ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

βάψιμο καλοριφέρ
Θεωρείς ότι το καλοριφέρ χαλάει την διακόσμηση του σπιτιού σου; Σκέφτεσαι να το βάψεις και να το μετατρέψεις σε διακοσμητικό
στολίδι του χώρου σου; Το βάψιμο καλοριφέρ, μπορεί να σε δυσκολέψει και σίγουρα αναρωτιέσαι πώς θα καλύψεις όλη του την επιφάνεια χωρίς να αφήσεις κενά σημεία.
Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές του Douleutaras.gr μας πληροφόρησαν για τα υλικά που θα χρειαστείς και για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνει το βάψιμο του καλοριφέρ εύκολο. Διάβασε παρακάτω και κάνε το βάψιμο του καλοριφέρ μία εύκολη και δημιουργική εργασία.

Υλικά που θα χρειαστείς για βάψιμο καλοριφέρ!

  1. Πινέλο
  2. Μικρό ρολό για βάψιμο καλοριφέρ
  3. Σκαφάκι
  4. Φύλλα εφημερίδας
  5. Γυαλόχαρτο
  6. Πανί
  7. Γάντια μιας χρήσης
  8. Βερνίκι για μεταλλικές επιφάνειες
Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία του βαψίματος του καλοριφέρ, συγκέντρωσε όλα τα υλικά δίπλα σου και προετοίμασε τον χώρο. Κάλυψε το πάτωμα αλλά και τους τοίχους γύρω από το σώμα του καλοριφέρ με εφημερίδες και χαρτοταινία. Τώρα, είσαι έτοιμος για να αρχίσεις την διαδικασία για το βάψιμο του καλοριφέρ.

Πώς να βάψεις το καλοριφέρ;

Άνοιξε τα κουφώματα.

Ξεκινώντας, είναι απαραίτητο να ανοίξεις τα κουφώματα του σπιτιού ώστε να αεριστεί καλά ο χώρος, να μην υπάρχει υγρασία και να μπορείς να βάφεις χωρίς να σε ενοχλεί η μυρωδιά. Μπορεί να μην σου φαίνεται σημαντικό, όμως στην πορεία η έντονη μυρωδιά από το βερνίκι σε συνδυασμό με την κούραση από τις εργασίες, θα σε ταλαιπωρήσει.

Φόρεσε Γάντια.

Τα ειδικά γάντια, είναι σημαντικό να τα φοράς καθ’ όλη την διαδικασία του βαψίματος ώστε να μην έρθεις σε επαφή με τα χρώματα. Εάν βάψεις τα χέρια σου, θα παιδευτείς πολύ να αφαιρέσεις το βερνίκι. Ακόμη, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιας αλλεργίας. Προτίμησε λοιπόν, να προμηθευτείς τα γάντια για να είσαι ήρεμος.

Καθάρισε όλο το σώμα του καλοριφέρ.

Όπως και στο βάψιμο των τοίχων έτσι και στο βάψιμο καλοριφέρ, η επιφάνεια του σώματος πρέπει να καθαρίζεται καλά προτού βαφεί. Η σκόνη που συγκεντρώνουν τα σώματα του καλοριφέρ και σκασίματα που έχει υποστεί το προηγούμενο χρώμα, πρέπει να αφαιρεθούν για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Πάρε ένα πανί και τοποθέτησε επάνω ένα ουδέτερο καθαριστικό. Βούτηξέ το στο νερό και άρχισε να καθαρίζεις απαλά την επιφάνεια του καλοριφέρ, μέχρι να φαίνεται απόλυτα καθαρό.

Βάψε με πινέλο και μικρό ρολό το καλοριφέρ.

Αφού στεγνώσει καλά το καλοριφέρ, άρχισε να βάφεις με το ειδικό βερνίκι για μέταλλα. Ξεκίνησε να βάφεις τις μεγάλες επιφάνειες με ρολό και όπου δυσκολευτείς χρησιμοποίησε πινέλο. Άφησε το σώμα να στεγνώσει για όσο διάστημα συστήνεται στην συσκευασία των χρωμάτων.

Συμβουλή για αρχάριους!

Μην χρησιμοποιήσεις πλαστικό χρώμα ή λαδομπογιά.

Τα σώματα του καλοριφέρ, χρειάζονται ειδικό χρώμα για μέταλλα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις πλαστικό χρώμα ή λαδομπογιά, το χειμώνα που θα είναι αναμμένα τα σώματα, θα σκάσει το χρώμα.
Εάν διάβασες όλα τα παραπάνω, τότε έχεις ότι χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις μόνος σου το βάψιμο του καλοριφέρ. Μπορείς να κάνεις το καλοριφέρ σου ακόμη πιο εντυπωσιακό, βάφοντάς το με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού. 
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top