ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

2
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά
Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο και φροντίδα, για να γίνει
σωστά. Για κάθε εργασία, από την πιο μικρή, ως την πιο μεγάλη, βάζεις την αγάπη και το μεράκι σου στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε χώρος του σπιτιού, εσωτερικά και εξωτερικά, μπορεί να ανακαινιστεί για να γίνει πιο όμορφος και πιο λειτουργικός. Οι φωτογραφίες από ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά, αποτελούν ένα τρόπο να πάρεις έμπνευση για αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις. Ταυτόχρονα, είναι και ένας τρόπος για να ξέρεις περίπου πώς θα μοιάζει ο χώρος, κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Φυσικά, καμία φωτογραφία από άλλο σπίτι δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτική για τη δική σου περίπτωση. Το πώς θα μοιάζει ο χώρος κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και μετά το πέρας τους, επηρεάζεται από το πόσο μεγάλες είναι οι εργασίες. Όπως καταλαβαίνεις, λιγότερο θα αλλάξει το δωμάτιο, αν βάψεις τους τοίχους και περισσότερο, αν γκρεμίσεις έναν τοίχο και αλλάξεις δάπεδα. Πολλοί από εμάς, κατά τη διάρκεια των εργασιών βγάζουμε και δικές μας φωτογραφίες από ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά. Αυτό μας βοηθά να συγκρίνουμε το πού βρισκόμασταν και πού φτάσαμε.
Εμείς είμαστε εδώ, για να σου προσφέρουμε έμπνευση από υλικό ανακαινίσεων πριν και μετά.

Ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά: Μοντέρνες ιδέες για κάθε χώρο!

#1 Ιδέες για φωτεινό και χαρούμενο σαλόνι

Αν θέλεις ένα σαλόνι που σου φτιάχνει τη διάθεση και εμπνέει αισθήματα οικειότητας για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, καλό είναι να στραφείς προς το φωτεινό concept. Μεγάλα παράθυρα, σύνδεση με άλλους χώρους του σπιτιού και ανοιχτά χρώματα. Αυτές είναι οι πρώτες και βασικές αρχές για να ανακαινίσεις ένα χαρούμενο σαλόνι. Το λευκό χρώμα είναι πάντα μια καλή επιλογή, ιδίως για το ταβάνι. Επίσης, είναι πολύ στη μόδα τα μινιμαλιστικά χρώματα και συνδυασμοί, όπως το γκρι, το μπεζ και το κρεμ.
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά
Όσο για τη σύνδεση με άλλους χώρους του σπιτιού, υπονοεί το γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων, όταν υπάρχουν. Ειδικά αν σχεδιάζεις την ανακαίνιση, ή και διακόσμηση μικρού σαλονιού, είναι καλύτερα να αποφεύγονται οι μεσοτοιχίες, όταν είναι εύκολο. Αν ψάχνεις έμπνευση σε ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά, το σαλόνι είναι ο βασικός χώρος, από όπου μπορείς να ξεκινήσεις να εμπνέεσαι. Και για εμάς, το βασικότερο σημείο για να ξεκινήσεις, είναι να το κάνεις πιο φωτεινό και ανοιχτό.

#2 Ιδέες για λειτουργική και μοντέρνα κουζίνα

Αλήθεια, ποιος μπορεί να διαφωνήσει για το πόσο σημαντική είναι η κουζίνα για το σπίτι; Για πολλές οικογένειες, είναι ο χώρος που μαζεύονται για φαγητό τα μεσημέρια. Είναι, όμως, και ο χώρος όπου ετοιμάζεις τα γεύματα και χρειάζεσαι λειτουργικότητα στο χώρο. Πρέπει, λοιπόν, η ανακαίνιση της κουζίνας να την κάνει πιο άνετη και βολική. Σου προτείνουμε να ενοιχίσεις όσες οικιακές συσκευές μπορείς, όπως για παράδειγμα την ηλεκτρική κουζίνα και το πλυντήριο πιάτων. Αν μοιάζουν σαν κομμάτι των ντουλαπιών σου, δε θα καταλαμβάνουν έξτρα χώρο στην κουζίνα.
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά
Επίσης, βρες την πιο βολική γωνία για το ψυγείο και βάλε την τραπεζαρία αντικριστά στον τοίχο. Μην τοποθετείς την τραπεζαρία στο κέντρο της κουζίνας, γιατί έτσι θα ενοχλεί και δε θα επιτρέπει την άνετη κίνηση στο χώρο. Επίσης, υπάρχει κάτι ακόμα που μπορεί να παρατηρήσεις σε φωτογραφίες από ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά. Πολλές φορές, χρησιμοποιούνται ντουλάπια, αλλά και ράφια στην κουζίνα, έτσι ώστε κάποια πράγματα που χρειάζεσαι συχνά, να είναι άμεσα προσβάσιμα.
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά

#3 Ιδέες για μικρό μπάνιο που μοιάζει μεγάλο

Το μικρό μπάνιο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση κατά την ανακαίνιση του. Θέλεις να το κάνεις να μοιάζει πιο ευρύχωρο, πιο χαλαρωτικό. Ο απώτερος σκοπός είναι, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο μετά από μια δύσκολη μέρα και να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε ένα πολυτελές σπα. Μια πρώτη και πάντα αγαπημένη ιδέα είναι, να βάλεις μεγαλύτερο καθρέφτη. Ο μεγάλος καθρέφτης στο μπάνιο, ωστόσο, δεν ταιριάζει μόνο σε μικρά μπάνια.
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά
Ο καθρέφτης δίνει στυλ και κάνει το χώρο να μοιάζει πιο πολυτελής. Επίσης, σημασία έχουν τα πλακάκια που επιλέγεις. Υπάρχουν σχέδια για πλακάκια μπάνιου που ικανοποιούν κάθε στυλ. Επίσης, είναι πολύ καλό για μικρά μπάνια το να έχουν ντουζιέρα, αντί για μπανιέρα. Ειδικά η χτιστή ντουζιέρα, είναι πάντα μοντέρνα και πολύ εντυπωσιακή. Αλλά αν θέλεις έτσι κι αλλιώς να βάλεις μπανιέρα, τοποθέτησε τη στη γωνία του δωματίου, προσπαθώντας να αποφύγεις το χώρο που καταλαμβάνει.

#4 Ιδέες για μοντέρνο και άνετο υπνοδωμάτιο

Υπάρχουν πάρα πολλά στυλ από ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά, που αφορούν το υπνοδωμάτιο. Η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας είναι πολύ προσωπική υπόθεση του καθενός. Πρέπει να έχει την προσωπική σου σφραγίδα, κάτι που να θυμίζει ότι είναι ο προσωπικός σου χώρος. Πώς θα γίνει αυτό; Με τα κατάλληλα χρώματα και τη σωστή διαρρύθμιση. Για παράδειγμα, αν είσαι αγχώδης τύπος και έχεις ανάγκη από χαλάρωση, κατά την ανακαίνιση μπορείς να διαλέξεις αποχρώσεις του μπλε για την κρεβατοκάμαρα.
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά
Αν θέλεις το δωμάτιο σου να είναι πολύ χαρούμενο και φιλικό, διάλεξε θερμά χρώματα, όπως το πορτοκαλί. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή αντικειμένων. Αν έχεις πάρα πολλά ρούχα και παπούτσια και σου αρέσει να παίρνεις το χρόνο σου στην ετοιμασία, βάλε εντοιχισμένη ντουλάπα και ολόσωμο καθρέφτη. Αν θέλεις να έχεις κοντά σου διάφορα αντικείμενα, ενώ κοιμάσαι, χρειάζεσαι ένα ράφι πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Στο πνεύμα αυτό, ανακάλυψε ποιες είναι οι ανάγκες σου και προσάρμοσε τη δική σου ανακαίνιση!
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά

#5 Ιδέες για διαχρονικά πατώματα

Η αλλαγή δαπέδων είναι μια συχνή εργασία, όταν αποφασίζεις να κάνεις γενική ανακαίνιση σπιτιού. Αφορά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, από το σαλόνι και τους διαδρόμους, μέχρι και το μπάνιο. Μπορείς να βάλεις υλικά φυσικά, ή τεχνητά, παραδοσιακά, ή μοντέρνα, διακριτικά, ή εντυπωσιακά. Ωστόσο, έχουμε για σένα μια βασική συμβουλή σε ό, τι αφορά την επιλογή δαπέδων. Τα δάπεδα είναι ένα κομμάτι του σπιτιού, το οποίο δέχεται πολλή πίεση και μπορεί να φθαρεί εύκολα από καταπόνηση.
ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά
Για το λόγο αυτό, είναι καλό να επιλέγεις υλικά πολύ ανθεκτικά, αν θέλεις να κρατήσουν για πολλά χρόνια. Επίσης, πρέπει να θυμάσαι, πως δεν αλλάζεις συχνά πατώματα. Ακόμα κι αν κάθε χρόνο αλλάζεις χρώμα στους τοίχους, δύσκολα θα αποφασίσεις να αλλάξεις και δάπεδα. Έτσι, προτείνουμε να βάλεις διαχρονικά σχέδια, όπως σχέδια που μοιάζουν με φυσικό ξύλο. Είναι πολύ απίθανο να τα βαρεθείς γρήγορα και να θέλεις να τα αλλάξεις. Για σένα που δυσκολεύεσαι να επιλέξεις πλακάκια για το σαλόνι, έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο με φανταστικές ιδέες που αξίζει να σκεφτείς!
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top