pws na anapalaiwseis ta epipla soy
Η shabby chic διακόσμηση προστάζει μοναδικές ρετρό γραμμές με πρωταγωνιστή τη φυσική όψη του ξύλου. Ας σου αρέσει αυτού του
είδους η διακόσμηση, η οποία ταιριάζει σε κάθε σπίτι και αναδεικνύει το στυλ του, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτές τις απλές συμβουλές και να αναπαλαιώσεις τα έπιπλα με εύκολο τρόπο.
Από μικρά τραπεζάκια, μέχρι διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης και άλλα έπιπλα, όλα είναι πανέμορφα και ιδιαίτερα. Μπορείς να βάψεις τα παλιά σου έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν vintage με έναν πολύ μοντέρνο και μοναδικό τρόπο.

5 Tips για να αναπαλαιώσεις τα έπιπλα σου εύκολα και εντυπωσιακά!

1) Παλιά έπιπλα έτοιμα για αλλαγή

palia sirtariera
Πάρτε τα παλιά έπιπλα που θέλετε να αναπαλαιώσετε και κάποια σύνεργα όπως πινέλο, σφουγγαράκι, γυαλόχαρτο για να τα τρίψετε, βαφές ξύλου στις αποχρώσεις που θέλετε.

2) Στρώστε προστατευτικά καλύμματα και ξεκινήστε

galazio epiplo
Προστατεύστε τα υπόλοιπα έπιπλα και τον χώρο με προστατευτικά καλύμματα μιας χρήσης έτσι ώστε να μην λερώσετε πουθενά.

3) Βάψτε τα έπιπλα

pws na anapalaiwseis epiplantoulapa diy vapsimosyrtariera vintagegaalzio komodino diy
Βάφοντας τα έπιπλα σε μια απόχρωση που επιθυμείς θα δεις πως θα αλλάξουν σύσταση και εμφάνιση. Μπορείς να έχεις ένα εφέ με διχρωμία που μοιάζει εξαιρετικά εντυπωσιακό, επιλέγοντας ένα χρώμα για βάση και ένα διαφορετικό, συνήθως πιο σκούρο, για να κάνεις μερικές γραμμές με ένα σφουγγαράκι.

4) Κάντε σχέδια

epiplo diy bafh ksilou
Αν έχεις κάποιο στένσιλ για σχέδια, μπορείς προαιρετικά, να αφήσεις ένα χρώμα σαν βάση στο έπιπλο και να κάνεις με άλλο χρώμα διάφορα σχέδια στο έπιπλο. Μπορεί να μοιάζει με δαντέλα ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο.

5) Στέγνωμα

shabby chic epipla
Αφού στεγνώσουν καλά τα έπιπλα, συνήθως χρειάζονται 4-5 ημέρες, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κανονικά στο σπίτι σου και να διακοσμήσεις με αυτά οποιοδήποτε δωμάτιο επιθυμείς.
Για να αναπαλαιώσεις τα έπιπλά σου χρειάζεται να έχεις μεράκι και όρεξη να δημιουργήσεις. Όλα τα άλλα, άφησέ τα στην φαντασία σου και το πως θέλεις να μοιάζουν τα shabby chic έπιπλά σου.
Πηγή