Η μπύρα παχαίνει, ενυδατώνει μετά την άθληση, κάνει τα μαλλιά να λάμπουν…
Δεκάδες μύθοι κυκλοφορούν για το αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού. Η ζυθολόγος Ελιζαμπέτ Πιέρ κατέγραψε τι είναι αλήθεια και τι ψέμμα.
1. Η μπύρα παχαίνειΨέμα. Σαρώστε τον μύθο ότι η μπύρα φταίει για την «μπυροκοιλιά». Η μπύρα δεν παχαίνει. Οταν κάποιος πίνει με μέτρο, φυσικά. «Η μπύρα περιέχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ. Σε σύγκριση με άλλα αλκοολούχα ποτά που διαθέτουν το ίδιο ποσοστό αλκοόλ, η μπύρα είναι λιγότερο θερμιδική και από το κρασί ακόμα…» εξηγεί η ζυθολόγος κ. Πιέρ, στο γαλλικό περιοδικό Madame Figaro. «Η μπύρα είναι πιο χορταστική από το νερό και μας κάνει να τρώμε λιγότερο. Δεν χάνουμε βάρος, αλλά ούτε παίρνουμε κιόλας», προσθέτει. Η μπύρα επίσης δεν φουσκώνει την κοιλιά. Η τροφή που την συνοδεύει φουσκώνει, όπως τα φυστίκια, το ζαμπόν, το κρέας κλπ.
2. Μια μπύρα πίνεται παγωμένηΑλήθεια και ψέμα. Οι ξανθές μπύρες πίνονται πράγματι παγωμένες, είναι πιο ευχάριστες. Αλλά όσο πιο μαύρη είναι η μπύρα καλύτερα είναι να πίνεται κρύα, όχι παγωμένη. «Αυτές οι μπύρες έχουν προφίλ πιο αρωματικά και σύνθετα και ο πάγος τις χαλάει. Οι μπύρες από σιτάρι καταναλώνονται δροσερές, όχι παγωμένες» λέει η ζυθολόγος.
3. Η μπύρα ξεδιψάειΑλήθεια και ψέμα. Μόνο το νερό ξεδιψάει. Αλλά και ορισμένες μπύρες ξεδιψάνε «με τον όρο να μην περιέχουν πολύ αλκοόλ ούτε πολύ ζάχαρη» δηλώνει η κ. Πιέρ.
4. Ακόμη και η μπύρα χωρίς αλκοόλ, έχει αλκοόλ Αλήθεια, αλλά… εξαρτάται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Στην πραγματικότητα, μια μπύρα θεωρείται χωρίς αλκοόλ όταν έχει κάτω από 1,2 βαθμό αλκοόλ. «Στην πραγματικότητα οι μπύρες χωρίς αλκοόλ περιέχουν κάτω από 0,5 ενώ όλο και περισσότεροι παραγωγοί φτιάχνουν μπύρες με 0% αλκοόλ».
5. Κάνει καλό μια μπύρα μετά την άθληση Αλήθεια. Μπύρα μετά το σπορ; Θα έλεγε κανείς ότι είναι ασύμβατα. Ωστόσο, μετά από άθληση μια μπύρα μπορεί πραγματικά να ξεδιψάσει. «Μελέτες έδειξαν ότι η μπύρα ενυδατώνει πιο γρήγορα το σώμα από ό,τι το νερό, χάρι στα ορυκτά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Πολλοί ποδηλάτες και ποδοσφαιριστές την προτιμούν, αλλά δεν είναι κανόνας. Πίνουν, φυσικά, μπύρες με ελάχιστο αλκοόλ ή καθόλου».
6. Η μπύρα δίνει λάμψη στα μαλλιάΑλήθεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να βουτήξει το κεφάλι του σε ένα βαρέλι ξανθιάς. «Μπορεί κάποιος να ξεβγάζει τα μαλλιά του από καιρού σε καιρό με μπύρα σιταριού μη παστεριωμένη, από μικρές ζυθοποιίες. Δεν έχει κανένα νόημα να το κάνει κάποιος με εργοστασιακή μπύρα ή με δήθεν σαμπουάν μπύρας. Οι μη παστεριωμένες μπύρες που έχουν πολύ ζύμη και βιταμίνες Β κάνουν καλό και στα νύχια και στο δέρμα».
7. Η μπύρα διευκολύνει τον ύπνοΑλήθεια. Από τον μεσαίωνα η μπύρα ήταν γνωστή για τις ηρεμιστικές της και αντισηπτικές ιδιότητες. Περιέχει ένα φυτικό ένζυμα που υποβοηθά. Το ανακάλυψε η καλόγρια και βοτανολόγος Hildegarde de Bingen (12ο αιώνα μ.χ.), το επέκτειναν οι μοναχοί και το πρόσθεσαν στη μπύρα τους.
8. Η μπύρα καταπολεμά την οστεοπόρωσηΑλήθεια. Μια μπυρούλα για πιο γερά κόκαλα; Ναι. Η μπύρα περιέχει αιθανόλη η οποία μειώνει την απώλεια οστών και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.
9. Η μπύρα κάνει καλό στα νεφράΑλήθεια. Η μπύρα είναι διουρητική και αυτό το ξέρουν όλοι με τα πήγαινε-έλα στην τουαλέτα μόλις καταναλώσουν ένα μόνο ποτήρι. Αυτό και μόνο φτάνει για να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα.
Η Ελίζαμπεθ Πιέρ έγραψε το βιβλίο «Οδηγός μπύρας», εκδόσεις Hachett
Δεκάδες μύθοι κυκλοφορούν για το αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού. Η ζυθολόγος Ελιζαμπέτ Πιέρ κατέγραψε τι είναι αλήθεια και τι ψέμμα.
1. Η μπύρα παχαίνειΨέμα. Σαρώστε τον μύθο ότι η μπύρα φταίει για την «μπυροκοιλιά». Η μπύρα δεν παχαίνει. Οταν κάποιος πίνει με μέτρο, φυσικά. «Η μπύρα περιέχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ. Σε σύγκριση με άλλα αλκοολούχα ποτά που διαθέτουν το ίδιο ποσοστό αλκοόλ, η μπύρα είναι λιγότερο θερμιδική και από το κρασί ακόμα…» εξηγεί η ζυθολόγος κ. Πιέρ, στο γαλλικό περιοδικό Madame Figaro. «Η μπύρα είναι πιο χορταστική από το νερό και μας κάνει να τρώμε λιγότερο. Δεν χάνουμε βάρος, αλλά ούτε παίρνουμε κιόλας», προσθέτει. Η μπύρα επίσης δεν φουσκώνει την κοιλιά. Η τροφή που την συνοδεύει φουσκώνει, όπως τα φυστίκια, το ζαμπόν, το κρέας κλπ.
2. Μια μπύρα πίνεται παγωμένηΑλήθεια και ψέμα. Οι ξανθές μπύρες πίνονται πράγματι παγωμένες, είναι πιο ευχάριστες. Αλλά όσο πιο μαύρη είναι η μπύρα καλύτερα είναι να πίνεται κρύα, όχι παγωμένη. «Αυτές οι μπύρες έχουν προφίλ πιο αρωματικά και σύνθετα και ο πάγος τις χαλάει. Οι μπύρες από σιτάρι καταναλώνονται δροσερές, όχι παγωμένες» λέει η ζυθολόγος.
3. Η μπύρα ξεδιψάειΑλήθεια και ψέμα. Μόνο το νερό ξεδιψάει. Αλλά και ορισμένες μπύρες ξεδιψάνε «με τον όρο να μην περιέχουν πολύ αλκοόλ ούτε πολύ ζάχαρη» δηλώνει η κ. Πιέρ.
4. Ακόμη και η μπύρα χωρίς αλκοόλ, έχει αλκοόλ Αλήθεια, αλλά… εξαρτάται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Στην πραγματικότητα, μια μπύρα θεωρείται χωρίς αλκοόλ όταν έχει κάτω από 1,2 βαθμό αλκοόλ. «Στην πραγματικότητα οι μπύρες χωρίς αλκοόλ περιέχουν κάτω από 0,5 ενώ όλο και περισσότεροι παραγωγοί φτιάχνουν μπύρες με 0% αλκοόλ».
5. Κάνει καλό μια μπύρα μετά την άθληση Αλήθεια. Μπύρα μετά το σπορ; Θα έλεγε κανείς ότι είναι ασύμβατα. Ωστόσο, μετά από άθληση μια μπύρα μπορεί πραγματικά να ξεδιψάσει. «Μελέτες έδειξαν ότι η μπύρα ενυδατώνει πιο γρήγορα το σώμα από ό,τι το νερό, χάρι στα ορυκτά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Πολλοί ποδηλάτες και ποδοσφαιριστές την προτιμούν, αλλά δεν είναι κανόνας. Πίνουν, φυσικά, μπύρες με ελάχιστο αλκοόλ ή καθόλου».
6. Η μπύρα δίνει λάμψη στα μαλλιάΑλήθεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να βουτήξει το κεφάλι του σε ένα βαρέλι ξανθιάς. «Μπορεί κάποιος να ξεβγάζει τα μαλλιά του από καιρού σε καιρό με μπύρα σιταριού μη παστεριωμένη, από μικρές ζυθοποιίες. Δεν έχει κανένα νόημα να το κάνει κάποιος με εργοστασιακή μπύρα ή με δήθεν σαμπουάν μπύρας. Οι μη παστεριωμένες μπύρες που έχουν πολύ ζύμη και βιταμίνες Β κάνουν καλό και στα νύχια και στο δέρμα».
7. Η μπύρα διευκολύνει τον ύπνοΑλήθεια. Από τον μεσαίωνα η μπύρα ήταν γνωστή για τις ηρεμιστικές της και αντισηπτικές ιδιότητες. Περιέχει ένα φυτικό ένζυμα που υποβοηθά. Το ανακάλυψε η καλόγρια και βοτανολόγος Hildegarde de Bingen (12ο αιώνα μ.χ.), το επέκτειναν οι μοναχοί και το πρόσθεσαν στη μπύρα τους.
8. Η μπύρα καταπολεμά την οστεοπόρωσηΑλήθεια. Μια μπυρούλα για πιο γερά κόκαλα; Ναι. Η μπύρα περιέχει αιθανόλη η οποία μειώνει την απώλεια οστών και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.
9. Η μπύρα κάνει καλό στα νεφράΑλήθεια. Η μπύρα είναι διουρητική και αυτό το ξέρουν όλοι με τα πήγαινε-έλα στην τουαλέτα μόλις καταναλώσουν ένα μόνο ποτήρι. Αυτό και μόνο φτάνει για να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα.
Η Ελίζαμπεθ Πιέρ έγραψε το βιβλίο «Οδηγός μπύρας», εκδόσεις Hachett
Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.