ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Έχεις κάποια δείγματα που ίσως να είναι σημάδια απιστίας, αλλά δεν είσαι σίγουρη . Υπάρχουν κάποιες φορές που απλά αισθανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η σχέση μου με τον σύντροφο μου έχει περάσει από πoλλά στάδια και στις δύσκολές στιγμές μας αναρωτιέμαι αν δεν είμαι αρκετή, αν κάποια άλλη προσφέρει παραπάνω.

Ψάχνω για φαντάσματα ή υπάρχει πραγματικά λόγος να ανησυχώ; Όταν έχεις επενδύσει σε μία σχέση και οι υποψίες αρχίζουν να σε τρώνε γιατί αισθάνεσαι ότι κάτι περίεργο συμβαίνει υπάρχουν σημάδια που μπορεί να σε βοηθήσουν να δεις λίγο πιο καθαρά. Συμβαίνει και στους καλύτερους, συμβαίνει όμως και σε εμένα; Η γλώσσα του σώματος του συντρόφου μας μπορεί να είναι αυτή που ξυπνάει το ένστικτο που μας  λέει “τρέξε μακριά”.

Μπορούμε να δούμε όμως αυτά τα σημάδια απιστίας;

Μερικά από αυτά τα σήματα  φθάνουν μέχρι τον εγκέφαλο μας και μας κάνουν να είμαστε ανήσυχες.

1 ) Αποσπάται όταν συζητάτε το θέμα της απιστίας

stenaxorimeni gynaika
Αν τον πιάσεις να παίζει με τα μαλλιά του, να τρίβει τα χέρια του κτλ όταν του λες μια ιστορία της φίλης σου που απατήθηκε ίσως να είναι ένας συναγερμός. Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να είναι τόσο αγχωμένος;

2) Το στόμα λέει όχι το κεφάλι γνέφει ναι 

Όπως τονίζει και η ειδικός στη μελέτη της γλώσσας του σώματος  Traci Brown, μπορείς να  του κάνεις μια απλή “ναι ή όχι” ερώτηση όπως π.χ. “με απατάς ;” Αν πει όχι, αλλά το κεφάλι του γνέψει ναι κουνώντας το καταφατικά πάνω κάτω είναι ένας από τους πιο κλασσικούς τρόπους για να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα.

3) Δεν σε αγκαλιάζει μετά  το σεξ 

gynaika moni sto krevati
Αν ο σύντροφος σου δεν μένει μετά το σεξ και να αγκαλιαστείτε ή να μιλήσετε μπορεί να σημαίνει ότι έχει μια άλλη σύντροφο με την οποία είναι πολύ πιο συναισθηματικά δεμένος. Έχει βαθιά αισθήματα προς ένα άλλο πρόσωπο, οπότε και κρατάει την οικειότητα για εκείνη την σχέση. Αλλά ας μην ξεχνάμε, μπορεί και να μην είναι ο τύπος της αγκαλιάς. Οπότε την επόμενη φορά ρώτα τον γιατί δεν μένει. Αν η απάντηση του είναι γεμάτη ασάφεια, δικαιολογίες και μασημένα λόγια, ναι τότε μπορεί να είναι ένα δείγμα ότι έχει και κάπου αλλού να πάει.

4) Η αγκαλιά που καταλήγει σε φιλικό χτύπημα στην πλάτη

Δυστυχώς είναι λίγο άβολο όταν συμβαίνει αλλά όλες ξέρουμε το αίσθημα. Όταν πας με χαρά να αγκαλιάσεις τον σύντροφο και τότε λαμβάνεις ένα απλό φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Λοιπόν για τους άνδρες ειδικά μιλάμε για ένα από τα τυπικά σημάδια απιστίας. Επιστήμονες μάλιστα υποστηρίζουν ότι την ώρα που κάνουν αυτή την κίνηση δεν την συνειδητοποιούν καν. Την χρησιμοποιούν ως  άμυνα ώστε να κάνουν την αγκαλιά λιγότερο προσωπική και σεξουαλική. Μπορεί να σου φαίνεται ακόμα πιο έντονη η διαφορά αν στα πρώτα σας ραντεβού απολάμβανες  ζεστές και γεμάτες αγκαλιές.

5) Έχει μια οργή στο πρόσωπο του-ακόμα και για μια στιγμή  

Υπάρχουν κάποιες εκφράσεις ελαχίστων δευτερολέπτων ή ακόμα και κλασμάτων, που οι επιστήμονες αποκαλούν μικροεκφράσεις. Μπορεί να μην σου φαίνονται ορατές στην αρχή αλλά ίσως να τις παρατηρήσεις αν του κάνεις απλές ερωτήσεις όπως ” Έχεις κάποια άλλη;”. Παρατήρησε το πρόσωπο του και δες αν παρουσιάζει έστω και στιγμιαία εκφράσεις φόβου ή οργής. Μπορεί να κρατήσει μόνο μια στιγμή αλλά ίσως το ύφος του να μην ταιριάζει στον τόνο της κουβέντας που κάνετε.

6) Κρύβει τις παλάμες του 

andras me xeria stis tsepes
Όταν κάποιος μας δείχνει τις παλάμες του είναι δείγμα ειλικρίνειας και αλήθειας. Αν ο φίλος σου έχει τις παλάμες του πάντα καλυμμένες , δηλαδή μέσα στις τσέπες του ή κάτω από το τραπέζι είναι ένα δείγμα έλλειψης ειλικρίνειας. Ξεκίνησε μια κουβέντα περί απιστίας και παρατήρησε που βάζει τα χέρια του. Ίσως να έχουν κάτι να σου πουν.

7) Καλύπτει το στόμα του όταν μιλάτε για απιστία 

Δεν είσαι σίγουρη αν έλεγε ψέματα για το πώς αισθάνεται για τους άπιστους; Απλά προσπάθησε να θυμηθείς αν κάλυπτε το στόμα του με το χέρι του όταν κάνατε την κουβέντα. Όταν καλύπτουμε το στόμα μας με το χέρι μας, αυτά που λέμε είναι μεταξύ μισής αλήθειας και ψέμματος ή κάποιες φορές με αυτό τον τρόπο νομίζουμε ότι κρατάμε για τον εαυτό μας κάποιες πληροφορίες που δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε.

8) Η ματιά του σε άλλη κατεύθυνση

‘Εχεις προσέξει ποτέ τον σύντροφό σου να γυρίζει τη ματιά του  όταν μιλάτε για απιστία; Αν ναι δυστυχώς αυτό είναι ένα δυνατό σημάδι. Συζητώντας ένα χαλαρό θέμα που δεν τον απασχολεί μπορεί να κοιτάει ελαφρά πάνω ή δεξία και ξαφνικά μόλις αναφερθεί η απιστία να κοιτάξει κάτω και αριστερά. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο προσπαθεί να κάνει διαφορετικά πράγματα με τα μάτια, ο εγκέφαλός του προσπαθεί να επεξεργαστεί μια διαφορετική -από την πραγματική- απάντηση.

9) Είναι υπερβολικά “προσεκτικός” με το κινητό του

andras me kinito
Όταν ένας ανδράς σε κρατάει εμμονικά μακρία από το κινητό του, λυπάμαι κακά νέα. Δεν χρειάζεται να μας το πει κάποιος ειδικός, αλλά δυστυχώς αν βάζει τα δυνατά του για να μην έρθουμε σε επαφή με το κινητό υπάρχουν πολλά που δεν θέλει να δούμε.

10) Κοιτιέται στον καθρέφτη με θαυμασμό

Αν έχεις πιάσει τον φίλο σου να κοιτιέται στον καθρέφτη, να προβάλλει έξω το στήθος του, να τραβάει πίσω τα μαλλιά του και να τεντώνει τα πόδια του μάλλον νιώθει περήφανος και ικανοποιημένος όχι μόνο με την εικόνα του αλλά και με τις “αποδόσεις” του. Φυσικά αυτό πρέπει να μας ανησυχεί αν αυτό ξεκίνησε να το κάνει αφού έχει περάσει καιρό μαζί μας και οι “αποδόσεις” αυτές δεν αφορούν εμάς.
Αυτά είναι μερικά σημάδια, αλλά μην ξεχνάτε δεν είναι πάντα απόλυτα. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε όλες αυτές τις πληροφορίες και να τις συνδυάσουμε με την γυναικεία μας διαίσθηση. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και από τις δύο πλευρές, αλλά αν νομίζεις ότι έφτασες σε ένα σημείο που ο σύντροφός σου έχει άλλες προτεραιότητες  τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Μίλα μαζί του, περάστε λίγο χρόνο μαζί και τελικά άκουσε την καρδιά και το ένστικτο σου!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top