ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
paragoghkothta eisodhmaΗ επιτυχία δεν έχει να κάνει με το αν γεννιέσαι πλούσιος. Πολλοί άνθρωποι που έχουν εκατομμύρια στις τράπεζες δεν είναι ευτυχισμένοι ούτε έχουν ισορροπία στη ζωή τους. Η επιτυχία είναι η συνεχής βελτίωση του εαυτού μας, της ζωής μας και των σχέσεων μας. Όποιος πετυχαίνει αυτές τις βελτιώσεις
πετυχαίνει παράλληλα να αυξήσει την παραγωγικότητα και το εισόδημα του!
Όσο περισσότερο βελτιώνεσαι, τόσο περισσότερο συγκεντρωμένος θα είσαι σε όσα πράγματα έχουν μεγαλύτερο νόημα. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι τα καταφέρνουν πολύ καλά σε ασήμαντα πράγματα και έτσι δεν δίνουν βάση στα σημαντικά. Υπάρχουν όμως τρόποι για να κάνεις focus σε όσα έχουν πραγματική αξία και να καταφέρεις έτσι να κερδίσεις σε αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και γιατί όχι, σε εισόδημα.

Πως να αυξήσεις την παραγωγικότητα και το εισόδημα σου!


Μην πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου

anabolh ksypnhthri
Ουσιαστικά το μεγαλύτερο λάθος γίνεται όταν πρέπει να ξεκινήσει η μέρα μας. Πατώντας αναβολή στο ξυπνητήρι σου δηλώνεις αναβλητικός. Ο εγκέφαλος μας δεν μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις τα πρώτα πέντε λεπτά που ξυπνάμε οπότε το να αναβάλλεις κάτι που πρέπει να γίνει σε καθορισμένη ώρα, είναι μία λάθος απόφαση.

Ξεκίνα με την νούμερο ένα προτεραιότητα σου

paragoghkothta eisodhma
Η διαφορά της προτεραιότητας σε σχέση με τις υποχρεώσεις στην καθημερινή ζωή είναι μεγάλη. Στο βιβλίο του Stephen Covey «Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων», ο συγγραφέας εξηγεί με έναν απλό τρόπο τι αξίζει κανείς να έχει ως προτεραιότητα στη ζωή του. Αν ρίξουμε σε ένα κουβά μικρές και μεγάλες πέτρες ίσως τις χωρέσει όλες, ανάλογα ποιες θα ρίξουμε πρώτες.
Οι μικρές πέτρες είναι οι καθημερινές μας υποχρεώσεις, ενώ οι μεγάλες είναι οι προτεραιότητες μας, όπως είναι για παράδειγμα η οικογένεια μας, η υγεία μας κτλ. Αν ρίξουμε πρώτα όλες τις μικρές πέτρες δεν θα μείνει χώρος για όλες τις μεγάλες που έχουν και μεγαλύτερη σημασία! Όταν όμως ρίξουμε πρώτα όλες τις μεγάλες οι μικρές εύκολα μπορούν να βρουν χώρο ακόμα κι ανάμεσα από τις μεγάλες για να καλύψουν τα κενά σημεία. Δες επίσης 5 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος!

Κάνε οτιδήποτε αναβάλλεις για καιρό

anablhtikothta ergasia
Όλοι έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα κάθε μέρα και πολλές φορές αφήνουμε πράγματα στην άκρη για καιρό. Στο υποσυνείδητο μας όμως μένει η αίσθηση ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει κάτι. Αυτή η αίσθηση του ανολοκλήρωτου επηρεάζει ψυχολογικά και τους πιο παραγωγικούς ανθρώπους! Μπορεί να αναβάλλεις μία εργασία που θα σου προσφέρει περισσότερα προσόντα στο βιογραφικό σου και άρα μεγαλύτερες ευκαιρίες και μεγαλύτερο εισόδημα! Σκέψου τι έχεις αφήσει στην άκρη και κάνε ένα πλάνο για να το τελειώσεις.

Μάθε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους

mathish prosonta
Ο Χένρι Φορντ ήταν ο ιδρυτής της ομώνυμης βιομηχανίας αυτοκινήτων και πίστευε πολύ στην μόρφωση του ανθρώπου. Κατά τη γνώμη του είτε κανείς είναι είκοσι είτε ογδόντα χρονών αν σταματήσει να μαθαίνει έχει ήδη γεράσει. Αν έχεις χάσει την όρεξη σου για μάθηση και απόκτηση προσόντων και μάλιστα σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, ίσως πρέπει να αλλάξεις τρόπο μάθησης.
Μπορεί μέχρι τώρα να μάθαινες με την φωτογραφική σου μνήμη, αλλά να κουράστηκες να διαβάζεις. Μπορείς να δοκιμάσεις μία ακουστική μέθοδο και να ανοίξεις νέους κώδικες εμπειρίας για τον εαυτό σου. Τα νέα σου δεδομένα θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση και ίσως ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον με περισσότερο εισόδημα.

Αιτιολόγησε τους λόγους που κάνεις κάτι

skopos stoxos
Ο σκοπός για τον οποίο θες να κάνεις κάτι οδηγεί σε πιο ξεκάθαρο κίνητρο και πιο καλές επιδόσεις! Όταν δεν είναι ξεκάθαρος ο σκοπός  δεν αποδίδεις καλά. Για να καταλάβεις τους λόγους που κάτι είναι σημαντικό για εσένα θα πρέπει να αναρωτηθείς το γιατί. Κάθε απάντηση που δίνεις σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να γίνεται ερώτηση μέχρι να καταλήξεις στον πραγματικό λόγο για τον οποίο κάνεις κάτι, όπως για παράδειγμα:
  1. Γιατί το να δουλεύω παραπάνω ώρες είναι σημαντικό για μένα; Για να πάρω προαγωγή.
  2. Γιατί το να πάρω προαγωγή είναι σημαντικό για μένα; Για να έχω μεγαλύτερο εισόδημα.
  3. Γιατί το να έχω μεγαλύτερο εισόδημα είναι σημαντικό για μένα; Για να μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου.
  4. Γιατί το να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής μου είναι σημαντικό για μένα; Για να έχω υγεία και να είμαι ευτυχισμένος. Δες επίσης 7 Σοβαρές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου!

Να προσφέρεις στον κόσμο περισσότερα από όσα παίρνεις

agaph prosfora
Το να είναι κανείς εγωιστής είναι εύκολο και δεν απαιτεί καμία προσπάθεια βελτίωσης. Εγωισμός είναι και το να παίρνεις από τους άλλους συνεχώς χωρίς να δίνεις. Το να προσφέρεις την φιλία και την αγάπη σου στους άλλους θα σε γεμίσει με θετική ενέργεια και θα σε κάνει να δεις τον κόσμο διαφορετικά. Μπορείς να προσφέρεις στην κοινωνία και στις προσωπικές σου σχέσεις με πάρα πολλούς τρόπους και έτσι να δεις νέες πλευρές του εαυτού σου που δεν γνώριζες καν ότι υπάρχουν. Η νέα σου διάθεση θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς ακόμα και στη δουλειά σου.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top