ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ντεμπούτο στο σανίδι θα κάνει σύντομα η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα παίξει στην
παρασταση «Ο Ιατροδικαστής» που θα ανέβει τον Σεπτέμβριο, δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς. Η δημοσιογράφος είναι γνωστο ότι έχει μεγάλη αγάπη για το θέατρο, αλλά δεν ήταν γνωστό ότι θα αναλάβει ρόλο ηθοποιού.
Πρόκειται για ένα έργο του Κώστα Λεϊμονή, ο οποίος επιστρέφει δυναμικά στα θεατρικά δρώμενα μετά το ανέβασμα της παράστασης στη Βουλή των Ελλήνων την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Το νέο του συγγραφικό δημιούργημα με τον διπλό τίτλο «ο Ιατροδικαστής ή Στη μνήμη της Έλλης Λαδά», αποτελεί ένα έργο που μιλά για τα προσωπεία της διαφθοράς στη νεοελληνική κοινωνία και την αντίσταση των λίγων απέναντί της. Μυστήριο, δράμα αλλά και κωμικότητα θα δώσουν το «παρών» και παράλληλα τη σκυτάλη σε μια παράσταση που αναμένεται με μεγάλη αγωνία. Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη συγγραφή γεννήθηκε από μια ιδέα της σκηνογράφου, Πολυτίμης Μαχαίρα.
Λίγα λόγια για την πλοκή:
Ένας Ιατροδικαστής αναλαμβάνει να εξάγει το πόρισμα σχετικά με τον ξαφνικό θάνατο της διάσημης Έλλης Λαδά, λίγες μέρες αφότου εκείνη ανακοινώσει μία σπουδαία ιατρική ανακάλυψη. Έτσι, βρίσκεται αντιμέτωπος με υψηλόβαθμους φορείς της διαφθοράς. Καθένας από αυτούς, λόγω δικών του ανομολόγητων συμφερόντων, ασκεί πίεση, προσπαθώντας να αλλοιώσει την γνωμάτευση.  Οι πυλώνες δομής της δυτικής κοινωνίας και η θυσία κάθε αξιακού συστήματος στον βωμό συμφερόντων… «Ο Ιατροδικαστής» έρχεται να αντισταθεί. Θα τα καταφέρει;
Η παράσταση θα ανέβει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο Αλκμήνη, χώρος που φιλοξένησε με επιτυχία και το προηγούμενο έργο του συγγραφέα. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Παντελής Παπαδόπουλος. Πρωταγωνιστούν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Χάρης Σώζος και Χρήστος Ευθυμίου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει η Πολυτίμη Μαχαίρα και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης ο μαέστρος Ραφαήλ Πυλαρινός.
Συμμετέχει φιλικά η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.
Το έργο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ και θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη (μετρό Κεραμεικός).
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top