ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
«Δεν δηλώνω, δεν δηλώνω» είναι η τακτική που ακολουθεί ο παλαι ποτέ αυτοκράτορας των Σούπερ Μάρκετ, Μαρινόπουλος. Λίγες εβδομάδες προτού η ελληνική Δικαιοσύνη κληθεί να αποφασίσει για το σχέδιο εξυγίανσης που έχει κατατεθεί και κατά περίεργο τρόπο θεωρείται ως δεδομένο από κυβερνητικά στελέχη, τα στοιχεία που αποκαλύπτονται προκαλούν σοκ.

Πτωχευμένη επιχείρηση με απλήρωτους εργαζόμενους η οποία ζητεί «προστασία» απο τις δικαστικές Αρχές, πρόθυμοι τραπεζίτες και πλούσιοι επιχειρηματίες με χρήματα στο εξωτερικό και βίλες στο εξωτικό Μαϊάμι! Σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών παίχτηκε ένα ακόμη επεισόδιο του πολύκροτου σίριαλ καθώς συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης του Μαρινόπουλου κατά της δικαστικής απόφασης που διατάζει την καταγραφή και την δήλωση των περιουσιακών στοιχείων έξι στελεχών της εταιρείας.

Η «δυναστεία» Μαρινόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι το ειρηνοδικείο είχε κρίνει πως τα φυσικά πρόσωπα της «Μαρινόπουλος’ έχουν ενδοσυμβατική και αδικοπρακτική ευθύνη και ζήτησε να υπάρξει καταγραφή και δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων, εντός και εκτός Ελλάδος δίνοντας νέα τροπή στο σκάνδαλο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι συνήγοροι της εταιρείας, «Καρυπίδης», έκαναν λόγο ακόμα και για ύπαρξη βίλας στο Μαϊάμι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ της οποίας, όπως ισχυρίζονται, ιδιοκτήτες είναι η οικογένεια των Μαρινόπουλων.

Η ‘Καρυπίδης’ στο δικαστήριο υπενθύμισε, την ομολογία ότι την στιγμή που ο κολοσσός του Μαρινόπουλου «κατέρρεε» παρουσιάζοντας ζημίες, φρόντιζε να εμβάζει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην γειτονική Βουλγαρία

Η συνέχεια της δίκης θα δοθεί στις 2-3 Μαΐου με τις εξελίξεις να αναμένονται ιδιαίτερα καταιγιστικές.

Η βίλα στο Μαϊάμι

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι δικηγόροι της εταιρείας, «Καρυπίδης», που αποτελούν πιστωτές του Μαρινόπουλου και είδαν τις απαιτήσεις τους να κουρεύονται κατα 98%, έκαναν λόγο ακόμα και για ύπαρξη βίλας στο Μαϊάμι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ της οποίας, όπως ισχυρίζονται, ιδιοκτήτες είναι οι Μαρινόπουλοι

Επιπλέον, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο σπίτι φρουρείται με είκοσι άτομα προσωπικό την ώρα που οι ιδιοκτήτες της, πίσω στην Ελλάδα παρουσιάζονται να έχουν οικονομικές δυσχέρειες με αποτέλεσμα να δηλώνουν ακόμα και πτώχευση.

Οι δικηγόροι του Μαρινόπουλου απάντησαν πως όλα αυτά γίνονται για να διαρρεύσει η είδηση στον Τύπο και να προκληθούν εντυπώσεις, αρνούμενοι ουσιαστικά να δηλώσουν εάν υπάρχει τελικά ή όχι η εν λόγω κατοικία! Τότε τα αίματα άναψαν και σημειώθηκαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των νόμιμων εκπροσώπων από τις δύο πλευρές με την πρόεδρο να ζητά να επικρατήσει ψυχραιμία.

Εξαφανίζουν την περιουσία

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία ‘Καρυπίδης’, από το 2015 η οικογένεια της «Μαρινόπουλος» εκποιεί την περιουσία της διαρκώς, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να βεβαιώσουν και να παρουσιάσουν τα περιουσιαστικά τους στοιχεία να μην εμφανίσουν τίποτα, δικαιολογώντας έτσι την πτώχευση στην οποία προσέφυγαν. Οπως επισημάνθηκε από τις αρχές του 2015 έχουν εκποιήσει όλα τα ακίνητα της εταιρείας τους. Αρχικά «εξαφάνισαν» την περιουσία από το Κατάρ από όπου ξεκίνησαν και εν συνεχεία, έγιναν μεταβιβάσεις των ποσοστών της εταιρείας ώστε φεύγουν σιγά σιγά όλα τα χρήματα που εμφανίζονται στους λογαριασμούς τους.

Η πλευρά δε του «Καρυπίδη» επεσήμανε στο δικαστήριο την ομολογία στελέχους του Μαρινόπουλου ότι την στιγμή που ο κολοσσός του Μαρινόπουλου «κατέρρεε» παρουσιάζοντας ζημίες, φρόντιζε να εμβάζει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην γειτονική Βουλγαρία
Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η πειθαρχική έρευνα για την ύπαρξη η όχι παραδικαστικού κυκλώματος το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μαρινόπουλου που εχει καταγγείλει η πλευρά Καρυπιδη. Στο πλαίσιο της έρευνας ηδη προσήλθε και κατέθεσε ο κ. Θεόδωρος Καρυπιδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης προσκομίστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η υποθεση Μαρινόπουλου εκδικάζεται από συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς.

Πηγή: ereportaz.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top