ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τουριστικό λεωφορείο ανετράπη στο πορτογαλικό νησί
Μαδέιρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άνθρωποι. Η πλειοψηφία των θυμάτων φαίνεται ότι είναι Γερμανοί πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες του πορτογαλικού τηλεοπτικού σταθμού SIC TV.

Το τελευταίο θύμα της τραγωδίας ήταν μια γυναίκα που είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Φουντσάλ και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 τουρίστες, ένας ξεναγός και ο οδηγός όταν σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα ανακοίνωσε, πριν γίνει γνωστό ότι ο απολογισμός έγινε ακόμη πιο βαρύς, πως όλα τα θύματα είχαν γερμανική υπηκοότητα. «Εκφράζω την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή και πάνω απ’ όλα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, που, κατά την ενημέρωση που μου έγινε, είχαν όλα γερμανική υπηκότητα», είπε.

Το λευκό λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο, ανατράπηκε και κατέληξε πεσμένο στο πλάι πάνω σε ένα οίκημα στην πλαγιά ενός λόφου. Σύμφωνα με τον Ζουζέ Τζίας, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, τα θύματα ήταν 40 ως 50 ετών κατά μέσον όρο.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που το λεωφορείο ανατρέπεται


Η τοπική κυβέρνηση στη Μαδέρα κήρυξε τριήμερο πένθος.

Άγνωστα τα αίτια

Δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι που ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να βγει από τον δρόμο και να πέσει κάνοντας «βαρελάκια» ώσπου κατέληξε διαλυμένο πάνω στο σπίτι. Σύμφωνα με τις αρχές, είναι «πρόωρο» να γίνουν εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, πάντως σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τοπικής αυτοδιοίκησης Πέντρου Καλάντου το λεωφορείο είχε αποκτηθεί πριν από πέντε χρόνια και «όλα πήγαιναν καλά» στη χρήση του μέχρι χθες.



Οι δικαστικές αρχές διενεργούν έρευνα για το δυστύχημα, ενημέρωσε το πρακτορείο ειδήσεων LUSA η εισαγγελία στη Μαδέρα. Ιατροδικαστικοί μετέβησαν επιτόπου από την πρωτεύουσα για να βοηθήσουν στις νεκροψίες-νεκροτομές.



Πηγή: Reader...


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top