ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Ελλάδος, τριμερής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους της εταιρείας Καλογήρου – Λεμονής, με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων των 380 εργαζομένων, τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και το μέλλον της επιχείρησης.
Η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι «όπως είναι γνωστό, από τον Φεβρουάριο του 2010, οι Τράπεζες δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης λόγω χρεών, ενώ έχουν κλείσει και 4 μεγάλα καταστήματα.
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 1,5 μήνα και βιώνουν μεγάλη ανασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Καλογήρου, η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξαγορά της από τον όμιλο επιχειρήσεων Σάμι Φάις (Adidas, Puma, Factory Outlets), οι οποίες όπως δήλωσαν, θα ολοκληρωθούν σύντομα.
Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, με μεγαλύτερο μέτοχο τον Σάμι Φάις, θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ έχει αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας.
Η εταιρεία δεσμεύτηκε, επίσης, να καταβάλει τους μισθούς Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου, να καταθέσει υπόμνημα με το σχέδιο εξαγοράς, χρονοδιάγραμμα ενεργειών της για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων και να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με τους εργαζόμενους, το κλαδικό σωματείο και την ΟΙΥΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε να αποσύρει η εταιρεία το κείμενο υπογραφών, που η ίδια συνέλεξε με «καταναγκαστικό τρόπο» από μερίδα εργαζομένων, σύμφωνα με το οποίο «στηρίζουν» την εταιρεία και τούτο διότι με αυτό απεμπολείται η τυχόν άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους (π.χ. επίσχεση εργασίας) εφόσον υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία μαζί με τα σωματεία της βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Καλογήρου και θα πράξει ό,τι χρειάζεται για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, χωρίς αρνητικούς όρους και προϋποθέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ.
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top