ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το WiFi, είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά μας...


Βασική προυπόθεση βέβαια είναι να λειτουργεί σωστά, γιατί όταν αυτό δε συμβαίνει, η αργή μεταφορά δεδομένων είναι κάτι που μεταφράζεται σε απογοήτευση για το χρήστη.

Υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές, ώστε να κάνουμε απλά βήματα προς τη βελτίωση της ταχύτητας και κατ' επέκταση της ποιότητας του σήματος WiFi!

Το πρώτο, που συνιστά η εταιρεία στους χρήστες, είναι να αναλύσουν τη σύνδεση του WiFi. Μόλις ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το δίκτυο σας, γίνεται σαφές κατά πόσον έχετε ή όχι, καλή ασύρματη κάλυψη.

Θα πρέπει να εξετάσετε λεπτομερώς τις παραμέτρους σύνδεσης του Internet.

Ο χρήστης μπορεί να μετρήσει την κάλυψη του WiFi (πράσινο=καλή απόδοση, κόκκινο=κακή ή μηδενική λήψη). Πολλοί χρήστες επιλέγουν επίσης το «WiFi Analyzer».

Βελτίωση συνθηκών

Μη μπείτε αμέσως στη διαδικασία να αγοράσετε μία συσκευή για τη βελτίωση του WiFi. Ξεκινήστε την προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών, που ήδη έχετε, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Για να επιτευχθεί η βέλτιστη κάλυψη, τοποθετήστε τον router στην πιο κεντρική διαθέσιμη θέση μέσα στο σπίτι. Θα πρέπει, επίσης να τοποθετηθεί, όσο ψηλότερα γίνεται, όπως για παράδειγμα πάνω σε ένα ντουλάπι ή σε ένα ψηλό ράφι, ώστε να παρέχει καλύτερη διανομή του σήματος.

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή WiFi δεν κρύβεται πίσω από αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μια γλάστρα ή ένα ντουλάπι. Μπορεί αισθητικά να φαίνεται καλύτερα, αλλά δημιουργεί ένα σημαντικό εμπόδιο στην απόδοσή του WiFi.

Εαν ο router διαθέτει μία ή περισσότερες κεραίες, «παίξτε» λίγο με τους προσανατολισμούς, στοχεύοντας στα σημεία που έχουν καλή λήψη, έτσι ώστε να επιτύχετε την επιθυμητή βελτίωση.

Βελτίωση λήψης

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν βοήθησε, μέχρι τώρα, σημαίνει ότι ο router δεν ήταν το πρόβλημα.

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί η αιτία να είναι οι δέκτες σας. Φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, σας δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης της λήψης χρησιμοποιώντας WiFi-sticks, που παρέχουν εξωτερικές κεραίες WiFi.

Φυσικά, οι συμβουλές για την τοποθέτηση του router σας ισχύουν και για τους δέκτες σας.

Μια θέση με όσο το δυνατό λιγότερα εμπόδια, προτιμάται. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, ίσως βοηθήσει αν χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης USB,που παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθέτηση του δέκτη.

Αν καμία από τις προηγούμενες συμβουλές δεν έχει δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε οι WiFi repeaters είναι συνήθως η πρώτη επιλογή καθώς λύνουν το πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά κάποιες φορές οι επιδόσεις τους υστερούν σε σχέση με τις προσδοκίες των χρηστών.


Πηγή: http://bit.ly/2LwBW5o
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top