ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
krav magaΟι πολεμικές τέχνες είναι ένα άθλημα βίαιο για κάποιους, αλλά ιδιαίτερα θεαματικό για κάποιους άλλους. Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά βίαιο να βλέπεις 2 άτομα να χτυπιούνται για ένα χρηματικό ποσό. Συνήθως μια τέτοια σκηνή μας φέρνει πιο πολύ εικόνες από το παρελθόν της ανθρωπότητα και όχι από το μέλλον. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολεμικές τέχνες που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για αυτοάμυνα. Μακάρι να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις βία στη ζωή σου, αλλά δυστυχώς σε κάποιους από εμάς κάποια στιγμή στην ζωή ίσως να είναι απαραίτητο. Αυτός είναι και ο λόγος που θα είναι καλό να γνωρίζουμε κάποια πολεμική τέχνη. Επίσης, είναι πολύ καλή άσκηση.

9 Καλύτερες πολεμικές τέχνες για να μάθεις αυτοάμυνα!


Kickboxing

pigmaxia
Αν όχι η πιο γνωστή, από τις πιο γνωστές πολεμικές τέχνες είναι το kickboxing. Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις χέρια, γόνατα και λακτίσματα. Μαθαίνεις να είσαι γρήγορος και τα χτυπήματά σου να είναι αποτελεσματικά. Είναι εύκολο να μάθεις τα χτυπήματα, αλλά δύσκολο να τα τελειοποιήσεις.

Καράτε

polemikes texnes
Μία πολεμική τέχνη που δίνει βάση περισσότερο στην απόκρουση επιθέσεων. Δεν χρησιμοποιεί όμως απλά άμυνα αλλά και επίθεση, ειδικά μετά από κάθε απόκρουση. Είναι αρκετά αποτελεσματική και είναι για ακραίες καταστάσεις.

Aikido

aikido
Το Aikido είναι μια αρκετά γνωστή πολεμική τέχνη. Αν πιστεύεις ότι δεν την ξέρεις τότε μπορείς να δεις τις ταινίες του Steven Seagal. Είναι μια πολεμική τέχνη που ασχολείται κυρίως με ρίψεις.

Wing Chun

bruce lee
Το Wing Chun είναι ένα στυλ Kung Fu. Ο Yip Man το δίδαξε στον Bruce Lee και χρησιμοποιείται κυρίως για αυτοάμυνα. Η συγκεκριμένη πολεμική θεωρείται ότι μπορεί να ασκηθεί από τον καθένα ανεξαρτήτως φύλου και φυσικής κατάστασης.

Jiu-Jitsu

askisi polemikon texnon
Το Jiu-Jitsu είναι ένα υβρίδιο καθώς περιέχει πολλά χτυπήματα, λαβές αλλά και ρίψεις. Με την τεχνική που χρησιμοποιεί μπορείς να βγάλεις εκτός τον άλλο ανεξάρτητα από την διαφορά κιλών.

Jeet Kune Do

jeet kune do
Ο Bruce Lee δημιούργησε το Jeet Kune Do το οποίο, αν και δεν πρόλαβε να τελειοποιήσει, έχει πολύ καλή πρακτική εφαρμογή. Αυτό που έλεγε πάντα είναι ότι πρέπει να καθαρίσεις το μυαλό σου από τις σκέψεις γιατί θα σε καθυστερήσουν. Το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι η επίθεση του αντιπάλου και η απάντηση που θα δώσεις.

Πυγμαχία

pigmaxia
Αλλιώς γνωστό ως boxing, σε αυτό το άθλημα χρησιμοποιείς τα χέρια σου. Αυτό που προσπαθείς είναι να τελειοποιήσεις τα χτυπήματα με τα χέρια σου. Μόλις το πετύχεις δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις πάνω από 1 ή 2 χτυπήματα για να βγάλεις knock out τον αντίπαλό σου.

Brazilian Jiu-Jitsu

brazilian jiu zitsu
Μπορεί να έχει μέσα στην ονομασία του το Jiu-Jitsu αλλά είναι είναι αρκετά διαφορετικό από το κανονικό Jiu-Jitsu. Σε αυτή την πολεμική τέχνη θα ασχοληθείς κυρίως με ρίψεις και λαβές στο έδαφος.

Krav Maga

krav maga
Η πολεμική τέχνη του Ισραήλ, έχει αναπτυχθεί κυρίως για να τραυματίζει πολύ άσχημα τον αντίπαλο. Χρησιμοποιεί στοιχεία από όλες τις παραπάνω πολεμικές τέχνες και αμύνεται κυρίως απέναντι σε όπλα και μαχαίρια. Είναι ιδιαίτερα βίαιο και χρησιμοποιείται σε ακραίες καταστάσεις.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top