ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
mus ginontai liposΟ τομέας της γυμναστικής και του fitness περιέχει ένα χάος από χρήσιμες γνώσεις μαζί με πλήθος όμως και από λανθασμένες. Όταν ξεκινάμε να μαθαίνουμε πολλές φορές μπορεί να πιστεύουμε απόψεις που δεν ισχύουν ή 
αποδειχθεί ακόμα. Αυτοί οι 3 μεγάλοι μύθοι που θα αναλύσω σήμερα είναι και μερικοί από τους εκείνους που ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ακόμα και σήμερα.

Αυτοί είναι οι 3 μεγάλοι μύθοι που μπορεί να σε κρατούν πίσω!

Με τόσες ανακριβείς πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι εύκολο για κάποιον να παραπλανηθεί στην γυμναστική.Αυτό οδηγεί όχι μόνο σε λάθος εντυπώσεις, αλλά και σε καθυστέρηση στο να φτάσουμε στο ονειρικό μας στόχο. Για να χτίσεις το σώμα που θα τραβάει όλα τα βλέμματα στην παραλία, καλό είναι να τους μην πιστεύεις τα πάντα.

1. Τοπική απώλεια λίπους με την γυμναστική

topiki apoleia varous
Έχω ακούσει άπειρες φορές από ασκούμενους ότι κάνουν ασκήσεις αναλόγως με το σημείο που θέλουν να χάσουν λίπος. Αυτό που συμβαίνει όμως δεν είναι ότι άμα κάνεις για παράδειγμα κοιλιακούς  θα χάσεις τοπικά λίπος από την κοιλιά. Το λίπος δεν χάνεται επιλεκτικά σε από ένα σημείο αλλά από όλο το σώμα ταυτόχρονα αναλόγως και με την γενετική. Αυτό όμως που μπερδεύει την κατάσταση με αυτόν τον μεγάλο μύθο είναι ότι μπορεί να σφίξει το σημείο ή να αυξηθεί η μυική μάζα σε ένα σημείο. Αποτέλεσμα, να φαίνεται πιο γυμνασμένο και σαν να έχει χαθεί λίπος τοπικά από την άσκηση, κάτι που δεν ισχύει με την γυμναστική. Θες να χάσεις περισσότερο λίπος για να φανούν οι κοιλιακοί σου; Αυξάνοντας την μυική σου μάζα βελτιώνεις και το πόσες θερμίδες καις, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει την διαφορά.

2. Όσο περισσότερη πρωτεΐνη σε ένα γεύμα τόσο το καλύτερο

ipsili proteini geuma
Άλλος ένας μεγάλος μύθος που πολλοί νομίζουν ότι ισχύει. Γενικότερα είναι καλό για τους στόχους μας να παρέχουμε το σώμα μας με την απαραίτητη πρωτεΐνη ώστε να βρίσκεται σε ένα υγιές επίπεδο. Όμως εκεί είναι που γίνεται η σύγχυση. Επειδή η πρωτεΐνη έχει συνδεθεί με την μυϊκή ανάπτυξη, πολλοί ασκούμενοι νομίζουν ότι αυξάνοντας στο μέγιστο τα γραμμάρια της πρωτεΐνης σε ένα γεύμα τους θα αποκτήσουν τα τέλεια αποτελέσματα.
Αυτό που συμβαίνει όμως είναι να μην απορροφάται όλη από τον οργανισμό, μετά από ένα σημείο και να αποθηκεύεται ως λίπος, φέρνοντας το ανάποδο αποτέλεσμα. Έτσι διπλασιάζοντας για παράδειγμα την πρωτεΐνη σε ένα γεύμα από 25 σε 50 γραμμάρια δεν θα δουλέψει απαραίτητα σωστά. Θέλεις να βελτιώσεις την μυική σου μάζα και να χτίσεις ένα εντυπωσιακό σώμα; Βελτίωσε το μεταπροπονητικό σου γεύμα ώστε να έχει τα απαραίτητα γραμμάρια πρωτεΐνης (20-25 γραμμάρια προτείνονται από πολλές έρευνες).

3. Οι μύες γίνονται λίπος όταν σταματάς την γυμναστική

mus ginontai lipos
Άλλος ένας μεγάλος μύθος που και εγώ πίστευα όταν ξεκινούσα. Υπάρχει η αντίληψη μερικές φορές ότι όταν σταματάμε να γυμναζόμαστε οι μύες που είχαμε αποκτήσει με τόσο κόπο, ξαφνικά γίνονται λίπος. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς δεν γίνεται βιολογικά κάτι τέτοιο. Απλά σταματώντας την γυμναστική  το σώμα μας παίρνει το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται πλέον όλη αυτή την μυική μάζα.
Η έλλειψη των καύσεων από την αθλητική δραστηριότητα, η πτώση του μεταβολισμού από την απώλεια μυικής μάζας και εμάς που συνεχίζουμε να τρώμε τις ίδιες θερμίδες με πριν, μπορεί να οδηγήσει σε εναπόθεση λίπους στο σώμα μας. Σταμάτησες την γυμναστική και θες να διατηρηθείς σε καλό επίπεδο; Ρύθμισε τις θερμίδες σου αναλόγως με τις νέες συνθήκες.
Οι μύθοι εδώ και πολλά χρόνια αυξάνονται για αυτό θέλει καλή έρευνα και να μην πιστεύουμε τα πάντα. Ακόμα και αυτά που γράφω εδώ, αμφισβητήστε τα και μάθετε και εσείς οι ίδιοι ψάχνοντας. Μόνο έτσι θα βρίσκετε την αλήθεια εν τέλη. Καλή γυμναστική και εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top