ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (14)
Η καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά πλησιάζει και οι νέοι απόφοιτοι θα ξεκινήσουν να αναζητούν την καινούργια τους κατοικία. Η διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού είναι ένα θέμα που τους απασχολεί καθώς πρέπει να αντιπροσωπεύει το στυλ τους και να γίνει ταυτόχρονα με λίγα χρήματα.

Το φοιτητικό σου σπίτι λοιπόν, δεν είναι η μόνιμη κατοικία σου γι΄αυτό δεν χρειάζονται ακριβά έπιπλα και διακοσμήσεις με υπερβολές. Συνήθως οι επιλογές αφορούν μικρά διαμερίσματα τα οποία πρέπει να γεμίσουν με ιδέες ώστε να αξιοποιούνται όλα τα τετραγωνικά. Κάθε γωνιά πρέπει να είναι λειτουργική και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Ένα όμορφο και μοντέρνο διαμέρισμα το μόνο που χρειάζεται για να αναδειχθεί είναι οργάνωση και μπόλικη δόση φαντασίας και δημιουργικότητας! Οι έμπειροι διακοσμητές του Douleutaras.gr μας έδωσαν τα φώτα τους σχετικά με την διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού για να πάρεις έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες!

12+1 Πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού!

Η φοιτητική ζωή σημαίνει νέες εμπειρίες, καινούργιο ξεκίνημα και αλλαγές στη ζωή σου. Την ίδια φιλοσοφία πρέπει να συνοδεύει και το σπίτι σου. Ξέφυγε από τις συνηθισμένες επιλογές διακόσμησης, τα κοινά έπιπλα και τα έτοιμα διακοσμητικά αντικείμενα. Φτιάξε το δικό σου χώρο όπως εσύ τον έχεις φανταστεί. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ιδέες που ξεφεύγουν από αυτά που βλέπεις συνήθως και ελπίζουμε να εμπνευστείς!

#1 Πες όχι στο συνηθισμένο κομοδίνο.

Σίγουρα θα επενδύσεις αρκετά λεφτά για το κρεβάτι σου, την ντουλάπα και τα μεγάλα έπιπλα του υπνοδωματίου σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις το ίδιο και για το κομοδίνο σου! Υπάρχουν οικονομικές και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν επάξια να πάρουν την θέση του. Μπορείς να βρεις λύσεις στην ανακύκλωση και να τους δώσεις ξανά ζωή, όπως παλιά καφάσια, τελάρα, βαρέλια και κουτιά. Ακόμη και μία στοίβα από βιβλία στο πάτωμα θα στηρίξουν το φωτιστικό, το τηλέφωνο και τα προσωπικά σου αντικείμενα. Η urban αισθητική μπορεί να συνδυαστεί με την φοβερή τεχνοτροπία τοίχου που χρησιμοποιεί γυμνούς τοίχους και τούβλα. Οικονομικό και τολμηρό!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού
Bedside Table Ideas | Pinterest.com

#2 Ο καναπές-στρώμα.

Θέλεις έναν χειροποίητο καναπέ για τον οποίο θα καυχιέσαι ότι είναι η δική σου υπέροχη δημιουργία; Είναι πανεύκολο και  συνάμα φθηνό. Πάρε μερικές ξύλινες παλέτες που δεν χρησιμοποιούνται, φρέσκαρε τες λίγο με μπογιά και τρίψιμο και στερέωσε τες στον χώρο του σαλονιού. Επάνω τοποθέτησε ένα μαλακό στρώμα στις ίδιες διαστάσεις και στο ύφασμα που θέλεις. Για πλάτη χρησιμοποίησε μπόλικα μαξιλάρια με διαφορετικά μοτίβα και μεγέθη. Τέλος, βάλε την έξτρα πινελιά στον τοίχο σου για ακόμη πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Στόλισε τον με τους αγαπημένους σου ήρωες από κόμικ, διάφορες αφίσες ή καδράκια με φωτογραφίες. Η ευχαρίστηση θα είναι όλη δική σου! Δες, επίσης, το άρθρο που σου έχουμε ετοιμάσει με κατασκευές με παλέτες.
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (2)
Pallet Sofa Ideas | Pinterest.com

#3 Πάρε το ποδήλατο από την βεράντα.

Σίγουρα ως φοιτητής το μεταφορικό σου μέσο είναι το αγαπημένο σου ποδήλατο για να πηγαίνεις στη σχολή ή στις βόλτες σου. Μην το περιορίζεις στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου δεν είναι ασφαλές και εμποδίζει αλλά ούτε και στην βεράντα σου όπου θες το χώρο σου για να απολαμβάνεις στιγμές με τους φίλους σου. Βρες μία γωνιά στο σπίτι σου όπου μπορείς να το εντάξεις και να αποκτήσει μία ξεχωριστή θέση στη διακόσμηση του δωματίου. Άφησε το στο χολ, κάτω από τα ράφια του σαλονιού, δίπλα από την είσοδο. Ακόμη και κρεμασμένο στον τοίχο δείχνει εντυπωσιακό!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (3)
Bike Decoration Ideas | Pinterest.com

#4 Χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Άσε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σου όλο τον χρόνο για να κοσμούν το σπίτι σου. Κρέμασε τα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου σου, πάνω από το κρεβάτι σου ή δίπλα από το γραφείο σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και μεγεθών. Η ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα που τα χαρακτηρίζει θα σου χαρίσει μοναδικές στιγμές. Σκέψου πόσο ταιριάζουν στις χαλαρές στιγμές στο σπίτι σου όταν μαζεύεις τους φίλους σου τα βράδια. Τα φωτάκια σίγουρα αξίζουν μία θέση στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (4)
Lighting Ideas | Pinterest.com

#5 Ξύλινες κατασκευές.

Μία οικονομική και πρακτική λύση που θα δώσει στυλ στον χώρο είναι να δημιουργήσεις κατασκευές από ξύλο. Φτιάξε ραφάκια, κουτιά και αποθηκευτικούς χώρους για να τοποθετήσεις τα διακοσμητικά σου, τα γλαστράκια σου ακόμη και τα κουζινικά σου. Ωραία ιδέα είναι να φτιάξεις μερικά για την είσοδο του σπιτιού και τον διάδρομο όπου μπορείς να οργανώνεις τα προσωπικά σου αντικείμενα. Κρέμασε τα κλειδιά, τα γυαλιά και τα ακουστικά σου αξιοποιώντας έτσι κάθε σημείο του σπιτιού!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (5)
Wooden Decoration | Pinterest.com

#6 Προσωπική γωνιά.

Ο βασικός στόχος στη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού είναι να αναδειχθεί η προσωπικότητά σου και τα ενδιαφέροντά σου. Βάλε λοιπόν την δική σου πινελιά δημιουργώντας μία περιοχή που μπορεί εύκολα να γίνει με αυθαίρετα στοιχεία. Άσε την φαντασία σου ελεύθερη διότι πολλές φορές το αφηρημένο στοιχείο φέρνει δυναμικά αποτελέσματα. Στοίβαξε τα βιβλία σου όλα μαζί είτε λογοτεχνικά είτε τα βιβλία του πανεπιστημίου αντί να μπουν σε τάξη στη βιβλιοθήκη σου. Σε ένα μικρό τραπεζάκι μπορείς να φτιάξεις την μικρή σου κάβα που θα σε συντροφεύει σε κάθε πάρτυ!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (6)
Student Room Ideas | Pinterest.com

#7 Colour-Blocking.

Τα έντονα χρώματα και οι ζωηροί συνδυασμοί θα δώσουν άποψη και φρεσκάδα στον χώρο. Οι κουζίνες με πάσο είναι η πιο λειτουργική επιλογή για μικρά διαμερίσματα που ο χώρος είναι στενός. Βάψε λοιπόν τον πάγκο της κουζίνας ή κόλλησε μία πολύχρωμη ταπετσαρία με ωραίο μοτίβο. Βάλε σε κάθε σκαμπό διαφορετικό χρώμα ή διαφορετικά υφάσματα στα καθίσματα. Ο χώρος θα δείξει χαρούμενος και φυσικά θα έχει διακοσμηθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και χρήματα!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (7)
Small kitchen Ideas | Pinterest.com

#8 Τοίχος ανακοινώσεων.

Κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, χαρακτηρίζεται από οργάνωση και γι΄αυτό χρειάζεται έναν πίνακα ανακοινώσεων και ο ξύλινος τοίχος μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Εκεί, μπορεί να κρεμάει διάφορες σημειώσεις, χαρτιά, λογαριασμούς και σημαντικά έγγραφα όπως τους λογαριασμούς. Πέρα από αυτό, η επιφάνεια είναι αρκετή για να κολλήσεις φωτογραφίες και πόστερ καλύπτοντας έτσι έναν άχαρο τοίχο. Αν λοιπόν, θέλεις να οργανωθείς περισσότερο και να βάζεις πλάνο στην καθημερινότητά σου, ο ξύλινος τοίχος είναι καταπληκτική ιδέα για σένα!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού
Wooden wall | Pinterest.com

#9 Το κρεβάτι από παλέτα.

Μία ακόμη οικονομική επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει και θα σου δώσει την ευχαρίστηση της προσωπικής δημιουργίας είναι το κρεβάτι από παλέτες. Ανέλαβε τον ρόλο του μάστορα και φτιάξε την δική σου βάση κρεβατιού στα χρώματα του ξύλου που επιθυμείς. Ένα μαλακό στρώμα θα ολοκληρώσει την δημιουργία σου. Αν έχεις όρεξη για περισσότερα μαστορέματα μπορείς να το ενώσεις με μία ξύλινη βιβλιοθήκη από καφάσια. Απέκτησε ένα έργο τέχνης στο υπνοδωμάτιό σου που θα σε γλιτώσει από πολυέξοδες επιλογές!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (9)
Pallet Bed Ideas | Pinterest.com

#10 Μαυροπίνακας.

Αποτελεί μία καινοτόμα επιλογή που έχει αγαπηθεί από ένα ευρύ κοινό. Μπορείς είτε να τοποθετήσεις έναν πίνακα κιμωλίας στον τοίχο σου είτε να μετατρέψεις όλο τον τοίχο σε μαυροπίνακα! Πολλά σημεία του σπιτιού σου μπορούν να τον υποδεχτούν. Η κουζίνα σου όπου θα σημειώνεις συνταγές και υπενθυμίσεις, το γραφείο σου που μπορείς να φτιάξεις ένα ημερολόγιο, ακόμη και το σαλόνι όπου μπορείς να δημιουργήσεις. Γράψε διάφορες ατάκες, στιχάκια, αποφθέγματα και ζωγράφισε με τους φίλους σου!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (10)
Blackboard Wall | Pinterest.com

#11 Αιώρα στο σαλόνι.

Για σένα που ετοιμάζεσαι για καινούργιες εμπειρίες και επιζητείς κάτι διαφορετικό τότε οι τολμηρές επιλογές σου ταιριάζουν απόλυτα. Μία εναλλακτική και αρκετά ιδιαίτερη πρόταση είναι να αντικαταστήσεις τον παραδοσιακό σου καναπέ. Επέλεξε μία αιώρα που θα κρεμάσεις στη θέση του και απόλαυσε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης!
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (11)
Student Home Ideas | Pinterest.com

#12 Μαξιλάρες στο πάτωμα.

Στην ίδια λογική της αντικατάστασης του καναπέ, αλλά πιο ήρεμη και απλή επιλογή, είναι οι μαξιλάρες. Στρώσε ένα χαλί με όμορφο μοτίβο στο πάτωμά σου και τοποθέτησε πολλές μαξιλάρες ή πουφ. Ξέφυγε από τις κλασσικές εκδοχές του καναπέ και της πολυθρόνας και φτιάξε ζεστές γωνιές στο σπίτι σου. Είναι εξίσου άνετα και δημιουργούν ένα οικείο περιβάλλον για να χαλαρώνεις με την παρέα σου.
διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (12)
Pillows | Pinterest.com

#13 Η βιβλιοθήκη.

Σίγουρα ως φοιτητής θα χρειαστείς ειδικό χώρο και ένα έπιπλο για να τοποθετείς τα βιβλία και τα συγγράμματά σου. Εάν το σπίτι σου δεν είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, όπως κάθε φοιτητικό άλλωστε, η μεγάλη βιβλιοθήκη δεν θα είναι η ιδανική επιλογή. Υιοθέτησε το βιομηχανικό στυλ βάζοντας σωλήνες αντί για ραφάκια. Στήριξε εκεί τα βιβλία σου σε ακανόνιστες μορφές και απογείωσε την διακόσμηση του προσωπικού σου χώρου!

διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού (13)
Πηγή
loading...
 
Top