ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
διακόσμηση τοίχου με κορνίζες
“Μία εικόνα, χίλιες λέξεις”. Υπάρχει, λοιπόν, καλύτερος τρόπος να στολίσεις ένα αγαπημένο σημείο στο σπίτι σου απ’ ότι με τις αγαπημένες
σου αναμνήσεις; Οι φωτογραφίες είναι εκεί για να μας θυμίζουν τα καλύτερα μας χρόνια, τις στιγμές αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους τα μοιραστήκαμε. Για το λόγο αυτό η διακόσμηση τοίχου με κορνίζες έχει περισσότερο συναισθηματική αξία παρά αισθητική.
Αν προτιμάς να βλέπεις τους δικούς σου ανθρώπους αντί για ζωγραφικούς πίνακες και διακοσμητικά στοιχεία, μπορείς να στολίσεις τους τοίχους σου με όμορφες κορνίζες σε διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και σχέδια. Μπορείς ακόμα και να φτιάξεις μία σύνθεση από φωτογραφίες που θα μοιάζει με πίνακα. Αν δεν θέλεις να γεμίσεις τον τοίχο με φωτογραφίες, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις κάδρα και κορνίζες και να τις τοποθετήσεις έξυπνα. Αναζητήσαμε ιδέες και tips για τη διακόσμηση τοίχου με κορνίζες, ώστε να αποκτήσεις μία ακόμη πηγή έμπνευσης για το δικό σου σπίτι.

6+1 Φανταστικές Ιδέες για να Στολίσεις τον τοίχο σου με Κάδρα!

1. Δημιούργησε μία σύνθεση από Φωτογραφίες γύρω από ένα Κεντρικό Κάδρο

Στην αγορά θα βρεις αμέτρητα κάδρα σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Μία κλασσική επιλογή είναι να «χτίσεις» μία σύνθεση γύρω από ένα κεντρικό κάδρο. Επίλεξε το ίδιο χρώμα και στυλ για τα «συμπληρωματικά» κάδρα που θα πλαισιώσουν την κεντρική εικόνα. Παρότι τα κάδρα έχουν διαφορετικά μεγέθη μεταξύ τους, βλέπεις ότι υπάρχει μία συμμετρία. Έτσι το αποτέλεσμα μοιάζει αρκετά ισορροπημένο.

2. Χρησιμοποίησε Αλφάδι για Απόλυτη Ακρίβεια

Αν η τάξη και η αρμονία είναι δύο από τις αγαπημένες σου λέξεις, τότε θα ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ακρίβεια στην τοποθέτηση των κάδρων. Ακόμα και μία μικρή διαφορά ύψους μεταξύ των κάδρων μπορεί να σε ενοχλεί σε καθημερινή βάση. Πολλοί το αποκαλούν ψυχαναγκασμό. Για εμάς είναι η ανάγκη απόλυτης ηρεμίας. Χρησιμοποίησε αλφάδι και μολύβι για να σημειώσεις πού ακριβώς θα γίνουν οι τρύπες, προτού ξεκινήσεις το κάρφωμα. Έτσι θα αποφύγεις τυχόν λάθη και ατέλειες.

3. Διάλεξε Φωτογραφίες σε Διαφορετικά Σχέδια & Μεγέθη 


Αν θέλεις να γεμίσεις τον τοίχο σου με μοναδικές στιγμές μπορείς να δοκιμάσεις μία πιο «fun» σύνθεση. Διάλεξε κορνίζες σε διαφορετικά σχέδια και στυλ για να δημιουργήσεις ένα όμορφο κάδρο, γεμάτο με αναμνήσεις. Για να αποφύγεις την «υπερφόρτωση» του τοίχου με χρώματα και σχέδια διάλεξε 2-3 βασικά μοτίβα. Για παράδειγμα, μπορείς να «παίξεις» με το άσπρο, το μαύρο και το φυσικό χρώμα του ξύλου. Οι χρωματικές αντιθέσεις αμέσως θα δώσουν ενέργεια ακόμα και σε έναν κατάλευκο τοίχο. Πρόσεξε, όμως. Κατά την επιλογή χρωμάτων θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το χρώμα του τοίχου, στον οποίο θα τοποθετηθούν αλλά και το χρώμα των δευτερευόντων στοιχείων, όπως είναι τα έπιπλα και οι κουρτίνες.

4. Τοποθέτησε την κορνίζα επάνω σε ένα έπιπλο

Η διακόσμηση τοίχου με κορνίζες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι κορνίζες πρέπει να είναι καρφωμένες στον τοίχο. Μπορείς να τις στερεώσεις επάνω σε ένα έπιπλο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς με το κάρφωμα του τοίχου σου, ούτε να αγχωθείς για τυχόν ατέλειες ή σημάδια που μπορεί να δημιουργηθούν. Επίσης, μπορείς εύκολα να μετακινήσεις την κορνίζα, όποτε το θελήσεις, χωρίς να νιώθεις ότι πρέπει οπωσδήποτε να την αντικαταστήσεις, για να μη δημιουργηθεί κενό.

5. Διακόσμησε τα Ράφια του Τοίχου με Κορνίζες 

Μία ακόμη εναλλακτική ιδέα, αν δεν θέλεις να καρφώσεις τις κορνίζες τον τοίχο είναι να τις χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση της ραφιέρας σου. Ακούμπησε τις κορνίζες επάνω στα ράφια, μεταξύ των βιβλίων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων. Εδώ και πάλι θα πρέπει να προσέξεις τους χρωματικούς συνδυασμούς. Αν τα ράφια και το χρώμα του τοίχου κινούνται σε ουδέτερους τόνους, μπορείς να «παίξεις» με το χρώμα της κορνίζας. Διαφορετικά θα πρέπει να ισορροπήσεις τα διαφορετικά στοιχεία επιλέγοντας πιο γήινους τόνους.

6. Τοποθέτησε το Κάδρο σου στο Πάτωμα


Έχεις κάποιο ζωγραφικό πίνακα, ένα κολάζ ή μία μεγάλη φωτογραφία που θα ήθελες να στολίζει τον τοίχο σου; Μία ακόμη λύση εκτός από τη ραφιέρα ή το έπιπλο είναι να εναποθέσεις το κάδρο σου στο πάτωμα. Αυτή είναι η ιδανική λύση αν ο τοίχος έχει κάποια ατέλεια που θέλεις να κρύψεις ή αν υπάρχει κάποιο κενό. Μπορείς να τοποθετήσεις την κορνίζα σου δίπλα στο γραφείο σου ή στην πολυθρόνα που χαλαρώνεις μετά τη δουλειά.

7. Διακόσμησε τον Τοίχο με Κορνίζες σε Funky Διάθεση 

Η διακόσμηση τοίχου με κορνίζες μπορεί να αποκτήσει πραγματικά funky διάθεση. Η διαφορά με την δεύτερη μας πρόταση έγκειται σε ένα βασικό σημείο. Σε αυτή την περίπτωση δεν διαλέγεις απλώς κορνίζες σε διαφορετικά σχέδια και μεγέθη. Η τοποθέτηση τους είναι ασύμμετρη, διαμορφώνοντας ένα είδος αφηρημένης μοντέρνας τέχνης. Ακόμα και το περιεχόμενο τους είναι πολύ διαφορετικό. Εκείνο που φέρνει την ισορροπία μεταξύ τους είναι ότι ακολουθούν μία χρωματική παλέτα που κινείται μεταξύ του λευκού, του μαύρου και του μπλε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top