ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η πόρτα της καμπίνας τους στο πλοίο ανοίγει και ο Αίας με την Μαρίνα- που μόλις έχουν παντρευτεί- μπαινουν μέσα. Εκεί, προς έκπληξή τους, περιμένει ο Κωνσταντίνος, ο οποίος κρατάει αγκαλιά τα δίδυμα. Ξεκινάει με το κλασικό «Βρε Αία, βρε Αία!» και μετά…


-«Κυρία Μανθοπούλου μου, μπορώ;»

-«Κάνε δουλειά σου λεβέντη μου!», απαντά η Μαρίνα και χαμογελά.

Ο Μαρκοράς παίρνει την Κουντουράτου αγκαλιά κι εκεί πέφτουν οι τίτλοι τέλους της σειράς – σωστά;



Ναι, σωστά, αλλά… λάθος! Γιατί, βλέπετε, ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου (οι δημιουργοί των «Δύο Ξένων») είχαν κατά νου άλλο φινάλε για το πιο αγαπημένο, ίσως, κωμικό ελληνικό σήριαλ όλων των εποχών.

Οι δύο σεναριογράφοι δεν ήθελαν οι «Δύο Ξένοι» να ρίξουν «αυλαία» στο 60ο επεισόδιο (το οποίο προβλήθηκε λίγο πριν το καλοκαίρι του 1999), αλλά είχαν κατά νου ακόμα 9 επεισόδια, τα οποία υπήρχε το ενδεχόμενο να… αυξηθούν.

Τι προέβλεπε- σύμφωνα με τα όσα έγραφε ένα τεύχος του «ΖΑΠΙΝΓΚ» τότε- η συνέχεια;

Τα εξής:

London babe!


Κωνσταντίνος και Μαρίνα έχουν αφήσει πίσω τους την Ελλάδα και ζουν, πλέον, στο (γνώριμο για τον Μαρκορά) Λονδίνο, μακριά από τα φώτα και τα φλας των παπαράτσι. Τα παιδιά τους είναι εσώκλειστα σ’ ένα διάσημο σχολείο προκειμένου ν’ αποκτήσουν «σωστή» ανατροφή.
Ο Μαρκοράς ανεβάζει παραστάσεις στην σκηνή της πόλης και γίνεται, επιτέλους, πασίγνωστος, τη στιγμή που η Κουντουράτου έχει αφήσει πίσω της τις μέρες «Ουάααααααουυυυ!!!» κι έχει γίνει μια  κουλτουριάρα εκδοχή του πρότερου εαυτού της.



Η καθημερινή τριβή, όμως, και η απότομη αλλαγή της Μαρίνας δεν ενθουσιάζουν ακριβώς τον Κωνσταντίνο, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι καβγάδες και οι δυο τους να χωρίσουν και πάλι!

Η Κουντουράτου επιστρέφει στην Αθήνα, τη στιγμή που ο Μαρκοράς μένει στο Λονδίνο…

Αυτό μας Μάρα-νε

Τον πικραμένο πρωταγωνιστή των «Δύο Ξένων» σπεύδει να παρηγορήσει η Μάρα (η σεναριογράφος της δραματικής σειράς του Μαρκορά), η οποία μετά από μια βραδιά πάθους μένει κι αυτή έγκυος κι έτσι έρχεται ακόμα ένα παιδί για τον Κωνσταντίνο!

Όλ’ αυτά τα βλέπουμε μέσω συνεχών flashbacks, τα οποία καλύπτουν το χρονικό κενό της πενταετίας που πέρασε από την σκηνή με το πλοίο και το (υποτιθέμενο) φινάλε.



Πήγανε στα δικαστήρια και Μίνα-με

Ο Μαρκοράς επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές του την αίγλη του Έλληνα σκηνοθέτη με τη διεθνή επιτυχία. Την ίδια στιγμή, η Μαρίνα προσπαθεί να επιστρέψει στην τηλεόραση, όμως βρίσκει παντού κλειστές πόρτες, καθώς η κουλτουριάρικη «μετάλλαξή» της δεν την βοηθά.

Καταλήγει σ’ ένα κανάλι τρίτης διαλογής να βγάζει τα λογύδριά της ανάμεσα σε διάφορα βίντεο κλιπ. Ωστόσο, όταν ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός καναλιού προσπαθεί, παρασκηνιακά πάντα, να την βοηθήσει να κάνει το μεγάλο comeback.

Στο ενδιάμεσο, όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο «πικάντικα»: οι δυο τους οδηγούνται στα δικαστήρια, ούτως ώστε να καθοριστεί ποιος θα έχει την κηδεμονία των παιδιών.

Το κερασάκι στην τούρτα; Δικαστής της υπόθεσης είναι η Μίνα, η οποία έφτασε μια ανάσα από το να παντρευτεί τον Μαρκορά!

«Μύλος»…



Ντένη και Τόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Κι αν τα παραπάνω σας φαίνονται πολύ… σοβαρά για μια κωμική σειρά με ατάκες που «σκοτώνουν», η ανάλαφρη νότα των «Δύο Ξένων» θα ερχόταν από την ασυναγώνιστη Ντένη και τον Τόλη: οι δυο τους βγάζουν ένα «κίτρινο» περιοδικό το οποίο περνάει από πριονοκορδέλα τους πάντες, ενώ η αγαπημένη τους μπουάτ έχει μετατραπεί σε… πολιτιστικό κέντρο.

Οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις, λοιπόν, δε θα έλειπαν- και πώς θα μπορούσαν, άλλωστε;

Ο Μένιος «έφυγε», η Φλώρα… άνθισε


Η λατρεμένη σε όλους μας Φλώρα «χάνει» τον (απατεώνα) Μένιο της, τον οποίον δολοφονούν οι συγκρατούμενοί του στη φυλακή!
Έτσι, το γυρνάει στην στιχουργική- γράφει με ψευδώνυμο- και γνωρίζει τεράστια επιτυχία…

Το σανίδι την περιμένει

Κωνσταντίνος και Μαρίνα- χάρη σ’ ένα «τρικ» του πρώτου που φοβάται πως τα παιδιά τους θ’ αποκτήσουν… ψυχολογικά προβλήματα αν μείνουν χώρια οι γονείς τους- μένουν και πάλι μαζί.

Οι μαθητές από τη θεατρική σχολή προσπαθούν ν’ ανεβάσουν μια παράσταση που έχει γράψει η Μάρα, ο Μαρκοράς αναλαμβάνει την σκηνοθεσία και με συνοπτικές διαδικασίες δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί που φαντάζεστε:

Στην Μαρούσκα.

Όχι, εντάξει: Στην Μαρίνα….



«Φλοράνς καλή μου, βρήκα ποιο χάπι ταιριάζει στην περίπτωσή σου: το happy end!»

Η αυλαία σηκώνεται κι εκείνη βγαίνει στην σκηνή. Εκείνος, κρυμμένος στο «φιλικό» σκοτάδι, την παρακολουθεί και καμαρώνει. Το όνειρό του έχει γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα: η Αντιγόνη του έχει «ανέβει» στο σανίδι και η αγαπημένη του την ενσαρκώνει μ’ εκπληκτικό τρόπο.

Κωνσταντίνος και Μαρίνα είναι και πάλι μαζί στη δουλειά και, ενδεχομένως, και στη ζωή. Οι σεναριογράφοι κλείνουν το μάτι στους τηλεθεατές και το οριστικό φινάλε είναι γεγονός.

Κουντουράτου και Μαρκοράς μπορεί να συνεχίζουν την ιδιόμορφη σχέση τους, όμως ένα είναι το βέβαιο: πλέον, δεν είναι «Δύο Ξένοι»…



Πηγή: http://ift.tt/2eHlAdJ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top