ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Απάντηση για την Κυβέρνηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Digea σχετικά με
την ΕΡΤ, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.
Η δήλωση του Λευτέρη Κρέτσου:
«Το σημερινό Δελτίο Τύπου της Digea προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τη διάρθρωση της τηλεοπτικής αγοράς στην Ελλάδα και δικαιώνει την τηλεπικοινωνιακή πολιτική της χώρας, όπως αυτή χαράσσεται από την παρούσα κυβέρνηση
Αφενός, επιβεβαιώνει την ορθότητα υιοθέτησης του simulcast (ταυτόχρονη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος σε HD και SD) έως το τέλος του 2021, δεδομένης της αναγνώρισης από τη Digea ότι 1.800.000 συμπολίτες μας δεν έχουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη λήψη τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας.
Αφετέρου, τα στοιχεία της Digea καταδεικνύουν πως οποιαδήποτε συζήτηση για μετάβαση σε νέο τεχνολογικό πρότυπο (DVB-T2) είναι πρόωρη, δεδομένου πως μια τέτοια απόφαση θα συνεπάγονταν σημαντικό κόστος αγοράς νέου αποκωδικοποιητή για τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας.
Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ποιοτική ψυχαγωγία σε κάθε νοικοκυριό της χώρας, ιδίως με δεδομένο ότι οι συμπολίτες μας που κατέχουν παλαιάς τεχνολογίας συσκευές ανήκουν κατά τεκμήριο στα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Τέλος, όσοι ονειρεύονται ότι εμμέσως θα ρίξουν εκ νέου μαύρο στην ΕΡΤ τους υπενθυμίζουμε ότι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης».
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top