήκος το κολλώδες μέρος.

Γιατί υπάρχει αυτό το άνοιγμα στα κινητά iPhone;
Η τρύπα στο πίσω μέρος του iPhone ανάμεσα στο φακό της κάμερας και το φλας είναι ένα δεύτερο μικρόφωνο. Μειώνει τον θόρυβο του περιβάλλοντος και κάνει την ομιλία σας καθαρότερη από τυχόν ανεπιθύμητους ήχους.
Γιατί υπάρχει μια καρφίτσα και μια τρύπα σε μια πρέσα σκόρδου;
Δεν είναι μόνο για τα σκόρδα. Επίσης είναι ένα εργαλείο για να βγάλετε τα κουκούτσια από το κεράσι. Τοποθετήστε ένα κεράσι στην άκρη και το έμβολο θα πιέσει το κουκούτσι προς τα έξω.
Γιατί υπάρχουν εσοχές στον πυθμένα των μπουκαλιών του κρασιού;
Αυτές οι εσοχές έχουν αρκετούς λόγους ύπαρξης:
-Δεν υπήρχε ειδικός εξοπλισμός για την κατασκευή φιαλών πριν και ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί ένα μπουκάλι με επίπεδο πυθμένα. Η άκρη έπρεπε να «διπλωθεί» μέσα στη φιάλη και με τον καιρό αποτέλεσε παράδοση του είδους.
-Όταν το κρασί πρέπει να ωριμάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ίζημα είναι αναπόφευκτο. Η εσοχή το κάνει να συσσωρεύεται γύρω από τον εαυτό του και να μην ρέει στα ποτήρια με το κρασί.
-Στην περίπτωση της σαμπάνιας και του αφρώδη οίνου, τα μπουκάλια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε οι εσοχές να βοηθούν στη διανομή της πίεσης στο εσωτερικό της φιάλης. Έτσι, μειώνεται η πίεση μεταξύ των τοιχωμάτων και του πυθμένα.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top