ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Εικόνες εγκατάλειψης από ένα πολυτελές θέρετρο που μέχρι πριν κάποιους μήνες αποτελούσε πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.
Οι παραλίες και οι αγορές της Σαρμ Ελ Σέιχ συγκέντρωναν κάθε χρόνο πλήθος τουριστών που ήθελαν να απολαύσουν τον ήλιο της Αιγύπτου. Το πολυτελές συγκρότημα Red Sea ήταν στη wish list πολλών Ευρωπαίων ταξιδιωτών, μέχρι πέρυσι τον Οκτώβριο.
Η ρίψη ενός ρωσικού αεροσκάφους και ο έλεγχος της περιοχής από ισλαμιστές που μαίνονται την γύρω περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του ποσοστού των επισκεπτών στη χώρα στο 50 % και την πλήρη εγκατάλειψη του δημοφιλούς Red Sea. Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σινά που περιβάλλει την Σαρμ Ελ Σέιχ.
Κι αυτό δεν είναι το μόνο πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής. Το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα της Egypt Air, που εξυπηρετούσε την Σαρμ Ελ Σέιχ επιδείνωσε κι άλλο την κατάσταση, με τους απελπισμένους ξενοδόχους, να ρίχνουν την τιμή της διανυκτέρευσης στα 23€, μήπως και καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση.
Δείτε συγκλονιστικές εικόνες εγκατάλειψης από μια πόλη που μέχρι πρόσφατα γνώριζε τεράστια δόξα.Μια πόλη που έσφυζε από ζωή φιλοξενεί πια λίγους μόνο κατοίκους που προσπαθούν να αντιστρέψουν το κλίμα.
Άδεια ξενοδοχεία, άδειες παραλίες, άδεια μαγαζιά, ερειπωμένοι δρόμοι, παρατημένα πάρκα είναι ό,τι έχει απομείνει. Το μόνο παρήγορο είναι πως οι καταστροφές δεν είναι εκτεταμένες σε τέτοιο βαθμό, ώστε τίποτα να μην διορθώνεται και πως κάποιοι επενδυτές ακόμα εξετάζουν την έρημο Σαρμ.


Πηγή: http://ift.tt/2trXLZQ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top