ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

ΠΑΓΩΣΑΝ EYPΩΠΗ και ΗΠΑ - ΔΕΙΤΕ το εργοστάσιο που ΘΕΛΕΙ να φτιάξει ο #Πούτιν στην Ελλάδα



Σοβαρός πονοκέφαλος στους μέχρι τώρα προμηθευτές μας



Στην ΕΒΟ στο Αίγιο, όταν τελειώσει το εμπάργκο με τη Ρωσία, θα έχουμε συμπαραγωγή των καλάσνικοφ, τα οποία θα είναι και πιστοποιημένα από το ΝΑΤΟ, καθώς θα παράγονται σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.


Συμπαραγωγή με την Ελλάδα στα εργοστάσια των κρατικών »Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ–πρώην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ) φορητών όπλων Καλάσνικοφ εξετάζουν Αθήνα και Μόσχα με στόχο τις αγορές τρίτων χωρών με τις οποίες έχει ήδη »ανοιχτές» σχέσεις η Ρωσία.Αυτή η πιθανή συνεργασία – την οποία από ελληνικής πλευράς »τρέχει» η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπ. Άμυνας- »κρυβόταν»  πίσω από την επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας κ Νίκου Τόσκα στο Αίγιο.

Κατά τις πληροφορίες ο κ. Τόσκας περιορίστηκε στο να δείξει τις τεχνικές δυνατότητες του εργοστασίου και στον τοπικό τύπο εξήγησε ότι δεν υπάρχει θέμα συμφωνίας αυτή την στιγμή - ενώ εξήγησε ότι δυνατότητα επένδυσης υπάρχει σε κάθε καλό επενδυτή που ενδιαφερθεί. Αυτό που η Ελλάδα δεν θέλει είναι προτάσεις επένδύσεων που να προβλέπουν πριν από τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, υποχρέωση αγοράς από την Ελλάδα.

Πάντως η δυνατότητα ενδεχόμενης συνεργασίας για κοινή παραγωγή με το εργοστάσιο που φτιάχνει τα Καλάσνικοφ, ήδη εξετάζεται διερευνητικά από την νέα  ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κκ Βούρη και Κυριακίδη εδώ και μερικές εβδομάδες- σε συνάρτηση με τα μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα, τις τεχνικές δυνατότητες και το τυχόν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ολα αυτά, λένε αρμόδιες πηγές, δείχνουν ότι υπάρχει δρόμος μπροστά για να διανυθεί και ότι στο Αίγιο έγινε μια πρώτη, αρχική παρουσίαση. Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες συζητούσαν για εργοστάσιο τυφεκίων 5,56 χιλ. στην Ελλάδα από το 2006... On Alert


Πηγή: http://ift.tt/2upQBqk
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top