ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αλβανοί μπήκαν στην Καστοριά και μάζεψαν 20 κιλά θεραπευτικά φυτά
Για παράνομη συλλογή αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών κατηγορούνται δύο Αλβανοί υπήκοοι οι οποίοι συνελήφθησαν σε περιοχή του Γράμμου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 49 χρονών, είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και είχαν συλλέξει ποσότητα αρωματικών-θεραπευτικών φυτών, βάρους 19 κιλών και 800 γραμμαρίων.
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές οι έρευνες στην ελληνοαλβανική μεθόριο θα συνεχιστούν, με στόχο την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τους ελέγχους στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης συλλογής μεγάλων ποσοτήτων σπάνιων αρωματικών– φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων που έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις.
Οι συλλέκτες, κυρίως Αλβανοί υπήκοοι, συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών και στη συνέχεια τις αποξηραίνουν και τις πωλούν σε φαρμακευτικές εταιρίες του εξωτερικού, εξοικονομώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή: http://ift.tt/2u6IZvL
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top