ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Μέχρι τώρα κέντρικό θέμα συζήτησης και ανάλυσης ήταν η κάνναβη. Το τελευταίο καιρό όμως έρχεται ένα νέο ναρκωτικό που έχει αναστατώσει τους Αμερικάνους και όχι μόνο. Είναι ένα ναρκωτικό που έκανε την εμφάνιση του το 2013 και κοστίζει μόνο
3-5 δολάρια.

Κατασκευάζεται στην Κίνα και στο Πακιστάν, ενώ πωλείται σε κρυσταλλική μορφή. Το όνομα της ουσίας έχει ισπανικές ρίζες καθώς «la flaca» στη γλώσσα του δρόμου σημαίνει όμορφη - αδύνατη γυναίκα. Ανήκει στην ίδια οικογένεια ναρκωτικών, όπως το Ecstasy, ενώ μπορεί να καπνιστεί και μέσω ηλεκτρονικών τσιγάρων. Οι διακινητές συνήθως προσεγγίζουν φτωχούς ή άστεγους νέους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, τα συμπτώματα διαρκούν για αρκετή ώρα, ενώ οι χρήστες δεν ελέγχουν τις σκέψεις τους καθώς το ναρκωτικό επηρεάζει τη χημεία του εγκεφάλου τους. Επίσης, επιβαρύνονται τα νεφρά και οι μύες, ενώ ακόμα και μια μικρή απόκλιση στη προτεινόμενη δόση είναι θανατηφόρα.

Σε στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν από τις αρχές της Φλόριντα έδειξαν μία ανοδική πορεία του ναρκωτικού. Οι αιτήσεις ελέγχου για flakka από 38 το 2013 έφτασαν στους 228 το 2014, ενώ τους πρώτους μήνες του 2015 είναι 275. Οι άνθρωποι θέλουν να το δοκιμάσουν γιατί είναι οικονομικό και διαφορετικό από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Στο δρόμο, το ένα κιλό μπορεί να κοστίσει 50.000 δολάρια, ενώ μία παραγγελία από την Κίνα μπορεί να κοστίσει 1.500 δολάρια.
Πηγή: toratora.gr
loading...
 
Top