ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μπορεί η βασική ανησυχία του δυτικού κόσμου όσον αφορά στην
Βόρεια Κορέα να επικεντρώνεται στο πυρηνικό της πρόγραμμα, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ απέκτησαν ένα νέο άγχος το οποίο σχετίζεται με τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ και τις δυνατότητες να χτυπήσει αμερικανικό έδαφος με διηπειρωτικούς πυραύλους.

Αφορμή για τα σενάρια τρόμου αποτελούν εκθέσεις δυτικών μυστικών υπηρεσιών, που αφορούν στο πρόγραμμα βιολογικού πολέμου της Βόρειας Κορέας, καθώς -παρά την ελλειπή πληροφόρηση- φαίνεται ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει στα χέρια της τουλάχιστον 13 βιολογικούς παράγοντες με τους οποίους θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγμα.

Μεταξύ αυτών των παραγόντων είναι η πανώλη, ο άνθρακας, η χολέρα και η ανεμοβλογιά, αν και δεν είναι γνωστό αν η Βόρεια Κορέα έχει όντως αναπτύξει αυτά τα παθογόνα σε επίπεδο οπλικού συστήματος. Ο φόβος πάντως, υπάρχει καθώς πληροφορίες για τέτοιου είδους προγράμματα υπάρχουν από την εποχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του νυν ηγέτη του «ερμητικού βασιλείου», Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αναλυτές στις ΗΠΑ επισημαίνουν ότι οπλικά συστήμα βιολογικών παραγόντων σε συνδυασμό με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στη χώρα και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστεί και για αυτό το ενδεχόμενο, και όχι μόνο για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.


Πηγή: http://ift.tt/2z15654
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top