ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Δείτε τι θα χρειαστείτε:



Το πιάτο:
3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
1 λευκό κρεμμύδι
μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.γ ψιλοκομμένο μαϊντανό
πάπρικα
τριμμένη μοτσαρέλα
μπεσαμέλ
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
5 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κούπες γάλα
2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ κύμινο

Οδηγίες:

1. Αρχικά φτιάξτε την μπεσαμέλ. Πάρτε ένα μέτριο τηγάνι και λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, για περίπου 6 ή 7 λεπτά.



2. Στο μεταξύ, ζεστάνετε το γάλα σε ένα άλλο σκεύος μέχρι να φτάσει σχεδόν σε σημείο βρασμού. Μόλις είναι αρκετά ζεστό, βάλτε σταδιακά το γάλα στο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Μόλις βάλετε όλο το γάλα, φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού και μαγειρέψτε το για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίξτε αλάτι και κύμινο και είστε έτοιμοι!



3. Βάλτε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς. Μετά, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πάπρικα. Βάλτε και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις βάλετε τα υλικά, ανακατέψτε τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.



4. Μετά, ξεφλουδίστε τις πατάτες και βράστε τις μέχρι να γίνουν σχετικά μαλακές, περίπου για 7 λεπτά. Αφού βράσουν, κόψε τις σε φέτες και βάλτε τις στον πάτο ενός πυρέξ. Βάλτε ένα στρώμα στον πάτο και άλλο ένα στα τοιχώματα.



5. Μετά, βάλτε μέσα τους κεφτέδες, έναν πάνω σε κάθε φέτα πατάτες που είχατε βάλει νωρίτερα.



6. Βάλτε τις υπόλοιπες πατάτες για να διαχωρίσετε τους κεφτέδες ώστε ο καθένας να έχει το δικό του διαμέρισμα. Βάλτε την μπεσαμέλ πάνω σε κάθε διαμέρισμα και ρίξτε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.



7. Τελικά, ψήστε το πιάτο στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις τελειώσετε θα έχετε ένα υπέροχο πιάτο που όλη η οικογένεια θα λατρέψει!



Πώς σας φαίνεται αυτή η συνταγή; Θα την δοκιμάσετε;


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top