ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να διακοσμήσεις την δική σου λαμπάδα

Το Μεγάλο Σάββατο πλησιάζει κι αν δεν έχεις προλάβει να πάρεις την δική σου λαμπάδα ή δεν
έχεις πολλά χρήματα για ξόδεμα, παρακάτω σου προτείνουμε εύκολες, έξυπνες και οικονομικές ιδέες να φτιάξεις την δική σου λαμπάδα με υλικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου.





Λαμπάδα με τεχνική ντεκουπάζ 
Υλικά
1 μεγάλο, κατά προτίμηση, λευκό κερί
χαρτοπετσέτα με παραστάσεις της αρεσκείας μας
κουτάλι
αναπτήρα
ψαλίδι
Κορδέλες (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ανοίγουμε τα φύλλα της χαρτοπετσέτας και επιλέγουμε το σημείο που θέλουμε να κολλήσουμε πάνω στην λαμπάδα μας και το κόβουμε με το ψαλίδι μας. Με έναν αναπτήρα θερμαίνουμε την εσωτερική επιφάνεια από το κουτάλι έπειτα γυρίζουμε το κουτάλι, εφόσον αυτό έχει ζεσταθεί και «στρώνουμε» την χαρτοπετσέτα μας πάνω στο κερί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να καλύψουμε την επιθυμητή επιφάνεια του κεριού. Αν θέλουμε τελειώνουμε το κερί μας με λίγες κορδέλες στα σημεία που αρχίζει και τελειώνει η χαρτοπετσέτα μας.
Λαμπάδα με κορδέλες  Υλικά
1 κερί σε ό, τι χρώμα θέλουμε
Πολύχρωμες κορδέλες
Πιστόλι σιλικόνης
Σπάγκος
Διαδικασία
Παίρνουμε το κερί που έχουμε επιλέξει και κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης με οποιοδήποτε τρόπο θέλουμε, τις κορδέλες. Είτε γύρω- γύρω κατά μήκος του κεριού μέχρι να το γεμίσουμε ολόκληρο, είτε κολλώντας τις κορδέλες μας σε σχήμα φιόγκο σε διάφορα σημεία του κεριού. Παράλληλα με την κορδέλα μας μπορούμε να συνδυάσουμε και τον σπάγκο για πιο όμορφα σχήματα.
Λαμπάδα με μονόγραμμα  Υλικά
1 κερί
Μονόγραμμα (μπορούμε να το προμηθευτούμε από κατάστημα με είδη χειροτεχνίας)
Σπάγκο
Πιστόλι σιλικόνης
Κορδέλες
Διαδικασία 
Παίρνουμε το κερί μας και το διακοσμούμε όπως και με τον παραπάνω τρόπο με τις κορδέλες μας και τον σπάγκο σε ό, τι σχήματα θέλουμε. Παίρνουμε το μονόγραμμα μας και το τοποθετούμε στο κερί είτε με την κόλλα είτε το περνάμε από τον σπάγκο και έπειτα το κολλάμε. Πολύ έξυπνη ιδέα για να δωρίσουμε την λαμπάδα με το μονόγραμμα τους σε φίλους ή συγγενείς.
Λαμπάδα για τους μικρούς μας φίλους  Υλικά 
1 κερί
1 παιχνιδάκι
Κόλλα
Κορδέλες
Διαδικασία
Όλο και κάποιο μικρό παιχνιδάκι μπορούμε να «ξεκλέψουμε» για να το χρησιμοποιήσουμε ως στολίδι στην λαμπάδα που πιθανόν θέλουμε να δωρίσουμε σε ένα μικρό μας φίλο ή/και στο βαφτιστήρι μας. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιο αμαξάκι είτε κάποια μικρή κουκλίτσα. Κολλάμε το παιχνιδάκι πάνω στην  λαμπάδα και έπειτα συνεχίζουμε να διακοσμούμε την λαμπάδα μας με πολύχρωμες κορδέλες.
Λαμπάδα με χειροποίητα σχήματα  Υλικά
1 κερί
Ύφασμα της αρεσκείας μας
βελόνα
κλωστή
ψαλίδι
κόλλα
κορδέλες
βαμβάκι
μαρκαδόρο
Διαδικασία
Λίγο πιο απαιτητική ιδέα η τελευταία αλλά σίγουρα πολύ εντυπωσιακή. Αρχικά διαλέγουμε το ύφασμα και το σχήμα μου θέλουμε να έχει. Με τον μαρκαδόρο περιγράφουμε το σχήμα π.χ. καρδιά και το κόβουμε. Έπειτα γεμίζουμε με βαμβάκι το σχήμα μας για να φαίνεται πιο τρισδιάστατο και «κλείνουμε» το σχήμα μας γύρω –  γύρω ράβοντας το με κλωστή. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούμε να διαλέξουμε διαφορετικό χρώμα για το ύφασμα και την κλωστή για περισσότερη αντίθεση.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top