ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
πλακάκια μπάνιου
Σκέφτεσαι πως είναι ώρα να ανακαινίσεις το μπάνιο σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Ένα κομμάτι της ανακαίνισης που τείνει να μας απασχολεί αρκετά, είναι η αντικατάσταση των πλακιδίων. Τα πλακάκια μπάνιου, είτε βρίσκονται στο δάπεδο, είτε στους τοίχους, επηρεάζουν σημαντικά την ολοκληρωμένη εικόνα του χώρου. Μπορούν να αναδείξουν το μέγεθος του μπάνιου σου, να το κάνουν πιο εντυπωσιακό, ή πιο χαλαρωτικό.

Με άλλα λόγια, σχεδόν καθορίζουν τη διακόσμηση του μπάνιου και για το λόγο αυτό η επιλογή τους αξίζει την προσοχή σου. Όπως καταλαβαίνεις, τα πλακάκια δεν είναι απλά ένα χρηστικό εργαλείο, οπότε χρειάζεται να προσέξεις μερικά σημεία, πριν διαλέξεις τα νέα σου πλακάκια μπάνιου. Θα ήθελες να ανακαλύψεις μερικές όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου με πλακάκια;

5+1 ιδέες για πλακάκια μπάνιου που ταιριάζουν στο χώρο σου!

Κεραμικά πλακάκια

Τα κεραμικά πλακάκια είναι μια από τις πιο αγαπημένες ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προτιμήσεις το συγκεκριμένο είδος για το μπάνιο σου. Αρχικά, είναι αρκετά αντιολισθητικά, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλα για το δάπεδο του μπάνιου σου. Έπειτα, τα κεραμικά πλακάκια δεν απορροφούν την υγρασία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα χώρο που βρέχεται τόσο συχνά.
Αλλά και από αισθητικής απόψεως, είναι πολύ ικανοποιητικά. Βλέπεις, στο εμπόριο μπορείς να βρεις κεραμικά πλακάκια μπάνιου σε διάφορα χρώματα και σχέδια, αλλά και ποικιλία μεγεθών, ώστε να βρεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, αν το μπάνιο σου είναι μικρό, μπορείς να διαλέξεις μικρού, ή μεσαίου μεγέθους κεραμικά πλακάκια σε ανοιχτές αποχρώσεις. Έτσι, θα δεις αμέσως το μπάνιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο.
κεραμικά πλακάκια

Ξύλινα πλακάκια

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν αναφερόμαστε στον τυπικό όρο του πλακιδίου. Το φυσικό ξύλο δε δημιουργεί πλακάκια, αλλά κομμάτια που μπορούν να τοποθετηθούν στη σειρά, ώστε να αντικαταστήσουν τα πλακάκια. Η αλήθεια είναι, πως το φυσικό ξύλο δεν προτιμάται συχνά για το χώρο του μπάνιου, κυρίως επειδή δεν απωθεί εντελώς την υγρασία. Ωστόσο, αν σου αρέσει πολύ η αισθητική του, υπάρχει λύση.
Θα πρέπει να περάσεις τις ξύλινες επιφάνειες του μπάνιου με ειδικό βερνίκι που θα βρεις στα χρωματοπωλεία. Έτσι, τίποτα δε θα σε εμποδίζει πια από το να έχεις την αισθητική του ξύλου στο μπάνιο σου. Από την άλλη πλευρά, δε χρειάζεται καν να τοποθετήσεις πλακάκια μπάνιου από φυσικό ξύλο. Αν θέλεις να συνδυάσεις την αισθητική του ξύλου και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το κεραμικό πλακάκι, διάλεξε κεραμικό πλακάκι που παρομοιάζει το φυσικό ξύλο.
ξύλινα πλακάκια

Πέτρινα πλακάκια

Για να συνεχίσουμε με τα φυσικά υλικά, θα σου προτείναμε να εξετάσεις και την επιλογή των πέτρινων πλακιδίων. Η φυσική πέτρα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό κατασκευής στη χώρα μας. Προσφέρει καλή μόνωση του χώρου και η αισθητική της θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές σε νησί. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως σε πολλές περιοχές της χώρας μας μπορεί να βρεθεί πέτρα σε διαφόρους χρωματισμούς, καθένας εκ των οποίων είναι μοναδικός.
Βέβαια, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις πέτρινα πλακάκια για το μπάνιο σου, είναι το πώς θα τα τοποθετήσεις. Η πέτρα, σαν υλικό, είναι αρκετά ολισθηρή. Τι σημαίνει αυτό για το μπάνιο σου; Σημαίνει, πως η πέτρα είναι ιδανική επιλογή για τους τοίχους, ή τη χτιστή ντουζιέρα σου, αλλά όχι για το δάπεδο, γιατί η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα.
πέτρινα πλακάκια

Μαρμάρινα πλακάκια

Μήπως θέλεις η διακόσμηση του μπάνιου σου να είναι εντυπωσιακή και πολυτελής για να νιώθεις σαν να ζεις σε παλάτι; Σε καταλαβαίνουμε πραγματικά, είναι ωραίο να νιώθουμε σαν βασιλείς, όταν κάνουμε αφρόλουτρο. Τα μαρμάρινα πλακάκια μπάνιου εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό. Προσθέτουν κύρος και μεγαλοπρέπεια στο μπάνιο απευθείας με την τοποθέτηση τους.
Ειδικά αν το μπάνιο σου είναι σχετικά μεγάλο, τα μεγάλα μαρμάρινα πλακάκια θα το μεταμορφώσουν με τρόπο που δεν έχεις φανταστεί. Ωστόσο, στην περίπτωση του φυσικού μαρμάρου θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι το κόστος είναι αρκετά μεγάλο. Αυτό σημαίνει, πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση, την οποία είναι καλό να μελετήσεις με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, προτού την υλοποιήσεις. Έτσι, το ικανοποιητικό αποτέλεσμα θα είναι πιο σίγουρο.
μαρμάρινα πλακάκια

Μωσαϊκό

Πέρα από ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό με σοκολάτα, το μωσαϊκό είναι και μια τεχνοτροπία διακόσμησης, η οποία κάνει κάθε επιφάνεια πιο σύνθετη και ξεχωριστή. Το μωσαϊκό μπορεί να φτιαχτεί από διάφορα υλικά, όπως μάρμαρο, πέτρα και γυαλί. Τα σχέδια που μπορείς να δημιουργήσεις είναι αμέτρητα, όπως και τα χρώματα. Βέβαια, αν θέλεις να ακολουθήσεις ένα πιο μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης, ίσως το μωσαϊκό να μη σου προσφέρει την αφαιρετική τεχνοτροπία που αναζητείς.
Ωστόσο, αν σε ενδιαφέρει να διακοσμήσεις το μπάνιο σου με μωσαϊκό, έχε υπόψιν σου ότι μπορείς να το αξιοποιήσεις για τους τοίχους, ή και για το δάπεδο του μπάνιου. Παρόλα αυτά, θα σου προτείναμε να περιοριστείς σε ένα από αυτά. Αν χρησιμοποιήσεις μωσαϊκό στους τοίχους και στο πάτωμα ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ φανταχτερό και να σε κουράζει.
μωσαϊκό

Πατητή τσιμεντοκονία

Για το τέλος, κρατήσαμε μια παραδοσιακή ελληνική πατέντα, η οποία παραπέμπει σε πολυτελή ξενοδοχεία, χωρίς να κοστίζει υπερβολικά ποσά. Η πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο είναι μια καταπληκτική ιδέα, ειδικά αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις μινιμαλιστικό, ή βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Είναι απλή στην όψη, η υφή της διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής και ο χρωματισμός είναι κάτι που επιλέγεις εσύ.
Επίσης, τα υλικά κατασκευής της πατητής τσιμεντοκονίας είναι οικολογικά και μπορούν να βρεθούν στη χώρα μας. Θέλεις άλλον ένα λόγο για να την αγαπήσεις; Η πατητή τσιμεντοκονία δε διατίθεται σε πλακάκια, αλλά είναι ενιαία. Αυτό σημαίνει, πως δεν έχει αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια, ώστε να χρειάζεται πολύ χρόνο για καθαρισμό. Καθαρίζεται εύκολα με ένα απλό σφουγγάρισμα, ώστε να μη σε κουράζει.

πατητή τσιμεντοκονία
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top