ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Όλες μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει για τα οφέλη που έχει το λεμόνι στην υγεία μας. Ακόμα περισσότερο ξέρουμε πως ένα ποτήρι νερό με χυμό μισού λεμονιού μπορεί να μας τονώσει και να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό το πρωί. Όλα ισχύουν όταν πρόκειται για χυμό λεμονιού αλλά μία φέτα λεμονιού είναι άλλη υπόθεση.

Το λεμόνι πολλές φορές το χρησιμοποιούμε και στα ανθρακούχα και αλκοολούχα ποτά μας. Το ποτήρι ομορφαίνει με μία φέτα λεμονιού μέσα. Σύμφωνα όμως με άρθρο του huffingtonpost, μαζί με το ποτό σου ή το παγωμένο τσάι καταναλώνεις χιλιάδες μικρόβια.

Τι συμβαίνει με μία φέτα λεμονιού στο ποτό σου!


Μικρόβια και μικροοργανισμοί

drinks with lemon
Αν και η σάρκα και ο χυμός του λεμονιού έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, η φλούδα του λεμονιού έχει πάνω εκατοντάδες μικρόβια. Σύμφωνα με έρευνες σε μπαρ και εστιατόρια οι υπάλληλοι που κόβουν τα λεμόνια συνήθως το κάνουν χωρίς να φοράνε γάντια.
Αν και τα λεμόνια μπορούν να πλυθούν εξωτερικά πριν τα κόψουμε, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Έτσι τα ήδη υπάρχοντα μικρόβια αλλά και τα μικρόβια από όσα χέρια έχουν πιάσει τα λεμόνια πριν φτάσουν στο ποτό μας, συσσωρεύονται πάνω στη φλούδα τους. Δες επίσης Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τον οργανισμό σου!

Τα αποτελέσματα ερευνών

lemoni ereynes
Τα αποτελέσματα των ερευνών στηρίχτηκαν σε 21 εστιατόρια της Αμερικής και σε 76 λεμόνια. Αποδεικνύεται πώς πάνω στα λεμόνια υπήρχαν βακτήρια που σχετίζονται με την έλλειψη υγιεινής κυρίως από την πλευρά αντρών υπαλλήλων εστιατορίων και μπαρ.
Έτσι βακτήρια που βρίσκονται στα έντερα αλλά και ιοί που κανονικά μεταδίδονται με το φτέρνισμα και τον βήχα κρύβονται πάνω σε μία φέτα λεμονιού. Ακόμα, ο μύκητας candida που εντοπίζεται στην ευαίσθητη περιοχή υπήρχε σε πολλά δείγματα. Δες επίσης 8 Πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνεις νερό το πρωί!

Οι επιπτώσεις στην υγεία

lemoni ygeia
Παρόλο που τα βακτήρια και η προέλευση τους είναι αηδιαστικά, φαίνεται πώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος όταν υπάρχει μία φέτα λεμονιού στο ποτό μας. Οι μικροφοβιακοί άνθρωποι συνήθως στύβουν μέσα στο νερό ή το ποτό τους μισό λεμόνι. Ο χυμός του λεμονιού είναι γνωστό πώς σκοτώνει τα μικρόβια. Ακόμα όμως κι αν δεν ακολουθήσουμε αυτή την τακτική, το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί και αντιμετωπίζει αυτά τα μικρόβια.

Τι μπορείς να κάνεις

plysimo lemoniwn
Όταν βγαίνεις για φαγητό και ποτό έξω, επέλεξε μέρη που είναι καθαρά και ποιοτικά. Σε καλά εστιατόρια δίνεται έμφαση στην καθαριότητα και οι υπάλληλοι φοράνε πάντα γάντια. Στο σπίτι φρόντισε να πλύνεις καλά ένα λεμόνι πριν το κόψεις σε φέτες για να αποφύγεις τα περισσότερα μικρόβια που έχει ήδη πάνω στη φλούδα του.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top