ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Tου Μιχάλη Βασιλάκη
Υποβλήθηκε στη διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να εγκριθεί το σχέδιο άρσης των υλικών αμιάντου από το...

υπόστεγο Νο «4», το οποίο κατάρρευσε στο παλιό λιμάνι. Εκτιμάται ότι τα συνεργεία θα είναι σε θέση να μπουν στον χώρο μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο ανάδοχος του έργου υπέβαλε το σχέδιο για τα αμιαντούχα υλικά στην επιτροπή για έγκριση και στη συνέχεια θα υποβάλει το σύνολο της μελέτης του στην επιθεώρηση εργασίας. Αν και υπάρχουν προθεσμίες (10ήμερο) για να εξεταστεί και να εγκριθεί η μελέτη θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκηθεί παρέμβαση για να επισπευστούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες απομάκρυνσης των μπαζών. Μέχρι να ολοκληρώσουν τα συνεργεία το έργο τους, ο χώρος θα φυλάσσεται και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν αφενός, και η διέλευση κατά μήκος του παραλιακού δρόμου αφετέρου.

Αλλωστε, ο χώρος είναι περιφραγμένος με κιγκλιδώματα και λαμαρίνες για να αποτρέπουν οποιονδήποτε πολίτη που δεν έχει λόγο να βρίσκεται εκεί, αλλά και προληπτικά για να «προστατεύονται» τα μπάζα από τα μποφόρ του ανέμου. Η διέλευση θα επιτρέπεται μόνο στα συνεργεία του αναδόχου και της διαπιστευμένης εταιρείας (που συνεργάζεται μαζί του), τα μέλη των οποίων θα πρέπει να φορούν κατάλληλο εξοπλισμό και θα είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τις εθνικές και διεθνείς οδηγίες στη διαχείριση του αμιάντου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα αμιαντούχα υλικά θα συσκευαστούν και θα μεταφερθούν στο εξωτερικό (πιθανότατα σε αδειοδοτημένο χώρο στη Γερμανία).

Οπως είναι γνωστό, οι μετρήσεις έδειξαν ότι, «… δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του αέρα από ίνες αμιάντου και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι όλες οι τιμές ήταν κάτω των ορίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία». Επιπλέον, στην έκθεση που παρέδωσε στον ΟΛΠΑ το διαπιστευμένο εργαστήριο που έκανε τις ατμοσφαιρικές μετρήσεις αναφέρεται ότι, ακόμα και η παρατεταμένη εισπνοή του αέρα στον χώρο, πέραν των οκτώ ωρών, δεν αρκεί για να υποθέσει κανείς ότι μπορεί δυνητικά να προκληθεί βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο μεταξύ, μέχρι τα τέλη του Αυγούστου περιμένει ο ΟΛΠΑ τη μελέτη στατικότητας που έχει παραγγείλει για το δίδυμο υπόστεγο (Νο «10») στο ύψος της οδού Ζαίμη και εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα, προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι η μελλοντική χρήση του.
Πηγή



Πηγή: http://ift.tt/2w1BZ3K
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top