ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

1
πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση
Πιστεύεις ότι η συσκευασία των επίπλων και των οικοσκευών σου είναι εύκολη υπόθεση; Γνωρίζεις τα υλικά που θα χρειαστείς και τον τρόπο που πρέπει να τα τοποθετήσεις; Αυτό το άρθρο θα σε σώσει από ατελείωτες ώρες παιδέματος και θα σου δώσει έξυπνες συμβουλές για το πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση
;

Πακετάρισμα εύθραυστων αντικειμένων

Πολλά από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι είναι εύθραυστα και κινδυνεύουν να φθαρούν ή ακόμη και να σπάσουν κατά την μετακόμιση. Ποτήρια, κουζινικά, διακοσμητικά και φωτιστικά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο και γι’ αυτό η συσκευασία τους πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Παρακάτω, θα βρεις μία λίστα με οδηγίες για την συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων. Ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες και μην ανησυχείς για την ασφάλειά των αντικειμένων σου.
  • Τύλιξε τα κουζινικά (ποτήρια & πιάτα) με αεροπλάστ. Το αεροπλάστ είναι ειδική ζελατίνα με φυσαλίδες αέρα, η οποία τοποθετείται γύρω από εύθραυστα αντικείμενα. Σε περίπτωση πτώσης ή κρούσης προστατεύει το αντικείμενο και μειώνει τις πιθανότητες να καταστραφεί.
  • Κλείσε το κιβώτιο από κάτω με ειδική κολλητική ταινία και σιγουρέψου ότι δεν έχεις αφήσει κάποιο άνοιγμα.
  • Τοποθέτησε τα εύθραυστα αντικείμενα το ένα δίπλα στο άλλο και προσπάθησε να μην αφήσεις κενά μεταξύ τους. Όπου υπάρχουν κενά, κάλυψέ τα με αεροπλάστ.
  • Μην γεμίσεις τις κούτες έως επάνω αλλά προτίμησε να χωρίσεις τα αντικείμενα σε δύο κούτες. Οι παραγεμισμένες και βαριές κούτες είναι πιο επικίνδυνες κατά την μεταφορά.
  • Σφράγισε καλά το επάνω μέρος της κούτας με ειδική ταινία και γράψε στην επιφάνειά της το είδος των αντικειμένων που περιέχει και τον χώρο που θα τοποθετηθούν.

Αμπαλάζ Επίπλων & Οικοσκευών

Τώρα που έλυσες τις απορίες σου για την συσκευασία των εύθραυστων αντικειμένων ήρθε η σειρά των επίπλων. Σκέφτεται πώς να αμπαλάρεις έπιπλα; Την συγκεκριμένη εργασία, συνήθως την αναλαμβάνει η μεταφορική εταιρεία. Τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές, αποτελούν ογκώδη αντικείμενα και απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό για να συσκευαστούν. Παρόλα αυτά εάν έχεις αποφασίσει να κάνεις μόνος σου το αμπαλάζ, στην συνέχεια θα βρεις σωτήριες συμβουλές!
  • Ξεκίνησε να αποσυναρμολογείς τα έπιπλα. Οι καναπέδες, τα κρεβάτια και οι πολυθρόνες είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν ολόκληρα. Αποσυναρμολόγησέ τα και τύλιξε ένα ένα τα κομμάτια τους με ειδική ζελατίνη μετακόμισης.
  • Βάλε χοντρό χαρτόνι εκεί που θα τα τοποθετήσεις ώστε να μην γρατζουνιστούν.
  • Τοποθέτησε ειδικές κουβέρτες για μετακόμιση ανάμεσα στα έπιπλα για να τα προστατέψεις ακόμη περισσότερο. Στην αγορά, μπορείς να βρεις κουβέρτες πολλών ειδών. Οι πιο ασφαλείς είναι οι μάλλινες, διαθέτουν μεγαλύτερη αντοχή και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε μία μελλοντική μετακόμιση.
  • Χρησιμοποίησε χάρτινα καλύμματα για τις ηλεκτρικές συσκευές. Τα χάρτινα καλύμματα μετακόμισης, είναι μίας χρήσης αλλά αποτελούν ιδανική λύση για την ασφαλή μεταφορά ψυγείων, πλυντηρίων και μικροσυσκευών. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι εμποδίζουν την φθορά στους κραδασμούς και μπορείς να τα ανακυκλώσεις όταν τελειώσει η μετακόμιση.

Tip Alert!

Πριν ξεκινήσεις την συσκευασία των επίπλων και των προσωπικών σου αντικειμένων, προμηθεύσου όλα τα υλικά που θα χρειαστείς. Μπορείς να προμηθευτείς κούτες, κολλητική ταινία, χαρτόνι και κουβέρτες είτε από την ίδια την μεταφορική εταιρεία είτε από κατάστημα με είδη συσκευασίας. Ξεκίνησε από τα μικρά αντικείμενα και συνέχισε με τα μεγαλύτερα. 
Με λίγη προσοχή και μεθοδικότητα μπορείς να καταφέρεις το πακετάρισμα μόνος σου και να γλιτώσεις και ένα μέρος από το κόστος της μετακόμισης. Σε περίπτωση όμως που κουράζεσαι και μόνο στην ιδέα, εμπιστεύσου τους μεταφορείς μας.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top