ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Ένας άντρας οφείλει να έχει ως κόσμημά του το ρολόι χειρός. Καλό είναι να έχουμε ένα καθημερινό ρολόι, αλλά το να έχουμε ένα καλό, πολυτελές κομμάτι είναι κάτι που πρέπει να καταφέρουμε τουλάχιστον μια φορά. Όπως φαίνονται πάνω στη γυναίκα ποια είναι τα
ακριβά κοσμήματα, μπορείτε να υποθέσετε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον άντρα με τα ρολόγια χειρός που φοράει. Δείτε όλες τις εταιρίες και αποφασίστε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Ποιες είναι οι must μάρκες που πρέπει να γνωρίζεις;


1. Audemars Piguet


Αυτή η μάρκα δημιουργήθηκε το 1875 και είναι γνωστή για τη δημιουργία του πρώτου πολυτελούς ρολογιού για σπορ από ατσάλι το 1972, καθώς και του πρώτου υπερμεγέθους ρολογιού το 1993.

2. Vacheron Constantin


Μια από τις παλιότερες μάρκες, που δημιουργήθηκε το 1755 στην Ελβετία. Πιστοί στην ιστορία τους, εξακολουθούν να λανσάρουν ρολόγια με διαχρονικά σχέδια και έμφαση στη λεπτομέρεια. Λέγεται ότι και ο Ναπολέοντας φορούσε αυτή τη μάρκα ρολογιού!

3. Patek Philippe


Άλλη μια ελβετική μάρκα που ιδρύθηκε το 1851. Φορέθηκαν από γαλαζοαίματους κατά την ιστορία και μέχρι σήμερα διατηρούν το όνομά τους με συνεχείς καμπάνιες και με το κλασικό, μοναδικό σχέδιο στα κομμάτια τους.

4. Blancpain


Αυτή η μάρκα έχει να μας επιδείξει μεγάλη ποικιλία ρολογιών, από παραδοσιακά μέχρι μοντέρνα. Μπορεί να ιδρύθηκε το 1735, αλλά έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά.

5. Chopard


Η μάρκα αυτή δημιουργήθηκε το 1860 και πρόκειται για άλλη μια με μοναδικότητα και έμφαση στις λεπτομέρειες. Τα κλασικά σχέδια έχουν εξελιχθεί και σε μοντέρνο σχεδιασμό, με αισθητική.

6. IWC Schaffhausen


Το 1868 βγήκε αυτή η εταιρία, με έμφαση στα ελβετικά, πολυτελή ρολόγια. Η εταιρεία αυτή δίνει έμφαση στη φίνα κατασκευή αλλά και στην οικολογική ευαισθησία.

7. Rolex


Η πιο γνωστή εταιρεία ρολογιών, έχει βρετανικές ρίζες και παράγει κάπου στα δύο χιλιάδες κομμάτια την ημέρα. Με κλασικό πλέον σχεδιασμό, το όνομά της είναι συνυφασμένο με τον πλούτο και την επιτυχία.

8. Ulysse Nardin


Δημιουργήθηκε το 1846 και έκτοτε η παραγωγή δεν έχει σταματήσει. Η εταιρεία αυτή είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την εξέλιξή της, αλλά και τα έντονα χρώματα των υλικών που χρησιμοποιεί.

9. Jaeger-LeCoultre


Από το 1833, δεν παύει να μας εκπλήσσει με τα φίνα και λεπτομερή μέχρι εκπλήξεως σχέδιά της. Με αυτό το στυλ ξεκίνησε και συνεχίζει να πορεύεται μέχρι σήμερα, προσφέροντάς μας διαχρονικά κομμάτια για κάθε περίσταση.

10. Panerai


Εδώ έχουμε μια ιταλική εταιρεία, που δημιουργήθηκε στη Φλωρεντία και σήμερα τα κεντρικά της είναι στο Μιλάνο. Είναι γνωστή παγκοσμίως για το λιτό, αλλά κομψό στιλ της, προσφέροντας κομμάτια για κάθε περίσταση.

11. Piaget SA


Αυτή η ελβετική εταιρεία είναι ιδιαίτερα διάσημη για το ότι κάνει ιδιαίτερα λεπτά ρολόγια, αλλά και για την κατασκευή με λεπτομέρειες από πολύτιμες πέτρες, όπως όνυχα και το μάτι της τίγρης.

12. Cartier


Μια γαλλική εταιρεία ιδιαίτερα γνωστή, ως η προτίμηση πολλών διάσημων. Διακρίνεται για τα απλά αλλά φίνα της σχέδια και κυρίως για το ότι χρησιμοποιεί ρωμαϊκούς αριθμούς στα καντράν των ρολογιών.

13. Breitling


Διάσημη για την αντοχή και την ακρίβεια στην παρουσίαση της ώρας, η εταιρία αυτή προτιμάται από πυροσβέστες, πιλότους, καταδύτες και από όσους γενικά ασχολούνται με τέτοιες απαιτητικές δραστηριότητες.

14. Bell & Ross


Μια σχετικά καινούρια μάρκα σε σύγκριση με τις άλλες, μιας και δημιουργήθηκε μόλις το 1992, η εταιρεία αυτή κατασκευάζει ρολόγια ιδανικά για αθλητές. Πολλά από αυτά είναι διάσημα για το τετράγωνο σχήμα τους.

15. Omega


Άλλη μια ελβετική μάρκα πολυτελείας που μπορεί να μας προσφέρει μοντέρνα, αλλά και διαχρονικά κομμάτια παντός καιρούς και για όλες τις ώρες.

16. Bremont


Ακόμα μια νέα αγγλική μάρκα, που δημιουργήθηκε μόλις το 2002. Παρ’ όλα αυτά, εντυπωσιάζει αμέσως από το πόση έμφαση υπάρχει στη σύγχρονη μηχανική και κατασκευή, παράγοντας όμως κλασσικά κομμάτια.

17. TAG Heuer


Εδώ έχουμε μια εταιρία που κατασκευάζει επίσης γυαλιά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αξεσουάρ, ενώ τα τελευταίας τεχνολογίας ρολόγια της έχουν ένα σπορ λουκ, παραμένοντας όμως κομψά.

18. Louis Moinet


Ο ιδρυτής αυτής της εταιρίας υπήρξε επίσης γλύπτης και ζωγράφος, για αυτό δεν είναι παράξενο που βλέπουμε ρολόγια σχεδιασμένα με λεπτομέρεια και καλλιτεχνικές πινελιές – και με την τελευταία λέξη τεχνολογίας μάλιστα.

19. A.Lange & Sohne


Ρολόγια εξαιρετικής ποιότητας και απόλυτα στιλάτα, με την εταιρία να ξεφεύγει επίσης από το κλασικό χρυσό και να χρησιμοποιεί επίσης κίτρινο και ροζ χρυσό, αλλά και πλατίνα!

20. Baume & Mercier


Το καλό με αυτή την εταιρία είναι ότι τα ρολόγια της είναι διέπονται από ποιότητα και κομψότητα, αλλά σε σύγκριση με άλλες μεγάλες μάρκες είναι πολύ πιο οικονομική, χωρίς μάλιστα να υπολείπεται κάτι.

21. Corum


Με έντονα σχέδια που τραβάνε το μάτι και ανεπτυγμένη μηχανική, η μάρκα αυτή διαθέτει τόσο κομμάτια οικονομικά όσο και σπάνια κομμάτια συλλογής, επιτρέποντάς σας να διαλέξετε.

22. Girard Perregaux


Η μέγιστη ποιότητα στην κατασκευή και στον σχεδιασμό, με άλλα λόγια ένας τιτάνας στις μάρκες ρολογιών. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η εταιρεία έχει λάβει ίσως και τις περισσότερες διακρίσεις από άλλες.

23. Glashutte Original


Δεν είναι μόνο η Ελβετία και η Γαλλία οι χώρες που κατασκευάζουν ρολόγια – αυτή η γερμανική εταιρία δεν έχει να τους ζηλέψει τίποτα, διάσημη καθώς είναι για τις τεχνολογικές της μεθόδους που παράγουν κλασσικα κομμάτια.

24. Hublot


Είναι εκπληκτικό το πόσο στάτους έχει αυτή η εταιρία, έχοντας μάλοστα δημιουργηθεί μόλις το 1980. Με τα εντυπωσιακά της κομμάτια έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη μεγάλες διακρίσεις.

25. Maurice Lacroix


Μπορεί η διαδικασία παραγωγής να είναι ελβετική κλασσική, όμως η μηχανική κάθε ρολογιού είναι πιο μπροστά από πολλές άλλες. Σίγουρα θα σας αρέσει ο συνδυασμός.

26. Montblanc


Χειροποίητα ρολόγια και σχεδιασμένα με γούστο, αλλά και εξελιγμένη μηχανική – αυτά είναι τα ρολόγια αυτής της μάρκας, με μια τεράστια ποικιλία τόσο στα κλασσικά, όσο και στα μοντέρνα σχέδια.

27. Roger Dubuis


Άλλη μια εταιρεία κλασσικης ελβετικής κατασκευής, αλλά με έμφαση στην εξωτερική μηχανική. Δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η πορεία της όμως είναι το ίδιο εντυπωσιακή με προγενέστερες εταιρίες.

28. Arnold & Son


Μια θρυλική αγγλική εταιρεία, με τον ιδρυτή της να λανσάρει το πρώτο χρονόμετρο. Καθόλου παράξενη λοιπόν η έμφαση στη λεπτομέρεια και την πρωτοποριακή σκέψη, που φαίνεται ότι κληρονόμησαν και οι απόγονοι.

29. Tudor


Μια από τις θυγατρικές εταιρίες της Rolex και ένα εξαιρετικό, ποιοτικό υποκατάστατό της σε πολύ πιο προσιτή τιμή. Αν θέλετε ένα ρολόι στιλάτο και καλής ποιότητας χωρίς να υποφέρει το πορτοφόλι, μη διστάσετε περισσότερο.

30. Seiko


Μια ιαπωνική εταιρία που ξεκίνησε από ρολόγια, τελειοποίησε την ποιότητα και τον σχεδιασμό τους, κάνοντας αργότερα επέκταση σε κοσμήματα, γυαλιά, ακόμα και εκτυπωτές.
Ένα είναι σίγουρο: δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσετε μια επένδυση σε καλό ρολόι. Θα το φοράτε στις κατάλληλες στιγμές και θα εκπέμπετε σίγουρα φινέτσα και αυτοπεποίθηση!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top