ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Η Μύκονος είναι το νησί που τραβάει τα βλέμματα σε παγκόσμιο επίπεδο και όλοι όσοι θέλουν να δουν celebrities, μοντέλα και πλούσιους επιχειρηματίες, ξέρει πως πρέπει να πάει σε αυτό το νησί...


Όμως υπάρχει και μια αθέατη πλευρά που λίγοι αντιλαμβάνονται.

Με απόλυτη μυστικότητα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες στη Μύκονο, προκειμένου να εξετάσει ενδελεχώς αστυνομικούς και έτερους δημόσιους λειτουργούς για διάφορες υποθέσεις, μετά από σωρεία καταγγελιών.

Οι «αδιάφθοροι» φέρονται να κατέφτασαν στο Νησί των Ανέμων στις αρχές της εβδομάδας και έπιασαν αμέσως δουλειά ελέγχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατά πόσο είναι βάσιμες ανώνυμες καταγγελίες για διάφορα θέματα, όπως π.χ. αυτό που προέκυψε με τις πολεοδομικές άδειες τον περασμένο χειμώνα. Σύμφωνα με διαρροές το κλιμάκιο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων παίρνει καταθέσεις από όλους τους αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου αλλά και άλλους δημόσιους λειτουργούς.

Αυτό γίνεται ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο διερευνήθηκαν και εξετάστηκαν ενδελεχώς οι δεκάδες καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις -και όχι μόνο- σε όλο το νησί από όλες τις αρμόδιες αρχές. Πολλές από αυτές αφορούσαν κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Χώρα και στις παραλίες του νησιού, σε κάποιες από τις οποίες βασιλεύει ο νόμος του ιδιοκτήτη.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν, σύμφωνα με όσα διαχέονται, και άλλες υποθέσεις μετά από ανώνυμες καταγγελίες που έφτασαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηματισμό και μίζες δημόσιων λειτουργών, προκειμένου να διευκολύνουν κάποιους να κάνουν τη «δουλειά» τους.

Οι μίζες
Κατά γενική παραδοχή, στο νησί επικρατεί χρόνια τώρα ένας αέρας παρανομίας σε ό,τι αφορά τη δόμηση ή την επέκταση επιχειρήσεων και κατοικιών, ενώ οργιάζουν οι φήμες για μίζες παντός είδους, προκειμένου όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Κάπως έτσι φτάσαμε, λένε πολλοί, να στήνεται ολόκληρο εστιατόριο πάνω στην άμμο μιας παραλίας κόβοντάς τη στην μέση, όπως συνέβη φέτος στο Καλό Λιβάδι. Κανείς δεν ξέρει αν η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ελεγχθεί για το αν έχει άδεια να στήσει τραπέζια κυριολεκτικά πάνω στην παραλία, σε ένα νησί όπου οι «κυνηγοί» του εύκολου χρήματος είναι είδος εν αφθονία. Ενας από αυτούς εξακολουθεί να πληρώνει τους πάντες μόνο με μετρητά, ακόμη και όταν κάποιοι -ελάχιστοι- του ζητούν επιταγές, μοιράζοντας χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα σε προμηθευτές και προσωπικό.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέγονται στα σοκάκια της Χώρας, όλα πλέον στο νησί λειτουργούν σε ένα καθεστώς όπου ο καθείς μπορεί ενίοτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να υπολογίζει συνέπειες ή κυρώσεις οι οποίες σπάνια επιβάλλονται. Ο χαμός με τις πολεοδομικές άδειες, που κρατάει από τον χειμώνα, και οι δεκάδες καταγγελίες ακόμη και για δωροδοκίες φέρεται να έστειλαν το κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων στο νησί, προκειμένου να διαπιστωθεί τι πραγματικά συμβαίνει και να ξετυλίξει τον μίτο της Αριάδνης και σε άλλες υποθέσεις που καταγγέλθηκαν ανώνυμα πάντα και εικάζεται ότι αφορούν στον χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων.

Το αν και κατά πόσο είναι βάσιμες όλες αυτές οι καταγγελίες δεν είναι καθόλου εύκολο να διαπιστωθεί, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να βρεθούν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να δέσει η υπόθεση. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι σε μια Μύκονο που βουλιάζει από κόσμο πλέον και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, ενώ κάποια τμήματα, όπως αυτό της Πολεοδομίας, υπολειτουργούν εδώ και μήνες. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας έρευνας, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. μπορούν να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού ή τραπεζικού απορρήτου, ενώ έχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία όλων των αστυνομικών αρχών καθώς και σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Πηγή: http://ift.tt/2tp5Z53
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top