ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού
Σκέφτεσαι πως έρχεται η ώρα για το βάψιμο των τοίχων στο σαλόνι σου, αλλά σε δυσκολεύει η επιλογή των σωστών χρωμάτων; Η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, οπότε σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Από τη μια πλευρά, μπορεί να σκέφτεσαι πως τα χρώματα που ήδη έχεις στο σαλόνι αρκούν για τη διακόσμηση του. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλεις να δεις μια αλλαγή στο χώρο, ή να ακολουθήσεις μια νέα τάση της μόδας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί
όμορφοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού για να διαλέξεις.
Τα κριτήρια με τα οποία θα διαλέξεις μπορεί να είναι διάφορα. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να έχεις ένα φωτεινό σαλόνι. Επίσης, μπορεί να θέλεις να έχεις ένα χαρούμενο σαλόνι, ή ένα απολύτως χαλαρωτικό σαλόνι. Φυσικά, μπορεί να ψάχνεις για χρώματα που θα ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης. Αυτά και άλλα πολλά ενδέχεται να περνούν από το μυαλό σου στην προσπάθεια να επιλέξεις χρώματα. Θα ήθελες να μάθεις ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού θεωρούνται πολύ μοδάτοι φέτος;

10 συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού που θα αγαπήσεις!

#1 Γκρι & Λευκό

Το γκρι είναι ένα από τα χρώματα που πρόσφατα έγιναν πολύ δημοφιλή για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα για το βιομηχανικό και το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης, τα οποία έχουν έρθει για να μείνουν. Αλλά γιατί το γκρι αξίζει την προσοχή σου, άσχετα με το στυλ διακόσμησης που σου αρέσει; Γιατί είναι απλό, συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα και έχει πολλές αποχρώσεις, ανάλογα με τα γούστα. Φυσικά, αν σκέφτεσαι να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σου γκρι σκούρο, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με λευκό ταβάνι. Έτσι, ο χώρος θα μοιάζει πιο ανοιχτός, ευρύχωρος και φωτεινός.
γκρι-λευκό
Pinterest.com

#2 Γκρι & Καφέ

Αν σε ενδιαφέρουν οι πιο ισορροπημένοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού, τότε το γκρι μαζί με καφέ αξίζει την προσοχή σου. Πράγματι, το γκρι είναι μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις της μόδας στη διακόσμηση. Ωστόσο, αν το εφαρμόσεις από μόνο του στους τοίχους, το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει κάπως ψυχρό. Αντιθέτως, το καφέ ανήκει στα γήινα χρώματα, τα οποία εντείνουν τα συναισθήματα σιγουριάς, ισορροπίας, ζεστασιάς και σταθερότητας. Έτσι, ένας συνδυασμός ανάμεσα στα δύο χρώματα μπορεί να φέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα σε ξαφνιάσει.
γκρι-καφέ

#3 Γαλάζιο & Λευκό

Το γαλάζιο, ως απόχρωση του μπλε, είναι χρώμα των ονείρων. Συμβάλλει στο να αποπνέει χαλάρωση και ηρεμία ο χώρος. Για το λόγο αυτό, είναι μια από τις καταλληλότερες επιλογές, αν παρατηρείς πως έχεις ιδιαίτερα προβλήματα άγχους και υπερέντασης. Φυσικά, το γαλάζιο έχει διάφορες αποχρώσεις και κάποιες πιο απαλές, όπως το παστέλ. Αν το σαλόνι σου είναι μικρό, ίσως να σε ενδιέφερε κάποια ανοιχτή απόχρωση, η οποία αναδεικνύει το χώρο. Όσο για το λευκό, είναι ο βοηθός σου στην προσπάθεια η διακόσμηση σου να μη φαίνεται μονότονη. Θα μπορούσαμε να σου συστήσουμε να βάψεις έναν τοίχο του σαλονιού γαλάζιο και τους υπόλοιπους λευκούς για μοναδικό αποτέλεσμα!
γαλάζιο-λευκό

#4 Καφέ & Λευκό

Σε περίπτωση που σε απασχολούν οι πιο πολυτελείς συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού, ίσως εδώ να βρίσκεται η λύση που ψάχνεις. Το σκούρο καφέ είναι ένα χρώμα ζεστό και φιλικό, αλλά μπορεί να εμπνέει έναν αέρα πολυτελείας, αν συνδυαστεί σωστά. Για παράδειγμα, αν έχεις τζάκι στο σαλόνι σου, μπορείς να βάψεις τον τοίχο γύρω από το τζάκι καφέ και τους υπόλοιπους λευκούς. Τι θα πετύχεις έτσι; Για αρχή, θα αναδείξεις την παρουσία του τζακιού με την αντίθεση στα χρώματα. Επίσης, θα δεις το σαλόνι σου να μεταμορφώνεται σε ένα μεγαλοπρεπές καθιστικό, ειδικά αν το δάπεδο είναι ξύλινο. Τέλος, θα εξασφαλίσεις πως ο τοίχος γύρω απ’ το τζάκι δε λερώνεται εύκολα.
Ανακάλυψε όλες τις χρήσεις του καφέ για το σαλόνι σου στο άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: 8 καταπληκτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για καφέ σαλόνι!
καφέ-λευκό
Pinterest.com

#5 Μπεζ & Καφέ

Πρόκειται για ένα ζεστό συνδυασμό χρωμάτων, ο οποίος υπόσχεται να φέρει στο σαλόνι σου άνεση, ισορροπία και στυλ. Φυσικά, το μπεζ είναι μια ανοιχτή απόχρωση του καφέ. Αυτό σημαίνει, πως και τα δύο χρώματα του συνδυασμού είναι γήινα. Το γεγονός αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, πως το μπεζ και το καφέ έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες και κάνουν ένα χώρο να μοιάζει πιο χαρούμενος. Σε περίπτωση που αναζητείς την ιδανική φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού, μπορείς να εξετάσεις σοβαρά αυτή την ιδέα, καθώς το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι κατεξοχήν εποχές, όπου το σπίτι πρέπει να μοιάζει πιο ζεστό και φιλόξενο. Για να διατηρήσεις τη φωτεινότητα του χώρου, προτείνεται να διαλέξεις μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του μπεζ, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.
Μπεζ Χρώμα: Με τι συνδυάζεται στη διακόσμηση;  
καφέ-μπεζ

#6 Κίτρινο & Λευκό

Μήπως σκέφτεσαι με ποιον τρόπο το σαλόνι σου θα γίνει πιο χαρούμενο; Οι πιο αναζωογονητικοί και χαρούμενοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους περιέχουν οπωσδήποτε θερμά χρώματα. Τα κυρίαρχα θερμά χρώματα είναι, φυσικά, το κόκκινο και το κίτρινο. Βέβαια, δε θα σου προτείναμε να συνδυάσεις το κόκκινο με το κίτρινο. Ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να είναι πολύ φανταχτερός και να σε αναστατώνει, κάτι που ενδέχεται να μην είναι επιθυμητό. Αν σκέφτεσαι να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού κίτρινους, να έχεις υπόψιν σου πως το κίτρινο είναι χρώμα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Ο συνδυασμός του με το λευκό θα φέρει φωτεινότητα, χαρά και θα προσελκύσει πολλά βλέμματα.
κίτρινο-λευκό
Pinterest.com

#7 Πορτοκαλί & Κίτρινο

Η ανάμειξη του κόκκινου και του κίτρινου χρώματος φέρνει άλλο ένα χαρούμενο και ζωηρό χρώμα, το πορτοκαλί. Το πορτοκαλί χρώμα είναι ζεστό και φιλικό. Για το λόγο αυτό, ταιριάζει αρμονικά με σαλόνια, αλλά και υπνοδωμάτια. Όπως όλα τα χρώματα, έτσι και το πορτοκαλί έχει διάφορους τόνους, από τους οποίους μπορείς να διαλέξεις. Αν διαλέξεις μια απαλή απόχρωση του πορτοκαλί, όπως αυτή του ροδάκινου, δεν υπάρχει πρόβλημα με το να βάψεις τους τοίχους ενός δωματίου μόνο με αυτό. Ωστόσο, αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις έντονο πορτοκαλί, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με μια πολύ απαλή απόχρωση του κίτρινου. Ο συνδυασμός αυτός θα φέρει στο σαλόνι ζεστασιά και χαρά, αλλά χωρίς να ξεφεύγει από το μέτρο.
κίτρινο-πορτοκαλί

#8 Κόκκινο & Λευκό

Το κόκκινο χρώμα είναι ο βασιλιάς των θερμών χρωμάτων. Μερικοί χαρούμενοι συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους σαλονιού περιλαμβάνουν το κόκκινο, μαζί με λευκό, ανοιχτό μπεζ, ή ανοιχτό γκρι. Αλλά για ποιο λόγο να μη βάψεις τους τοίχους μόνο κόκκινους; Όπως το κίτρινο, έτσι και το κόκκινο, είναι ένα πολύ έντονο χρώμα, το οποίο μπορεί να σε αναστατώνει, ή να σου δημιουργεί υπερένταση, αν το βλέπεις σε μεγάλες επιφάνειες. Συνεπώς, αν θέλεις να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου κόκκινα καλύμματα για καναπέδες με κόκκινους τοίχους, έχουμε τη λύση για σένα. Βάψε μόνο έναν τοίχο του σαλονιού κόκκινο, ώστε να κάνει αντίθεση με την ανοιχτή απόχρωση των υπολοίπων τοίχων. Ο σκοπός είναι να συγκεντρώσεις όλα τα οφέλη που σου προσφέρει.
κόκκινο-λευκό
Pinterest.com

#9 Πράσινο & Μπεζ

Το ανοιχτό πράσινο είναι ένα χρώμα χαρούμενο και ιδιαίτερο, αλλά ταυτόχρονα χαλαρωτικό. Βοηθά στη συγκέντρωση και την ισορροπία του πνεύματος, ενώ τείνει να μας συνδέει με τη φύση. Μπορεί να σου προσφέρει μια μοναδική διακόσμηση σαλονιού, η οποία θα σε εντυπωσιάζει, όσο συχνά κι αν τη βλέπεις. Αλλά γιατί να συνδυάσεις το ανοιχτό πράσινο με το μπεζ; Το μπεζ είναι ένα πολύ διακριτικό χρώμα, το οποίο έχει την τάση να “εξαφανίζεται”. Με άλλα λόγια, φροντίζει ώστε το χρώμα με το οποίο συνδυάζεται να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Έτσι, φέρνει μια υπέροχη ισορροπία, όταν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις έντονα χρώματα στη διακόσμηση σου.
πράσινο-μπεζ
Pinterest.com

#10 Πράσινο & Καφέ

Για το τέλος, κρατήσαμε μια πραγματικά μοναδική ιδέα, η οποία είναι εντυπωσιακή, αλλά και χαλαρωτική. Ο συνδυασμός του ανοιχτού πράσινου με το σκούρο καφέ είναι χαρούμενος και οικείος. Ενισχύει τη διάθεση για φιλική κουβέντα και συγκεντρώσεις στο σπίτι. Ωστόσο, καταφέρνει να μοιάζει εκλεπτυσμένος και μοντέρνος. Χωρίς αμφιβολία, τα δύο αυτά χρώματα είναι πολύ αγαπημένα, καθένα για τους δικούς του λόγους. Όταν χρησιμοποιούνται μαζί, ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά πρότυπα και δημιουργούν ένα σύγχρονο και ονειρεμένο αποτέλεσμα.

καφέ-πράσινο
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top