ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Με πληροφορίες από newsbomb.gr Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες ημέρες να έχει…
εξοκείλει με βροχές και καταιγίδες να ταλανίζουν πολλές περιοχές της χώρας, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να θυμίσει ξανά Ελλάδα, με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών.
Και καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει φυσικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μια νέα έρευνα μάλιστα για την επίδραση του ανεβασμένου «υδράργυρου» στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων, έρχεται να προκαλέσει τρόμο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν σφίξουν για τα καλά οι ζέστες!

Και αυτό γιατί οι Πολωνοί έδωσαν την απάντηση στο «γιατί η επιθετικότητα και η βία αυξάνονται κατά τους θερινούς μήνες».

Και ναι, καλά καταλάβατε! Αν ανήκετε στα εκατομμύρια ανθρώπων που ενοχλούνται από τη ζέστη, υπάρχει εξήγηση και μάλιστα επιστημονική.

Μία πρόσφατη μελέτη από την Πολωνία λοιπόν, «μαρτύρησε» ότι οι ορμόνες του στρες αυξάνονται, όσο αυξάνεται και η θερμοκρασία.

Κάτι που ήρθε να δώσει… εξηγήσεις για το περίεργα ανησυχητικό φαινόμενο «summertime blues» ή αλλιώς «μαυρίλα του καλοκαιριού», βάσει του οποίου η υψηλή θερμοκρασία συνδέεται με την επιθετικότητα, τις αυτοκτονίαες και τη βία!

Η ομάδα των Πολωνών ερευνητών διαπίστωσε ότι τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, είναι πολύ χαμηλότερα τους χειμερινούς μήνες απ' ό,τι τους καλοκαιρινούς, ενώ όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο πιο ευέξαπτοι γίνονται οι άνθρωποι!

Οι ερευνητές, μελετώντας στατιστικά στοιχεία διάφορων εγκλημάτων, διαπίστωσαν ότι αυτά που συνδέονταν με τη βία, παρουσίαζαν κατακόρυφη αύξηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικά όταν οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από το μέσο όρο.

Η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Dominika Kanikowska, παθοφυσιολόγος στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Πόζναν και οι συνεργάτες της, κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι όλα πηγάζουν από την επίδραση της θερμοκρασίας στην κορτιζόλη.

Και αυτό γιατί απέδειξαν ότι η «ορμόνη του στρες» απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος κατά τη διάρκεια «ενοχλητικών» καταστάσεων. Μία από αυτές δε, είναι και η αφόρητη αίσθηση όταν ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο.


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top