ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
pliromes onlineΠριν από μερικά χρόνια οι αγορές γίνονταν πρόσωπο με πρόσωπο στα καταστήματα και δεν υπήρχε άλλη επιλογή για να κάνεις τα ψώνια σου. Πλέον όμως με το Ίντερνετ έχεις την
δυνατότητα να αγοράζεις τα περισσότερα προϊόντα χωρίς να χρειαστεί καν να κουνηθείς από τον καναπέ σου. Υπάρχουν όμως πολλοί που δεν το εμπιστεύονται. Είναι απόλυτα λογικό αφού μπήκε στη ζωή μας πολύ πρόσφατα.
Οι βασικοί λόγοι που δεν εμπιστεύονται τις online αγορές συνήθως είναι δύο. Ο πρώτος είναι γιατί υπάρχει ο φόβος να μην κλέψουν τους κωδικούς της κάρτας και τους πάρουν τα χρήματα. Ο άλλος λόγος είναι γιατί δεν έχουν ξανακάνει αγορές και δεν είναι σίγουροι αν θα τους στείλουν όντως το προϊόν ή όχι. Πως μπορείς όμως να είσαι ασφαλής;

Πως να κάνεις αγορές μέσω ίντερνετ με ασφάλεια!

Επέλεξε αξιόπιστες ιστοσελίδες

elegxos site
Οι περισσότερες απάτες μέσω internet έχουν γίνει επειδή ο αγοραστής προσπάθησε να πάρει κάτι πολύ φθηνά μέσα από κάποια μη αξιόπιστη ιστοσελίδα. Τα πιο γνωστά site για αγορές είναι το eBay και το Amazon. Για να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στην αυθεντική ιστοσελίδα μιας εταιρίας, πρόσεξε αν πάνω αριστερά στην αρχή του link υπάρχει μια κλειδαριά.
Δεν χρειάζεται να είναι εκεί όλη την ώρα, αρκεί να υπάρχει όταν πληκτρολογείς τους κωδικούς σου για να κάνεις την αγορά.

Σιγουρέψου ότι είναι ασφαλής η ιστοσελίδα

asfalis istoselides
Για να είναι μια ιστοσελίδα ασφαλής θα πρέπει να έχει συγκεκριμένους χαρακτήρες στην αρχή του URL. Στην αρχή θα πρέπει να έχει τους χαρακτήρες HTTPS:// και όχι οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα αν πετύχεις κάποια ιστοσελίδα και έχει HTTP://, δηλαδή να λείπει στο «S», τότε καλό θα ήταν να μην αγοράσεις κάτι από το συγκεκριμένο site.

Μη δίνεις όλα τα στοιχεία σου

klopes logariasmos
Είναι λογικό οι πωλητές να ζητάνε κάποια από τα στοιχεία σου για να μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σου και να σου φέρουν το προϊόν που θέλεις στο σπίτι σου. Οπότε περιορίσου στο όνομα, την διεύθυνση και την ηλικία. Οτιδήποτε περισσότερο δεν είναι για καλό.
Τις λεπτομέρειες που θα χρειαστούν όταν πληρώσεις, όπως τον αριθμό της κάρτας σου, θα τις χρειαστούν μόνο στην φόρμα που θα συμπληρώσεις στο τέλος της αγοράς.

Έλεγξε τον λογαριασμό σου

web banking
Καλό θα ήταν να κάνεις έλεγχο στον λογαριασμό σου πριν και μετά τις αγορές. Το web banking είναι απαραίτητο αν θέλεις να κάνεις online αγορές. Με αυτό τον έλεγχο θα είσαι πάντα σίγουρος ότι δεν υπάρχει διαφορετική χρέωση από αυτή που συμφώνησες κατά την αγορά.
Σε περίπτωση που παρατηρήσεις κάποια διαφορετική χρέωση, μπορείς να επικοινωνήσεις με την τράπεζα αμέσως και να δεσμεύσουν τα χρήματα για να μην τα χάσεις.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top