ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Έκκληση για σεβασμό της ιερότητας του ανθρώπινου προσώπου, απευθύνει η Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν συζητήσεως για το μεταναστευτικό πρόβλημα με την ποιμαντική, ανθρωπιστική και τις άλλες διαστάσεις του.
Η Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του κ.κ. Βαρθολομαίου από 29 Αυγούστου έως και 2 Σεπτεμβρίου, με ανακοινωθέν της, αποκηρύσσει κάθε μορφή βίας, φανατισμού και αποϊεροποίησης που καθιστά τον άνθρωπο αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι με πολύ προβληματισμό και βαθιά θλίψη διαπιστώνει ότι και σήμερα σταυρώνεται ο Χριστός, και χριστιανικοί πληθυσμοί αυτόχθονες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και προσφορά αναγκάζονται υπό την πίεση και τη βία των θρησκευτικών φονταμενταλιστών να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και να καταλήξουν πρόσφυγες.

Οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου υπογραμμίζουν ότι μπροστά στην τραγική αυτή πραγματικότητα η Εκκλησία στέκει αλληλέγγυα προς αυτές τις χριστιανικές κοινότητες και στηρίζει ενώπιον των διεθνών οργανισμών το δικαίωμα κάθε λαού να λατρεύει ελεύθερα τον Θεό του.

Κατά τη διάρκεια της Σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης αναφέρθηκε εκτενώς στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Εκκλησία καλείται να συμβάλλει στην επίλυσή του με τη διακονία του έργου της αγάπης.

 «Αν και το έργο της Εκκλησίας είναι κατ' εξοχήν σωτηριολογικό, εντούτοις φροντίζει, στο πλαίσιο των ευαγγελικών επιταγών και της Ορθοδόξου Πατερικής Θεολογίας, να προσφέρει έργα τα οποία να μαρτυρούν το περιεχόμενο της πίστεως και βεβαίως, εν πάση περιπτώσει, να επιβεβαιώνεται ότι στο πρόσωπο του αγνώστου εμπεριστάτου προσώπου η Εκκλησία ατενίζει αυτόν τούτον τον Κύριον πάσχοντα», τόνισε χαρακτηριστικά.
loading...
 
Top