«Αν μπορούμε να δροσίσουμε τον άνθρωπο παρά το κτίριο όπου ζει ή εργάζεται, τότε θα εξοικονομήσουμε και ενέργεια», δήλωσε ο Κούι.
Το νέο ύφασμα επιτρέπει στο σώμα να αποβάλει τη θερμοκρασία έτσι ώστε όποιος το φοράει, νιώθει πιο δροσερή την επιφάνειά του δέρματός του, από ό,τι αν φορούσε ένα βαμβακερό ρούχο. Το νέο υλικό αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος μόνο κατά 0, 00004000 8 βαθμούς Κελσίου έναντι 3,5 βαθμών για ένα βαμβακερό ύφασμα και 2,9 βαθμών για ένα εμπορικά διαθέσιμο ύφασμα από συμβατικό πολυαιθυλένιο.
Το μυστικό βρίσκεται στο ότι το νέο υλικό αφενός αντανακλά μακριά τις ακτίνες του ήλιου και αφετέρου επιτρέπει τη διαφυγή της υπέρυθρης ακρινοβολίας από το σώμα (αυτής που είναι αόρατη, αλλά καθιστά κάποιον ορατό με τις ειδικές διόπτρες νυχτερινής όρασης).
Το 40% έως 60% της θερμότητας του σώματος μπορεί να διαφύγει στο περιβάλλον σε μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας, αν δεν εμποδισθεί από κουβέρτες ή ρούχα.
Οι ερευνητές συνδύασαν νανοτεχνολογία, φωτονική και χημεία για να προσδώσουν σε ένα είδος πλαστικού, το πολυαιθυλένιο, χαρακτηριστικά τέτοια που το καθιστούν δροσιστικό ύφασμα.
Πηγή: www.iefimerida.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.