ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Ιδιαίτερα φιλόδοξος και… αισιόδοξος, όσον αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G, εμφανίστηκε ο δήμαρχος του Λονδίνου, που πιστεύει ότι, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα είναι έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο Boris Johnson σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, έως το 2020, η πόλη θα έχει γίνει μία από τις πρώτες στον κόσμο που θα αξιοποιεί τις ταχύτητες των δικτύων 5G! Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι, αν βρεθείτε εκεί και χρησιμοποιείτε μία τέτοια σύνδεση, θα μπορείτε να κατεβάσετε μία ταινία στο κινητό σας μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Αυτά είναι!

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, υπάρχει ήδη συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Surrey για την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής για το νέο 5G δίκτυο, που θα απογειώσει το σερφάρισμα στο Λονδίνο. Το σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, και περιοχές με “φτωχότερες” συνδέσεις, ώστε να υπάρξει καλύτερη κάλυψη σε όλους.
“Το Λονδίνο έχει κερδίσει τη φήμη της τεχνολογικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, έτσι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάθε Λονδρέζος θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε πολύ καλύτερη ψηφιακή συνδεσιμότητα”, σημείωσε ο Boris Johnson που είναι αρκετά αισιόδοξος η αλήθεια, καθώς η τεχνολογία 5G βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ενώ και στην Κορέα, που είναι αρκετά μπροστά τεχνολογικά στις συγκεκριμένες υποδομές, έχουν βάλει το 2020 ως χρονιά-ορόσημο για τη λειτουργία των δικτύων.
Από την πλευρά του, πάντως, ο καθηγητής Andy Sutton, του μεγαλύτερου δικτύου κινητής στη χώρα, ΕΕ, δείχνει να συμμερίζεται την αισιοδοξία του δημάρχου του Λονδίνου και να πιστεύει ιδιαίτερα στο 5G και στο ότι θα φτάσει στη βρετανική πρωτεύουσα τα επόμενα χρόνια. Σημειώνει μάλιστα ότι “σκοπός του 5G είναι να γίνει αόρατο, καθώς είναι μία τεχνολογία που θα είναι ‘απλά εκεί’ όπως ο ηλεκτρισμός”, η οποία, επιπλέον, “θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ‘Internet of Things’, σαν κάτι που θα λειτουργεί πάντα και όπου και αν βρίσκεται ο χρήστης”.
Και αν σε αυτό προσθέσουμε πως τα δίκτυα 5G, όπως έχουμε διαβάσει, θα μπορούν να προσφέρουν ταχύτητες που φθάνουν ακόμη και τα 10Gbps, δεν μπορούμε παρά να τα περιμένουμε με ανυπομονησία, όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά… κάποια στιγμή και προς τα μέρη μας. Τι βιαζόμαστε; Χμμ, μάλλον λιγάκι τελικά.

Πηγή: digitallife.gr
loading...
 
Top